Haniu ale moje lilijki już przekwitły....może zrobię fotkę i ocenisz czy już czas na zbieranie małych cebulek.
Wiesz masz takie śliczne te lilie, że trudno wybrać tę najładniejszą...bestuż tyle ich masz.
To chyba każdy łapie jakąś lukę między jednym opadem a drugim by móc coś podziałać w ogrodzie
Haniu przepiękne serwujesz kwiatuszki och te różyczki i lilie same ślicznotki aż nie chce się wierzyć że taka paskudna jest pogoda
Witam Wszystkich
U mnie pogoda jesienna nie odpuszcza.leje codziennie,chociaż dziś nareszcie z przerwami.Lilie już po "imprezie",boję się coby nie złapały grzyba z tego mokra,bo większość łodygi ma już pożółkłe.
Na różach szaleje plamistość,na malwach rdza,stokrotki i inne w mączniaku-już wyrwane.
Pusto się robi w moim ogrodzie.
Nadzieja w różach i astrach-zobaczymy
A teraz ostatnie chyba lilie no i róże,już nie wiem czy to jeszcze pierwsze kwitnienie czy już drugie
HANIU u mnie tez non -stop z małymi przerwami leje . Nawet Burgund ma już dość deszczu . Twoje jeszcze sie trzymają a lilie masz rację zółkną im łodyżki . na razie jest parę najmocnijszych i wytrzymałych na deszcze lilii . Schwarze Madonna ślicznie kwitnie a duecik chyba First Lady z rudymi liliowcami przy płotku sliczny one mają jeszcze tyle pąków
Ja musiałam się rozstać ze swoją Camille Pissarro,po zimie jednak nie odbiła i jak teraz byłam w domu to ją wykopałam i wyrzuciłam.Muszę ją kupić ponownie
Witam Wszystkich
Co prawda u mnie śliczna pogoda ale tak się zawzięłam na chwasty w ogrodzie,że nie zauważyłam,że zrobiło się ciemno i nie mogłam zrobić fotek.
Pokażę dla osłody domowy kwiat-Królowa jednej nocy-tak u mnie nazywają ten kwiat.
Jak przyszłam z pracy była jeszcze w pąku a teraz wygląda tak a jutro już nie będzie kwiatu
Pierwsze dwa kwiaty przegapiłam albo rozwinęły się w nocy-
Witam Wszystkich
Zimno wietrzno-taka pogoda,można się pochlastać a na jutro zapowiadają jeszcze zimniej i znów deszcz.W ogrodzie robi się pusto.Lilie umęczone łodygi już żółkną a te co jeszcze kwitną - kwiaty obite wyglądają nieciekawie.
Czekam na drugi występ róż,chociaż nie spodziewam się kokosów,bo bardzo dużo ma plamistość a prym wiedzie Rose de Resht.Liście czarne a ona kwitnie.
Trochę spojrzeń na mój ogród
HANIU czy miałaś na myśli tego bordowego floksa przy płocie . Pink peace ma jakiś inny kwiat niż moja taki bardziej filiżankowaty . Może dlatego ,ze u mnie to dopiero młodzież Lilie kończą swój spektakla szkoda ,mogłyby kwitnąć do zimy tak jak i róże