Mój ogródek - Dorota T. cz.1 - 2007r
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo dziękuje za odpowiedż.
Nie widziałam u nas na rynku takich sadzonek,więc muszę poszukać nasion w sklepie.
Nie widziałam u nas na rynku takich sadzonek,więc muszę poszukać nasion w sklepie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- anu-la
- 200p
- Od: 19 cze 2007, o 16:44
Dorotko kwiaty jak malowane. Po prostu marzenie. Przy okazji dowiedziałam się że też mam Asteriskusa, zakupionego w tym roku, bo nazwy przy kwiatku nie było i dotychczas go nie zidentyfikowałam
. Zrobię sobie sadzonki. bo szkoda by mi było żeby zmarzł, a u nas jednak chłodniej niż w zachodniej Polsce. Kamasja w tym roku mi zmarzła.
Pozdrawiam serdecznie,
Anu-La

Pozdrawiam serdecznie,
Anu-La
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Witaj Dorotko :P .
Roślinki u ciebie piękne i jeszcze piękniej kwitną
.
Dorotko ja już nie chodzę do tego ogrodniczego przy ogrodzie botanicznym , ponieważ to już nie jest ten sam sklep co był
. On już nie należy do ogrodu botanicznego , tylko wziął go ktoś inny .Już nawet jest zmieniona tabliczka i nie ma już takiego wyboru roślinek , -teraz za przeproszeniem to jest HAŁA a nie sadzonki i kwiaty
.
Nowy właściciel idzie na ilość a nie na jakość , nawet cebulowe są nie pierwszej jakości.
U ciebie nie widać w ogóle jesieni , jest tak kolorowo i pięknie .
Pozdrawiam.
Roślinki u ciebie piękne i jeszcze piękniej kwitną

Dorotko ja już nie chodzę do tego ogrodniczego przy ogrodzie botanicznym , ponieważ to już nie jest ten sam sklep co był

Nowy właściciel idzie na ilość a nie na jakość , nawet cebulowe są nie pierwszej jakości.
U ciebie nie widać w ogóle jesieni , jest tak kolorowo i pięknie .
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Dorotko, jak przepięknie w Twoim królestwie.Zazdroszczę tych przypołudników.Miałam je w zeszłym roku, nie wiedząc co za jedne, zebrałam nasionka i wyszły 3 roślinki, ale są tak marne, że na pewno nie zakwitną.Zakupiłam już nasionka na przyszły rok.Mówisz, że siałaś je wprost do gruntu i tak ładnie się u Ciebie rozłożyły?
Aniu-Raczek, kup nasionka i z części zrób sadzonki, a część wysiej do gruntu, będziesz miała przypołudniki przez całe lato.
Mirko, dziękuję za odwiedziny i nie musisz dwa razy prosić.
Anu-La, dziękuję za odwiedzinki, cieszę się, że było nie tylko przyjemnie, ale i pożytecznie.
Jolu miło mi, że deszcz nie przeszkodził Ci w spacerze po moim ogródeczku.
A byłaś już w nowym ogrodniczym przy ul. Kosmonautów? Można trafić na ciekawe roślinki.
Skoro w kalendarzu lato to w ogródku też
, ale jak taka pogoda potrwa dłużej to grzybiska zaatakują wszystko doszczętnie.
Elu dziękuję, nie trać nadziei może jeszcze się zmobilizują i zakwitną, pogadaj z nimi i jak nie prośbą to groźbą
.
Moje nie dość, że wysiewane do gruntu to jeszcze przesadzane i przy budowie skalniaka podeptane.
Na moje szczęście nie są pamiętliwe. 
Mirko, dziękuję za odwiedziny i nie musisz dwa razy prosić.

Anu-La, dziękuję za odwiedzinki, cieszę się, że było nie tylko przyjemnie, ale i pożytecznie.

Jolu miło mi, że deszcz nie przeszkodził Ci w spacerze po moim ogródeczku.

A byłaś już w nowym ogrodniczym przy ul. Kosmonautów? Można trafić na ciekawe roślinki.
Skoro w kalendarzu lato to w ogródku też

Elu dziękuję, nie trać nadziei może jeszcze się zmobilizują i zakwitną, pogadaj z nimi i jak nie prośbą to groźbą

Moje nie dość, że wysiewane do gruntu to jeszcze przesadzane i przy budowie skalniaka podeptane.

- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Dorotko nigdy nie robiłam sama sadzonek.
Kiedy robi się sadzonki przypołudnika tzn w jakim miesiącu zacząć?
Kiedy robi się sadzonki przypołudnika tzn w jakim miesiącu zacząć?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Witaj Dorotko.
Ja byłam w kwiatonie na krakowskiej i w obu ogrodniczych na Dibua- Dubios , w zależności jak kto mówi :P .
Cebulek i nasion jest tam do woli a jeszcze na Bema jest CNOS i tam jest towarru też dużo
.
Dorotko
ja dostałam od mojej sąsiadki na działce żółtego szafirka
, też go będę miała po raz pierwszy .Cebulą przypomina psi ząb , taka jest duża ta cebulka i na dodatek biała
.
Pozdrawiam.
Ja byłam w kwiatonie na krakowskiej i w obu ogrodniczych na Dibua- Dubios , w zależności jak kto mówi :P .
Cebulek i nasion jest tam do woli a jeszcze na Bema jest CNOS i tam jest towarru też dużo

Dorotko

Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Dorotko, ależ u Ciebie kolorowo
Super masz te przypołudniki, wspaniale kontrastują tez z białym kwarcytem na skalniaku. Skorzystam i ja z Twoich rad, kupię nasiona, zrobię sadzonki i wysieję też do gruntu - będę miała piękne kwiatki w przyszłym roku! Powiedz tylko, czy szukać różnych kolorów czy tez w opakowaniach jest mix kolorków?