Ogródek ? najpierw balkonowy, potem pełnowartościowy.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkon Lokiego
Loki wilec ciemno różowy łał, ślicznie się prezentuje w słonku a czy Ty je masz razem jeden obok drugiego ? Bo ten róż pięknie by się komponował z niebieskim a niebieski z białym z niebieskimi mazańcami
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Wilce są wszystkie razem w jednej skrzynce. Ale fotki poglądowej nie mam jak zrobić, bo kwiaty otwierają najczęściej po zewnętrznej stronie balkonu ? więc byłoby widać głównie zieleninę.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- 1000p
Kurcze szkoda
ale byłby widok

- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Locutus wielkie owacje za samopojawienie się tkwi w Tobie dusza ...... 

- Locutus
- Kontakt:
@ Katarzynka ? no niestety nie mam helikoptera, którym mógłbym sobie podlecieć do swojego balkonu od zewnętrznej strony. Teleobiektywu też nie mam (żeby obfocić balkon na jedenastym piętrze z dołu).
@ Markonix ? dzięki. No a dalie już przekwitły. ;-)
A poniżej fotka dziwaczka zrobiona o północy po pijaku, fotka poglądowa astrów chińskich oraz fotka jednego z moich łubinów (które właśnie powtarzają kwitnienie).

Pozdrawiam!
LOKI
@ Markonix ? dzięki. No a dalie już przekwitły. ;-)
A poniżej fotka dziwaczka zrobiona o północy po pijaku, fotka poglądowa astrów chińskich oraz fotka jednego z moich łubinów (które właśnie powtarzają kwitnienie).

Pozdrawiam!
LOKI
-
- 1000p
Ale można się zaprzyjaźnić z sąsiadem z bloku naprzeciwko
Pięknie kwitną ,czyli jednak komuś odpowiadają takie pogody (mocno zwariowane)

Pięknie kwitną ,czyli jednak komuś odpowiadają takie pogody (mocno zwariowane)
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Loki, Astry chińskie zawsze mi się kojarzą z bukietami kupowanymi na halii i oczywiście z zapachem kiszonych ogórków
które sprzedawali obok
nigdy ich nie próbowałam a tu widzę że u Ciebie piekne, dorodne więc chyba spróbuję
wysiać w przyszłym roku.
Pozdrowionka jesienne

które sprzedawali obok

wysiać w przyszłym roku.
Pozdrowionka jesienne

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- Locutus
- Kontakt:
@ Katarzynka ? ten blok jest na tyle daleko, że bez teleobiektywu też by się nie obyło moim zdaniem. ;-)
@ Abeille ? mnie te astry pozytywnie zaskoczyły. Nie wiem, czy pamiętasz, ale na wiosnę straszną miałem z nimi zabawę ? bo nasiona od jednego z producentów okazały się być jakieś lewe ? i dopiero nasiona innego producenta wykiełkowaly (a w międzyczasie ile czasu straciłem na regularne dosiewanie trefnych nasion to moje) ? więc teraz tym bardziej cieszę się, że tak niesamowicie bujnie zakwitły. No i z tego co widzę pojedynczy kwiat trzyma się naprawdę długo. Tak więc mogę je szczerze polecić ? jeśli tylko trafisz na dobrą partię nasion, to sukces murowany.
Pozdrawiam!
LOKI
@ Abeille ? mnie te astry pozytywnie zaskoczyły. Nie wiem, czy pamiętasz, ale na wiosnę straszną miałem z nimi zabawę ? bo nasiona od jednego z producentów okazały się być jakieś lewe ? i dopiero nasiona innego producenta wykiełkowaly (a w międzyczasie ile czasu straciłem na regularne dosiewanie trefnych nasion to moje) ? więc teraz tym bardziej cieszę się, że tak niesamowicie bujnie zakwitły. No i z tego co widzę pojedynczy kwiat trzyma się naprawdę długo. Tak więc mogę je szczerze polecić ? jeśli tylko trafisz na dobrą partię nasion, to sukces murowany.
Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus
- Kontakt:
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Loki, śliczny strzępiasty maczek i tym bardziej cieszy że taki późny. Warto było walczyć
pozdrówka

pozdrówka

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Loki podziwiam różnorodność kwiatów na Twoim balkonie .
Nie myślałam że w skrzynkach tez potrafią tak pięknie kwitnąc astry
.
Nie myślałam że w skrzynkach tez potrafią tak pięknie kwitnąc astry

Loki, kiedy zaopatrujesz się w nasiona? Lepiej teraz, jesienią czy może jednak czekać do wiosny?
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Loki - bardzo miło Cię zobaczyć !
Widzę że kwiatowe szaleństwo u Ciebie na balkonie trwa ! I astry w donicach świetnie Ci się udały
Widzę że kwiatowe szaleństwo u Ciebie na balkonie trwa ! I astry w donicach świetnie Ci się udały

