Moja działka-danutab cz.3
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka-danutab cz.3
Lady X wygląda naprawdę pięknie i tajemniczo 

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danuś...Wszystkie różyczki pięknie wyglądają ,a bezpośrednio najlepiej...Wspólnie z M wspominamy miło czas spędzony na Twojej pięknej działce...,nie mówiąc o konsumpcji...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu tak myślałam,że tylko u mnie nie kwitną jeszcze róże
.
Ależ piękne masz okazy
,a to dopiero początek

Ależ piękne masz okazy

Jak mi żal ,że nie mogłam być z Wami.Cudne te róże a lady X-zachciewna.
Ponieważ mój Graham Thomas zdechł ( marketowy szajs) to powinnam kupić nowego,tym bardziej,że tani i sadzonka duża.Problem jest tylko jeden-gdzie go posadzić.(Już mamzagwozdkę z kupioną wczoraj pnącą).
Danusiu czy Ty masz podobną różę do Flamingo-bo Gabrysia szuka nazwy dla tej pięknotki.
Ponieważ mój Graham Thomas zdechł ( marketowy szajs) to powinnam kupić nowego,tym bardziej,że tani i sadzonka duża.Problem jest tylko jeden-gdzie go posadzić.(Już mamzagwozdkę z kupioną wczoraj pnącą).
Danusiu czy Ty masz podobną różę do Flamingo-bo Gabrysia szuka nazwy dla tej pięknotki.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Jasdziu LadyX ma pofalowane płatki podobno pachnie ale ja mam taki katar że nie mam ani węchu ani smaku więc nie mogę potwierdzić tego faktu.
Aniunie wiem czy nie lepiej wyglądała by jako krzak bo ma dosyć długie pędy, a pienna lepiej wygląda gdy ma krótsze pędy.
Nelu nie przesadzaj, ale jak Wam tak się podobało zapraszam ponownie.
Halinko u mnie róże kwitną tylko te które są blisko tarasu i na tarasie pienne pozostałe jeszcze są w paczkach albo dopiero ruszają bo niektóre bardzo ucierpiały.
Anka a żałuj mam jednak nadzieje że następnym razem się wybierzesz.Co do Flamingo to ja nie mam podobnej do niej bo ja mam Flamingo chociaż bardzo ucierpiała i nie wiem kiedy zakwitnie bo jeszcze nie ma nawet pączków.
Parę clematisów i piwonii

Aniunie wiem czy nie lepiej wyglądała by jako krzak bo ma dosyć długie pędy, a pienna lepiej wygląda gdy ma krótsze pędy.
Nelu nie przesadzaj, ale jak Wam tak się podobało zapraszam ponownie.
Halinko u mnie róże kwitną tylko te które są blisko tarasu i na tarasie pienne pozostałe jeszcze są w paczkach albo dopiero ruszają bo niektóre bardzo ucierpiały.
Anka a żałuj mam jednak nadzieje że następnym razem się wybierzesz.Co do Flamingo to ja nie mam podobnej do niej bo ja mam Flamingo chociaż bardzo ucierpiała i nie wiem kiedy zakwitnie bo jeszcze nie ma nawet pączków.
Parę clematisów i piwonii

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Danusiu u Ciebie kolorowo a u mnie naprawdę róże jeszcze śpią, powojniki zaczynają się budzić tylko jeden wczesny , beda fotki jak będzie co pokazywać a teraz wpadam do ogródków.
Danusiu ile czekałaś na na takie okazy powojników, są pięknie wypasione.
Miłego dnia
Danusiu ile czekałaś na na takie okazy powojników, są pięknie wypasione.
Miłego dnia
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Eh, Grahamek ... Wiesz Danusiu, w ubiegłym roku zapałałam wielką miłością do Falstaffa właśnie
Twoja Sissi ma przepiękny kwiat! Moja nie jest tak ładna ... Może jeszcze będzie?
Ciekawa jestem jak będą wyglądać kwiaty Lady X, jak się rozwiną

Twoja Sissi ma przepiękny kwiat! Moja nie jest tak ładna ... Może jeszcze będzie?
Ciekawa jestem jak będą wyglądać kwiaty Lady X, jak się rozwiną

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Danusia...ale masz teraz kolorowo od tych róż

