clem3 Gosiu
Sombreuil katalogowo dorasta do 2 m ale w realu to 3+ m, proszę to moja:
Miałam ja na siatce owiniętą, super niestety sąsiadka poprosiła abym róże usunęła z siatki choć wcześniej była ach.ach.....
Bardzo zdrowa, kwitnie do póznej jesieni, oczywiście z przerwami.
Elfe fakt piękna u mnie akurat nie przemarza choć zima tzw.stulecia nie pamiętam dokładnie 2011 r. róże wszystkie ścięte do kopczyka i dobrze im to zrobiło w tym Elfe.
Schneewittchen (Iceberg) podobna moja opinia jak
kluska choć piekna, czysta biel, delikatna
Polka mam ja i powiem tak to jest wielki krzaczor, nie moge doszukać się fotek z 2016 r. dałam jej solidną podporę ale jak mówię róze pnące z siatki od strony sąsiadki musiałam zabrać czyli jednocześnie maksymalne skrócenie. Polka u mnie startowała już na dobre w czwartym sezonie.
Warto jednak czekać, zdrowa i kwiaty cud.
Moja kolejna [propozycja "zelazny" Barock ten to dwie pergole obrośnie, zdrowy, kwitnie bujnie praktycznie przez całe lato do przymrozków.
Tu na fotce widać jak przechodzi na bramkę do wyjścia a jest na pergoli, smiało ma 3 m no i dość grubaśna, mam tej róży wiecej fotek tylko musze poszukać, jeśli bedziesz zainteresowana.
Ubiegloroczny mój nabytek czerwona cudna, zdrowa, kwitnie jak oszałała. Kwiaty nostalgiczne, kuliste po rozwinięciu rozetowe, intensywnie czerwony kolor jest widoczny z daleka. kwitnie obficie i powtarza kwitnienie. Liście gęste mocno błyszczące ciemne, niby ma wys.2,5 m ale coś mi się widzi więcej, już jest w połowie pergoli, fotka niespecjalna.
Zdrowa, piękna, kwitnie szałowo długo Laguna
Uetersener Klosterrose' tzw.Klasztorna -piękna, zdrowa i kwitnieeeeeeeeee
Znikam bo zanudzę ale chciałam pokazać jak rosną u mnie, powtarzają, choć jest jeszcze np.Bajazzo itd.