Asiu dzięki serdeczne ale oba pokazane kwitnienia Rudolfa są moje
Kaju, Grażynko, Justynko i Henryku dziękuję i dla wszystkich
Jest też smutna wiadomość na jednym falku kupionym z przeceny z OBI pojawił się wełnowiec i aż mnie zmroziło na samą myśl o nim przecież straciłam aż 8 sztuk ale dzięki forum wiem chyba jak się ich pozbyć no i stoi oczywiście w odosobnieniu
Arletko no nie powiedz ze to Rudolf i Rudolfina niemożliwy jest ten twój storczyś przy takim niema mowy o nudzie .Wyczekiwanie na kolejne kwitnienie, to będzie ciekawe będziemy mogli obstawiać Przykro że przytrafiła się taka paskuda twojemu falkowi trzymam żeby się powiodła walka z nim.
A to ciekawe Arletko, ze dwa różne Twoje kwitnienia ?
Może nawóz zmieniałaś, czy coś w tym stylu ?
Jaka może być przyczyna tego, że kwiaty z każdym kwitnieniem inaczej wyglądają ?
Oj przestań Arletko..moje kwitnienia to nic nadzwyczajnego
Ładnie Ci roślinki w zieleń idą Każda psb oznacza nowe kwitnienie za jakiś czas, więc tym radość większa
No i ten sabotek... warto było go kupić prawda? Śliczne ma te liście marmurkowe
Niech Ci wszystkie rosną zdrowo
Moniś, Aniu, Celinko dzięki a co robić z tymi korzonkami keiki na dendrobium? Zostawić tak jak są czy je obłożyć jakimś mchem? Codziennie je zraszam aby nie podeschły
Arletko twój sabotek ślicznie rośnie, jakbyś kiedyś myślała o rozsadzaniu to ja pierwsza w kolejce stoję po jednego malucha .Mogę wymienić się na jedną z moich jak podrosną (sabotek)
Arletko! Twoja Cambria ma taki zdrowiutki kolor! zdradź proszę jak ją uprawiasz, gdzieś stoi jak ją podlewasz i jak często. Ja mam obecnie 3, nie jest z nimi najgorzej, ale mogłoby być lepiej, więc zastanawiam się co powinnam zmienić w ich uprawie.