Taro u mnie róże też się ociągają tylko niektóre kwitną.Powojniki w zasadzie bardzo szybko rosną jeśli im się podoba miejsce.Część moich powojników jest już stara reszta to nowe nabytki i ciągle dokupuję bo bardzo je lubię.
Izuniu w zeszłym roku moją różą nr 1 też był Falstaff dopóki nie kupiłam Grahamka i na razie on jest nr1 jak na razie bo wszystko się może zmienić.Mam przecież kilka nowych róż i kto wie czy nie spadnie z tego miejsca.Muszę przyznać że w tym roku moja Sisi ma o wiele większy kwiat niż w zeszłym roku. Co do kwiatów rozwiniętych LadyX to sama oceń dla mnie żadna rewelacja.

Grażynko ja myślę że to dopiero początek kwitnących róż.Ja mam 2 żylistki pusty taki jak ty i pełny ale bardziej podoba mi się ten pusty.
żylistek pełny

oraz kilka widoczków ogrodu

Izuniu w zeszłym roku moją różą nr 1 też był Falstaff dopóki nie kupiłam Grahamka i na razie on jest nr1 jak na razie bo wszystko się może zmienić.Mam przecież kilka nowych róż i kto wie czy nie spadnie z tego miejsca.Muszę przyznać że w tym roku moja Sisi ma o wiele większy kwiat niż w zeszłym roku. Co do kwiatów rozwiniętych LadyX to sama oceń dla mnie żadna rewelacja.

Grażynko ja myślę że to dopiero początek kwitnących róż.Ja mam 2 żylistki pusty taki jak ty i pełny ale bardziej podoba mi się ten pusty.

oraz kilka widoczków ogrodu

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Danuśka tylko szepnij słówko i już go masz
Jak to jest kwitnienie różyc w pełnej krasie a u mnie ledwo dopiero pączki, clematisy zaczynają, jednak co robi klimat,
pozdrawiam,

Jak to jest kwitnienie różyc w pełnej krasie a u mnie ledwo dopiero pączki, clematisy zaczynają, jednak co robi klimat,
pozdrawiam,
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
No rzeczywiście Danusiu, po pączkach sądząc można było spodziewać się więcej
Ale brzydka nie jest 
Ależ ten żylkistek cudny! A u mnie przetrwał zimę
Już się martwiłam, bo sadzonka mała była i bardzo mizernie wyglądała, ale przetrwał i rośnie! 

Ależ ten żylkistek cudny! A u mnie przetrwał zimę

Taromasz dobre serce ale ja mam podobnego więc szkoda dublować. w przeciwnym wypadku
szeptałabym słówka do uszka Ci codziennie.
Izuniu ja zapomniałam że zabrałaś sobie patyczek do ukorzenienia i bardzo się cieszę z jego przetrwania bo na prawdę jest ładny.
szeptałabym słówka do uszka Ci codziennie.

Izuniu ja zapomniałam że zabrałaś sobie patyczek do ukorzenienia i bardzo się cieszę z jego przetrwania bo na prawdę jest ładny.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DANUSIU mogłabym powtórzyć słowa Izy . Może w międzyczasie był deszcz dlatego kwiat wygląda nie za ciekawie . Nie trzeba sie martwić może następne kwiaty będą ładniejsze . Trzeba będzie poczekac . Widoczki śliczne a mówisz ,że róża nie kwitną a ta czerwona królowa to co zaraz sie obrazi i przestanie
Jadziu ja tam za bardzo nie martwię się roślinami mam takie miejsce gdzie lądują takie rośliny które nie spełniają moich oczekiwań.
Dziś zakwitła mi piękna róża Miriam którą jesienią kupiła mi Gosia /Deirde/ a wypatrzyłam ją u AniDS
nie umiałam oderwać od niej ani wzroku ani nosa pachnie pięknie, a kolorek ma właśnie taki jaki lubię u róż
.Oto ona w kilku ujęciach

Dziś zakwitła mi piękna róża Miriam którą jesienią kupiła mi Gosia /Deirde/ a wypatrzyłam ją u AniDS
nie umiałam oderwać od niej ani wzroku ani nosa pachnie pięknie, a kolorek ma właśnie taki jaki lubię u róż
.Oto ona w kilku ujęciach

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu - ślicznie zakwitła, Wszystkie kwiaty takie w idealnym różu. Oprócz kwiatów ma bardzo ładne liście, takie duże.