Magiczny zakątek dwostr cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Magiczny zakątek dwostr cz.2

Post »

Dziękuję Lusiu ;:196 właśnie za takimi widokami tęsknię.Niestety w mojej okolicy klony chorują i ich liście nie przebarwiają się na kolorowo lecz od razu brązowieją, zasychają i opadają.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W tym roku również i u nas chorują, oprócz kasztanowców klony i lipy. Brązowiały całe liście lub robiły się jasne obwódki. Moją młodą lipę również dopadła jakaś choroba. Stoi już bezlistna, nie wiem czy przezimuje.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU tylko same szczypiorki o kwiatkach to nawet mowy nie ma ,ale jutro dokładnie obejrzę ;:180 . ;:224 ,
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu ;:167 dziękuje za cudne widoczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Danusiu, zdjęcie z jeżówkami na tle bordowej rozplenicy boskie.
Szkoda, że trzeba trawkę wykopać.
Ja żałuję jeszcze, że nie można kupić wiosną i potraktowac jak jednoroczne. Przeciez co roku wydajemy duże pieniądze na surfinie, pelargonie i inne.
Ciekawe, czy kiedykolwiek producenci wpadną na ten pomysł
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Danusiu pooglądałam zaległości, masz pękną purpurową a nie złotą jesień. Dziękuję za te fotki. ;:196
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, dziękuję Wam za odwiedziny ! ;:196 ;:196
Wreszcie znalazłam czasu by uzupełnić nieco mój (trochę zaniedbywany ostatnio) wątek.
O paradoksie ! trzeba trochę zachorować, by mieć czas na przyjemność spędzania go w Waszych ogródkach (nie mówiąc o własnym- na razie też tylko wirtualnym)

Niektóre fotki już się nieco zdezaktualizowały bo jesień szybko wchodzi do naszego ogródka ale wczoraj,korzystając z pięknej pogody i krótkiej nieobecności męża , wymknęłam się cichaczem z domu i zrobiłam następne by móc je Wam pokazać.

O dziwo, kwitnie jeszcze świecznica ,nie wiem czy tak powinno być ,bo mam ją pierwszy rok,ale ogólnie to mi się podoba taki termin,bo inne kwiatki już w odwrocie...
Obrazek

...np. takie róże -mocno już sfatygowane...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I...jeszcze taki jesienny obrazek
Obrazek

Pozdrawiam niedzielnie!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

DANUSIU sfatygowane czy nie ,ale nadal kwitnące i cieszące oko . SLiczny jesienny widok . Obok mnie brzezy mają jeszcze zielone liście
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Danusia.....jesień już na pewno pełną parą u Ciebie....pokaż na zdj.
a jak prace przedświąteczne? aniołki w produkcji???
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, od ostatniej Twojej wizyty u mnie sporo się zmieniło:brzozy już łysawe,inne drzewa też (poza jabłoniami,wierzbami i leszczyną,nad czym ubolewam,bo nie mogę na raz wygrabić wszystkich liści z sadu i ogrodu) tylko różyczki jeszcze niestrudzenie pokazują swoje ostatnie kwiatki.
Obrazek

Obrazek
Niektóre rudbekie też jeszcze się złocą...
Obrazek

Obrazek
A po takim pięknym obrazku zostało tylko wspomnienie i...fotka
Obrazek

Grażynko jesienne fotki z dnia na dzień stają się nieaktualne,ale proszę ...jeszcze kilka dla Ciebie
Obrazek

Obrazek

Obrazek
A co do przedświątecznych robótek...jeszcze "w lesie"jestem :oops: .Mam tyle jeszcze zaległych prac w ogrodzie,że wstyd się przyznać,ale cieszę się z tego,że przynajmniej różyczki posadziłam- a to dzięki Ali (Georginii), ;:180 ;:180 ;:180 ,która mi je zakupiła i na dodatek przechowała zanim po nie się wybrałam.Alu,jeszcze raz bardzo,bardzo dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Danusiu,nie ma za co.Zawsze chętnie Ci pomogę.To żaden problem.Pokaż zdjęcie jak wygląda teraz ta rabatka. :lol:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Danusiu, fantastyczne te Twoje jesienne fotki, a ta kompozycja z rh mi się szczególnie podoba. Pamiętasz, jaka to odmiana rh?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, jak to nie ma za co? Za różyczki ;:196 ;:196
Rabatka niewiele się zmieniła. Myślę, że latem ,gdy zakwitną róże będzie to lepiej wyglądało (o ile znów nie skuszę się na jakieś ...wypełniacze :wink: )
Obrazek

Agatko dziękuję za wizytę i miłe słowa.
Rh o który pytasz to (jeśli wierzyć etykiecie) Roseum Elegans ,podczas kwitnienia tak wyglądał: Obrazek

Słuchajcie,czy to jest normalne,że o tej porze zakwita języczka? Kupiłam ją pod koniec lata i szkółkarz twierdził ,ze w tym roku to ona już na pewno nie zakwitnie a ona ...zakwitła.Nie jest to co prawda jakiś okazały kwiatostan,ale przynajmniej wiem, czego mogę spodziewać się w przyszłym roku.
To dzisiejsze zdjęcie Obrazek
o ile tymi kwiatkami nawet się ucieszyłam,to zupełnie nie wiem co robić z tym "fantem" Obrazek
Obrazek
Może odezwie się ktoś mający już doświadczenia z tą mahonią.Pąki kwiatowe już są ale przed zimą raczej nie zakwitną, więc co, przykryć? A jak zrzuci liście?...niee,przykryć muszę bo zmarznie...Tak źle,tak... nie dobrze ;:224
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Danusiu,paki kwiatowe na mahoni to normalne.Moja też ma.Nie martw się nie zmarzną ,poczekają do wiosny i zakwitną na żółto.Prędzej liście zbrązowieją.Dobrze ją podlej przed zimą ,bo to roślina zimozielona i będzie cierpieć z niedoboru wody zimą ,gdy ziemia zamarznie.Można ją okryć włókniną ,żeby zmniejszyć wyparowanie wody ,poprzez liście i osłonić przed ostrymi wysuszającymi wiatrami.Nawet jak zgubi liście to wiosną wypuści nowe.Moje robią tak co roku.Twoja wyjątkowo piękna,ja mam jakąś inna odmianę.Przykryj, szkoda żeby zmarzła,
Języczka rzeczywiście trochę późno zakwitła,ale i tak niedługo po większych przymrozkach wszystko padnie.Chciała Ci pewnie pokazać kwiatek. :lol: Zwykle łodyga kwiatowa jest dużo wyższa.No i jeszcze widzę tam jakieś pąki.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ja tam nie wiem, czy języczka może kwitnąć jesienią, ale teraz z uwagi na ciepły październik i część listopada rośliny trochę pogłupiały. Ale jeden kwiatek nie powinien jej chyba zaszkodzić? Ja znalazłam pąki na swoich magnoliach i od Krysi - Ignis dowiedziałam się, że to jest normalne...

dzięki za info o rh, tej odmiany jeszcze na żywo nie widziałam, ładny jest. Na razie mam u siebie dwa małe krzaczki rh, zobaczymy, jak sobie zima poradzą!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”