Pamelko - fajnie,że mój wątek Ciebie zainteresował
Perukowca psiunio pogryzł od góry, mam nadzieję, że będzie gęściejszy dzięki temu,bo jak przemarzł...to .....
Hortensje ogrodowe też trochę poobgryzał, no i Vanille Freise,Anabell,i Limonkową też .... na szczęście je sie obcina wiosną, ale obiecałam gałązki dziewczynom z forum do ukorzenienia.
Czytałam o radach Józefa i też wykorzystam jego pomysł. Trochę popikowałam, ale nie mam siły dalej sie bawić tak
Gabryś zdrowy i też rozrabia.nie wiem jak dotrwam do wiosny. Wiosną chyba będę musiała go wiązać do drzewa, żeby cokolwiek zrobić w ogrodzie.
Annes77- Miło mi czytać takie miłe słowa-że mnie podziwiasz

Z tymi siłami to właśnie różnie i najchętniej zaszyłabym się w ogrodzie,żeby cokolwiek porobić, ale to przez ten ogród chyba mam najwięcej problemów. Dobrze jest mieć miejsce, gdzie można odpocząć, a to nawet nie jest mi dane. Nie mogę "rozwinąć skrzydeł" i kupić roślin,które mi sie zamarzą do ogrodu...muszę szukać tego, czego ona nie ma.... a od lat u niej nie byłam i nie wiem nawet co ma....a jak sie trafi taki sam okaz ...

Nie zawsze też mogę wyjść o cokolwiek podziałać, bo jak chodzi wściekła,to muszę schodzić jej z oczu...i to jest najgorsze- piękna pogoda, nie mam nic do zrobienia w domu, Gabrysia córka wzięła na spacer- a ja siedzę zamknięta w domu przed komputerem

Czasami mam jakiś pomysł do zmiany w ogrodzie, minie tydzień a ja nie mogę nic zrobić i przechodzi nastrój, ochota i pomysł już nie jest tak dobry.... Ehh.....jakoś to będzie.
Pinky Winky nie mam, ale będę mieć wiosną -jak i jeszcze kilka hortensji, nawet nie wiem co mają w szkółce, bo zimą właściciele byli na jakiś targach w Niemczech i zamówili w Holandii(chyba) jakieś dodatkowo. Rozmawiałam latem i jesienią i mam około kwietnia maja zajechać i dam znać na pewno co kupiłam. Jakoś mało mam zdjęć z ogrodu- nie zawsze mogę wyjść i pstryknąć fotkę. Magnolia żółta jest tu w wątku, 1 abo 2 zdjęcia...postaram sie w tym roku więcej zdjęć zrobić. Myślałam,że kwiaty tej magnolii będą większe, ale są nieduże, pachnące inaczej jak Betty czy Nigra- z taką cytrynową nutą, za to liście wielkie....
Asiu0809- witaj.

Mój ogród powstaje-a kiedyś myślałam,ze już jest prawie skończony-ale trafiłam na forum

, Brakuje mi czasu i możliwości żeby osiągnąć to, co zamierzam. Nie zawsze moje pomysły są trafione, próbuję zmieniać, poprawiać....Często spaceruję po ogrodach na forum, szukam natchnienia, pięknych widoków wiosennych,nietypowych roślin, ciekawych kolekcji roślinnych- tego, czego brakuje u mnie. Podejrzewam,ze nie będę rozszerzać asortymentu , na pewno będę miała jeszcze więcej azalii wielkokwiatowych, hortensji, host,żurawek , parę bylinek i kilka trawek. Brakuje miejsca...Resztę będę oglądać na forum...Hmm....pewnie tak każdy pisze, a potem wielkie zakupy i pytanie: Gdzie ja to posadzę?
A ta szkółka Zymon gdzie jest? Bo ja chętnie kupiłabym tez jeszcze ze 2 magnolie- marzy mi sie o kwiatach brzoskwiniowych, widziałam gdzieś ,ale już nie mogę trafić na tą stronę.
Zapraszam Wszystkich miłośników magnolii i azalii wiosną, wtedy pokażę w końcu cos kwitnącego. Teraz nawet nie chce mi sie wychodzić bo nie lubię ogrodu w takim stanie. A kwiatów wiosennych prawie nie mam, zresztą u mnie to na razie kilka przebiśniegów wyszło.
Buziaki.