- Locutus
- Kontakt:
@ Abeille ? Ano warto było walczyć. Tym bardziej, że kolejnym już rosną następne pąki. A dzisiaj nie zdzierżyłem i dokupiłem sobie nasion na rok następny... :-P
@ E-Genia ? Ja mam wrażenie, że wszystko potrafi w skrzynce zakwitnąć. :-P Jak do tej pory listę porażek mam raczej krótką, a siałem ? jak widziałaś ? bardzo różne rzeczy;
@ Szamanka ? Mnie zawsze zżera niecierpliwość i bardzo wcześnie zaczynam planować co chciałbym mieć na balkonie w roku następnym. Jedna moja kumpela kiedyś stwierdziła, że z uzależnieniem od nikotyny mamy do czynienia wtedy, gdy paląc jednego papierosa już myślimy o następnym. W takim rozumieniu ja jestem uzależniony od balkonu ? oglądając jedne rośliny kwitnące już myślę o tym, co sobie posieję za rok.
W efekcie nasiona kupuję dosyć wcześnie ? w tym roku pobiłem wszystkie rekordy, bo sobie pokupiłem nasiona na rok 2012 już w... pierwszej połowie czerwca (sic!) ? akurat była promocja u Thompsona & Morgana i wszystko było za pół ceny. 
Natomiast pewnie ? tak na logikę ? lepiej byłoby poczekać i kupić świeże nasiona, których kiełkowalność zapewne byłaby nieco wyższa.
@ Aga Net ? Ano szaleństwo kwiatowe trwa, oj trwa. Pierwsze skrzypce grają w tej chwili astry, wilce i nasturcje, a wieczorami dziwaczki, ale inne kwiaty ? choć już skromniej ? ciągle jeszcze kwitną. Jak na razie definitywnie przekwitły jedynie powojniki (chociaż u ostatnio wypatrzyłem jeszcze jeden, zapóźniony pączek kwiatowy) i fasola.
A na koniec nowa porcja fotek. Po pierwsze kwiat, który mnie powalił totalnie ? albowiem zanim go ujrzałem, nawet nie wiedziałem, że istnieje biała odmiana wilca trójbarwnego. Po drugie ? festiwalu astrów ciąg dalszy...
...a tak poza tym ? właśnie dzisiaj PNOS wysłał mi paczuszkę z kilogramami cebulek.

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
@ E-Genia ? Ja mam wrażenie, że wszystko potrafi w skrzynce zakwitnąć. :-P Jak do tej pory listę porażek mam raczej krótką, a siałem ? jak widziałaś ? bardzo różne rzeczy;
@ Szamanka ? Mnie zawsze zżera niecierpliwość i bardzo wcześnie zaczynam planować co chciałbym mieć na balkonie w roku następnym. Jedna moja kumpela kiedyś stwierdziła, że z uzależnieniem od nikotyny mamy do czynienia wtedy, gdy paląc jednego papierosa już myślimy o następnym. W takim rozumieniu ja jestem uzależniony od balkonu ? oglądając jedne rośliny kwitnące już myślę o tym, co sobie posieję za rok.

Natomiast pewnie ? tak na logikę ? lepiej byłoby poczekać i kupić świeże nasiona, których kiełkowalność zapewne byłaby nieco wyższa.
@ Aga Net ? Ano szaleństwo kwiatowe trwa, oj trwa. Pierwsze skrzypce grają w tej chwili astry, wilce i nasturcje, a wieczorami dziwaczki, ale inne kwiaty ? choć już skromniej ? ciągle jeszcze kwitną. Jak na razie definitywnie przekwitły jedynie powojniki (chociaż u ostatnio wypatrzyłem jeszcze jeden, zapóźniony pączek kwiatowy) i fasola.
A na koniec nowa porcja fotek. Po pierwsze kwiat, który mnie powalił totalnie ? albowiem zanim go ujrzałem, nawet nie wiedziałem, że istnieje biała odmiana wilca trójbarwnego. Po drugie ? festiwalu astrów ciąg dalszy...
...a tak poza tym ? właśnie dzisiaj PNOS wysłał mi paczuszkę z kilogramami cebulek.

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wprost trudno uwierzyć, że na balkonie można uprawiać tak piękne astry i na dodatek, że tak bujnie kwitną.
Tym samym podsunąłeś mi pomysł odnośnie mojego balkoniku.
Biały wilec.....hm.....też nie spotkałam jeszcze.
A może to zwyczajny powój ?

Tym samym podsunąłeś mi pomysł odnośnie mojego balkoniku.

Biały wilec.....hm.....też nie spotkałam jeszcze.
A może to zwyczajny powój ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki