mój mały kawałek zieleni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: mój mały kawałek zieleni

Post »

Ulciu Kochana, ale u Ciebie pięknie!! Pozdrowienia i całuski po długiej nieobecności..;)
***Ola***
Moja odskocznia
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich po kilkudniowej nieobecności .
Na działeczce kolorowo i smakowicie - pomidorki , malinki , poziomeczki , gruszki ,jabłka i brzoskwinie obrodziły - z głodu człek nie skona ;:224 .
Ale niestety widać jak nadchodzi jesień :cry:
Króciutka relacja z wczorajszego pobytu :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek wiatraczek do wymiany ostatnia wichura go wykończyła.
Obrazek Obrazek Obrazek jeżyny wyglądały na wiosnę na zmarznięte a tu taka niespodzianka
Obrazek hebe ślicznie rośnie .
Obrazek
U nas właśnie pada deszcz - mocny ale spokojny może dzięki temu temperatura nie dojdzie do zapowiadanych 32 st. :oops:
Miłego dnia :wit
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Pięknie.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakoś nie specjalnie widać u Ciebie schyłek lata. Jak sama piszesz jest smakowicie i kolorowo wciąż. Lubię ten czas gdy można to i owo skubnąć i podjeść na działce. Na skalniaku pięknie wszystko się rozrasta. I tu mam pytanie: czy widoczny na 2 zdjęciu kwiatek jasnoty jest różowy czy raczej wpada w fiolet? Na jaki kolor kwitnie delosperma z 3 fotki? Pytam, bo chętnie bym przygarnęła po kawałeczku w zamian za np. rojniki.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ula, piękna działka i widzę, że okrzepłaś w roli ogrodniczki. Skalniaczki przecudne, u mnie rojniki tak nie rosną okazale. Muszę jeszcze raz spróbować, a u Ciebie rewelacja.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32

Post »

Witam też bardzo podoba mi się skalniak,bardzo ładnie i zdrowo rosną Ci rojniki...Moje nie są tak dorodne,walczę z nornikami podkopują i podgryzają...Ech może uda się je przegnać trochę wytępić... ;:163
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Uluś odezwij się,gdzie ty się podziewasz?
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich w nowym sezonie ;:7
Bardzo długo mnie ty nie było (sprawy rodzinne )- przybyło tyle nowych pięknych wiosennych zdjęć .
Po zimie działeczka robi się coraz piękniejsza i z każdym dniem bardziej kolorowa .
Niestety bez szkód się nie obyło - powojnik który w tamtym roku pokazał pełną okazałość niestety w tym roku ledwo dycha , z róż posadzonych w poprzednich latach niestety tylko 4 przezimowały :( .
Kilka aktualnych fotek z wczoraj -skalniak
Obrazek Obrazek Obrazek
lewizje pięknie przezimowały
Obrazek Obrazek
nowa rabatka
Obrazek
stare rabatki
Obrazek Obrazek
studnia

Obrazek
warzywniaczek częściowo obsiany - maliny pięknie pną się do góry
Obrazek
kącik wypoczynkowy

Obrazek Obrazek
nowy stary nabytek
Obrazek
I tak właśnie po zimie wygląda mój mały kawałek zieleni
Życzę wszystkim miłego tygodnia :wit
Pozdrawiam, Ulka
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Jaki ten Twój warzywniaczek wyplewiony - miałam ruszyć dzisiaj z gracką ale pada i zimno. Fajny pomysł na te maliny :D
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Witaj ;:7 . Śliczny skalniaczek. A co to ta taka cieniuteńka kępka trawki na drugim zdjęciu? Maliny idą jak burza! Pozdrawiam
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam miłych gości :wit
Nemezjo - ta trawka to kostrzewa sina tak pisało na opakowaniu , w tamtym roku wysiałam i jak wzeszła popikowałam i tak sobie rośnie w kilku miejscach na działeczce .
Altiko - pomysł z malinami podpatrzony u sąsiadów troszeczkę ulepszyliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni myślę ,że malinki też w w tamtym roku obrodziły bardzo :tan - mam nadzieję ,że w tym roku to powtórzą bo moje córy uwielbiają dżem malinowy ;:65
Pozdrawiam, Ulka
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

Witam ;:180 Pięknie Ci się zazieleniło nie widać dużych strat..Malinki śliczne równiutkie na pewno pięknie zaowocują..Bardzo fajnie wygląda trawka taki delikatny pióropusz.. ;:215
Marusia.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Przebrnęłam przez cały wąteczek - śliczny ogród - kwiaty wspaniałe. Masz mnóstwo ciekawych pomysłów ;:138 Bardzo mi się podoba nowa rabatka oraz rabata pod drzewem. Czy możesz napisać jakie kwiatki tam rosną? Jestem zupełnie zieloną ogrodniczką ;:131
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam w piatkowe przedpołudnie - po kilku dniach zimna i niepogody dzisiaj już dość ładnie ;:3 świeci słoneczko i co najważniejsze robi się coraz cieplej .Na jutro zapowiadają u nas 21 stopni ;:138 :heja nareszcie .
W tym tygodniu pomimo zimnicy byliśmy na działeczce - mąż skosił trawkę bo rosnie jak szalona , powycinał kilka metalowych rur (jeszcze po poprzedniku) - które służyły jako podpory pod jeżyny - w weekend będzie robił nową drewnianą pergolą :tan ( mam nadzieję ,że wyjdzie ładna ). A ja zrobiła kilka doniczkowo -koszykowych nasadzeń.
Obrazek Obrazek Obrazek
skalniak w pełnym rozkwicie
Obrazek Obrazek
lewizje coraz piękniejsze i bardziej ukwiecone
Obrazek Obrazek
as1112 - rabatka z krzaczkami truskawek ozdobnych - jak widać pięknie przezimowały i teraz pokazuję cudne różowe kwiatki
Obrazek
ta rabatka jest z hostami , wrzosami ,załapał się bratek , pod drzewem posadziłam młodziutkie pnącza i uzupełniłam to płożącymi roślinkami (ale nie mam pojęcia jak one się nazywają ale pięknie wypełniają wolne przestrzenie i szybko się rozrastają)
Obrazek
i mój wtorkowy nabytek ;:65 - szukałam od jesieni - róża pomarszczona czyli jadalna - mam nadzieję ,że pięknie i szybko się rozrośnie i będę mogła robić z niej pyszne przetwory ;:108
Obrazek
Dziękuje wszystkim za odwiedziny , zapraszam ponownie i zyczę pięknego słonecznego weekendu z ogromną ilością ;:3
Pozdrawiam, Ulka
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

Fajnie kolorowo u Ciebie w ogródeczku..Pięknie wiosennie ;:3 jednak maj to najpiękniejsza pora roku,...
Marusia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”