dziękuję za odpowiedź. na pewno mi się przydadzą te informacje. pozdrawiam lukas.Piotr-Sz pisze:Hej. No więc tak- oczko wodne budowałem sam jakieś 15 lat temu. Dno w warstwie izolacji ochronnej wyłożone jest starymi grubymi dywanami- bardzo skuteczny sposób. Jeśli chodzi o izolację wodoszczelną to zwykła folia ogrodnicza o grubości 0,5 mm. Kiedy budowałem sadzawkę folie specjalistyczne były bardzoooooo drogie. A ta spełniała i andal spełnia swoją funkcję. Choć myślę już nad remontem- folia przy brzegach kruszeje, staw zarasta silnie. Teraz są fajne folie specjalistyczne np. kałczukowe o grubości nawet 1,5 czy 2 mm i znośne cenowo. Jakby coś to pytajcie.
Ogród Piotra-
- lukas_ana
- 100p
- Od: 14 cze 2012, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Piotra-
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
Lukas & Ana
-
- 200p
- Od: 25 cze 2011, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No teraz to dopiero jest efekt, super to wygląda i jakie wielkie porosły te dalie 

Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Ogród Łukasza
- Piotr-Sz
- 200p
- Od: 28 gru 2010, o 12:09
Wybaczcie że dawno się nie odzywałem. Ale byłem zalatany- we wtorek zaczynam działalność firmy, dzisiaj odebrałem wyniki egzaminu zawodowego na technika architektury krajobrazu- mam tytuł
Jak to się fajnie wszystko układa 

- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Piotrze
Wpadłam zobaczyć efekty naszej daliowej współpracy i oczom nie wierzę - taka ilość w jednym miejscu robi wielkie wrażenie.
Dalie zdrowe, ładne i obficie kwitną.
Mam nadzieję,że zobaczę więcej fotek.
Gratulacje podwójne
- zimowe plany rabaty daliowej udane i egzamin zaliczony czyli czas zacząć działać jako technik architektury krajobrazu.
Pozdrawiam
Wpadłam zobaczyć efekty naszej daliowej współpracy i oczom nie wierzę - taka ilość w jednym miejscu robi wielkie wrażenie.
Dalie zdrowe, ładne i obficie kwitną.
Mam nadzieję,że zobaczę więcej fotek.
Gratulacje podwójne

- zimowe plany rabaty daliowej udane i egzamin zaliczony czyli czas zacząć działać jako technik architektury krajobrazu.
Pozdrawiam
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Witaj Piotrze - przejrzałam cały Twój wątek. Cóż, powtórzę za innymi - ogród masz wspaniały. Wszystko w nim jest wyjątkowo przemyślane i sprawia wrażenie spokoju i totalnego odcięcia od reszty świata. Dalie pięknie rosną, a rabata bukszpanowo-różana - moja faworyta
Gratuluję też tytułu i życzę wiele szczęścia na nowej drodze zawodowej 

- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Ile miałeś procent z części praktycznej ? nie ukrywam że w tym roku był wyjątkowo prosty 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Piotrze długo mnie u Ciebie nie było , a tu tak pięknie .
Gratuluję uzyskania tytułu technika architektury krajobrazu-
Mnie by się przydała fachowa pomoc w ogrodzie ,żeby ogarnąć ten mój bałagan .
Jesienią zamierzam troszkę przerobić mój ogród , powstanie dość długi ale wąski pas trawnika .
Gratuluję uzyskania tytułu technika architektury krajobrazu-

Mnie by się przydała fachowa pomoc w ogrodzie ,żeby ogarnąć ten mój bałagan .
Jesienią zamierzam troszkę przerobić mój ogród , powstanie dość długi ale wąski pas trawnika .
- Piotr-Sz
- 200p
E-geniu- wpadnę na twój watek wkrótce. A nawiasem mówiąc też planuję zmiany na rabatach bylinowych- straciły już świeżość.
PiotrekP - teoria odpowiednio 94%, 95% i praktyczny 90%
PiotrekP - teoria odpowiednio 94%, 95% i praktyczny 90%
- Piotr-Sz
- 200p
Hej wszystkim. Dawno mnie nie było- ale jakoś nie mogłem się zebrać- okazuje się, że do napisania króciutkiej wiadomości na forum podchodzę jak do tworzenia co najmniej krótkiej noweli
Generalnie tak- firma działa od 2 miesięcy. Udało mi się jeszcze załapać na dwa trawniki. Zakupy z dotacji PUP już dawno wydane i rozliczone. Dopiero teraz niestety ruszam z materiałami reklamowymi- baner, szyld, ulotki itp. Wydaje mi się, że udało się nam to fajnie zrobić - wspólnie ze znajomą, która prowadzi agencję reklamową. Logo to dzieło mojego dobrego kumpla. Teraz trzeba się jeszcze wbić na rynek. Mam fajnie o tyle, że właściciel sklepu u którego kupiłem sprzęt zaproponował mi darmowe miejsce u siebie na płocie przy sklepie. Poniżej projekt banera i ulotki

Ze spraw ogrodowych- wykopałem już dalie. Niestety- myślałem że kwiaty przetrwają do 1 listopada- mamy wtedy tradycyjny zjazd rodzinny u nas. Niestety- delikatny przymrozek. Ale nic- teraz wykopane obsychają w piwnicy. Zastanawiam się jak je przechowywać w tym roku- może macie jakieś pomysły. Może coś nowego. Słyszałem o popiele. A wy ?

Generalnie tak- firma działa od 2 miesięcy. Udało mi się jeszcze załapać na dwa trawniki. Zakupy z dotacji PUP już dawno wydane i rozliczone. Dopiero teraz niestety ruszam z materiałami reklamowymi- baner, szyld, ulotki itp. Wydaje mi się, że udało się nam to fajnie zrobić - wspólnie ze znajomą, która prowadzi agencję reklamową. Logo to dzieło mojego dobrego kumpla. Teraz trzeba się jeszcze wbić na rynek. Mam fajnie o tyle, że właściciel sklepu u którego kupiłem sprzęt zaproponował mi darmowe miejsce u siebie na płocie przy sklepie. Poniżej projekt banera i ulotki

Ze spraw ogrodowych- wykopałem już dalie. Niestety- myślałem że kwiaty przetrwają do 1 listopada- mamy wtedy tradycyjny zjazd rodzinny u nas. Niestety- delikatny przymrozek. Ale nic- teraz wykopane obsychają w piwnicy. Zastanawiam się jak je przechowywać w tym roku- może macie jakieś pomysły. Może coś nowego. Słyszałem o popiele. A wy ?
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
WOW-gratuluję i zazdroszczę 

- Piotr-Sz
- 200p
Witaj. Na razie nie masz mi czego zazdrościć- domyślasz się jakie są początki. Dobrze moja firma zajmuje się jeszcze czymś poza ogrodnictwem, bo było by ciężko na początku i to przed zimą. Ale jestem zadowolony- mam w końcu co chciałem.