Ogródek ? najpierw balkonowy, potem pełnowartościowy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkon Lokiego

Post »

Loki wilec ciemno różowy łał, ślicznie się prezentuje w słonku a czy Ty je masz razem jeden obok drugiego ? Bo ten róż pięknie by się komponował z niebieskim a niebieski z białym z niebieskimi mazańcami
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Wilce są wszystkie razem w jednej skrzynce. Ale fotki poglądowej nie mam jak zrobić, bo kwiaty otwierają najczęściej po zewnętrznej stronie balkonu ? więc byłoby widać głównie zieleninę.

Pozdrawiam!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Kurcze szkoda :roll: ale byłby widok
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Locutus wielkie owacje za samopojawienie się tkwi w Tobie dusza ...... ;:108
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Katarzynka ? no niestety nie mam helikoptera, którym mógłbym sobie podlecieć do swojego balkonu od zewnętrznej strony. Teleobiektywu też nie mam (żeby obfocić balkon na jedenastym piętrze z dołu).

@ Markonix ? dzięki. No a dalie już przekwitły. ;-)

A poniżej fotka dziwaczka zrobiona o północy po pijaku, fotka poglądowa astrów chińskich oraz fotka jednego z moich łubinów (które właśnie powtarzają kwitnienie).

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Ale można się zaprzyjaźnić z sąsiadem z bloku naprzeciwko :wink: :;230 :;230
Pięknie kwitną ,czyli jednak komuś odpowiadają takie pogody (mocno zwariowane)
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Loki, Astry chińskie zawsze mi się kojarzą z bukietami kupowanymi na halii i oczywiście z zapachem kiszonych ogórków
które sprzedawali obok :;230 nigdy ich nie próbowałam a tu widzę że u Ciebie piekne, dorodne więc chyba spróbuję
wysiać w przyszłym roku.
Pozdrowionka jesienne :wit :;230
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Katarzynka ? ten blok jest na tyle daleko, że bez teleobiektywu też by się nie obyło moim zdaniem. ;-)

@ Abeille ? mnie te astry pozytywnie zaskoczyły. Nie wiem, czy pamiętasz, ale na wiosnę straszną miałem z nimi zabawę ? bo nasiona od jednego z producentów okazały się być jakieś lewe ? i dopiero nasiona innego producenta wykiełkowaly (a w międzyczasie ile czasu straciłem na regularne dosiewanie trefnych nasion to moje) ? więc teraz tym bardziej cieszę się, że tak niesamowicie bujnie zakwitły. No i z tego co widzę pojedynczy kwiat trzyma się naprawdę długo. Tak więc mogę je szczerze polecić ? jeśli tylko trafisz na dobrą partię nasion, to sukces murowany.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No? Zaczynają mi kwitnąć maczki lekarskie z późnego, czerwcowego siewu (posiałem je jak do mnie dotarło, że z tych posianych na wiosnę przeżyły tylko trzy). Dzielnie walczyłem z mączniakiem na nich ? i jak widać się opłaciło.

Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Loki, śliczny strzępiasty maczek i tym bardziej cieszy że taki późny. Warto było walczyć ;:138
pozdrówka :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Loki podziwiam różnorodność kwiatów na Twoim balkonie .
Nie myślałam że w skrzynkach tez potrafią tak pięknie kwitnąc astry ;:7 .
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Loki, kiedy zaopatrujesz się w nasiona? Lepiej teraz, jesienią czy może jednak czekać do wiosny?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Loki - bardzo miło Cię zobaczyć !
Widzę że kwiatowe szaleństwo u Ciebie na balkonie trwa ! I astry w donicach świetnie Ci się udały ;:63
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Abeille ? Ano warto było walczyć. Tym bardziej, że kolejnym już rosną następne pąki. A dzisiaj nie zdzierżyłem i dokupiłem sobie nasion na rok następny... :-P

@ E-Genia ? Ja mam wrażenie, że wszystko potrafi w skrzynce zakwitnąć. :-P Jak do tej pory listę porażek mam raczej krótką, a siałem ? jak widziałaś ? bardzo różne rzeczy;

@ Szamanka ? Mnie zawsze zżera niecierpliwość i bardzo wcześnie zaczynam planować co chciałbym mieć na balkonie w roku następnym. Jedna moja kumpela kiedyś stwierdziła, że z uzależnieniem od nikotyny mamy do czynienia wtedy, gdy paląc jednego papierosa już myślimy o następnym. W takim rozumieniu ja jestem uzależniony od balkonu ? oglądając jedne rośliny kwitnące już myślę o tym, co sobie posieję za rok. :;230 W efekcie nasiona kupuję dosyć wcześnie ? w tym roku pobiłem wszystkie rekordy, bo sobie pokupiłem nasiona na rok 2012 już w... pierwszej połowie czerwca (sic!) ? akurat była promocja u Thompsona & Morgana i wszystko było za pół ceny. :-)

Natomiast pewnie ? tak na logikę ? lepiej byłoby poczekać i kupić świeże nasiona, których kiełkowalność zapewne byłaby nieco wyższa.

@ Aga Net ? Ano szaleństwo kwiatowe trwa, oj trwa. Pierwsze skrzypce grają w tej chwili astry, wilce i nasturcje, a wieczorami dziwaczki, ale inne kwiaty ? choć już skromniej ? ciągle jeszcze kwitną. Jak na razie definitywnie przekwitły jedynie powojniki (chociaż u ostatnio wypatrzyłem jeszcze jeden, zapóźniony pączek kwiatowy) i fasola.

A na koniec nowa porcja fotek. Po pierwsze kwiat, który mnie powalił totalnie ? albowiem zanim go ujrzałem, nawet nie wiedziałem, że istnieje biała odmiana wilca trójbarwnego. Po drugie ? festiwalu astrów ciąg dalszy...

...a tak poza tym ? właśnie dzisiaj PNOS wysłał mi paczuszkę z kilogramami cebulek. :heja

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wprost trudno uwierzyć, że na balkonie można uprawiać tak piękne astry i na dodatek, że tak bujnie kwitną. :shock:
Tym samym podsunąłeś mi pomysł odnośnie mojego balkoniku. :uszy
Biały wilec.....hm.....też nie spotkałam jeszcze.
A może to zwyczajny powój ?
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”