Leśny ogród Moni68 cz.6
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.6
Cieszę się, że nadal będę mogła odwiedzać i podziwiać Twój bajkowy ogród w lesie.
Trochę jestem zaskoczona i zniesmaczona tym dziwnym zamieszaniem... Co jakiś czas "wybucha jakaś bomba" na Forum. To smutne...Dobrze, że przemyślałaś sprawę i jesteś "ponad to" - brawo!
Trochę jestem zaskoczona i zniesmaczona tym dziwnym zamieszaniem... Co jakiś czas "wybucha jakaś bomba" na Forum. To smutne...Dobrze, że przemyślałaś sprawę i jesteś "ponad to" - brawo!
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniko czytałam ale nie pisałam tak mi się nie chciało ale dzisiaj brak ciebie u mnie myślę o co tu chodzi co tu się dzieje i tyle się naczytałam co dziewczyny piszą i pomyślałam że napiszę i piszę że cię pozdrawiam byle się nie przejmować idę spać bo jestem zmęczona buziaki
pa

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
przybiegłam nocą do Twojego leśnego ogrodu Moniczko jest świetnie tylko pstryknij fotki, jak się czują Rh po zimie?
Moniko przyszlam powitac sie wiosennie!
Oczywiscie czekam z niecierpliwoscia na zdjecia!
Milego dnia i duzo

Oczywiscie czekam z niecierpliwoscia na zdjecia!

Milego dnia i duzo

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Moni co tam u Ciebie kwitnie
U mnie ciepełko to i roślinki ruszą
Słonecznego dnia Ci życzę

U mnie ciepełko to i roślinki ruszą

Słonecznego dnia Ci życzę

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie
Ostatnie dwa dni były piękne i słoneczne, więc od rana do wieczora sprzątałam ogród. Widać już efekty, ale pracy jest jeszcze mnóstwo. Rośliny wyglądają coraz lepiej, zaczęły kwitnąć krokusy- po prostu przyszła wiosna!! Przestało padać, więc zaraz uciekam do ogrodu. Zdjęć wczoraj nie zrobiłam, ze zmęczenia zapomniałam...
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i miłe wpisy
Wieczorem zajrzę do Waszych ogrodów i odpowiem na Wasze posty 
Teraz tylko szybciutko na trzy.
Asiu68, co roku wygrabiam wszystko... Po prostu nie cierpię tego śmietnika. Poza tym mam sporo dębów, a ich liście bardzo wolno się rozkładają. Dlatego też nie robię grubej ściółki z kory, zawsze wiosną wysypuję nową. Ty możesz zebrać (niestety, ręcznie) część liści i igliwia, a potem tylko dosypać trochę kory. Można też kupić odkurzacz do liści, ja chyba to zrobię, bo mam dość wybierania z rabat.
Jeśli drzewa są zdrowe, to chyba ich liście nie powinny być siedliskiem chorób? Tak myślę, ale nie wiem, czy mam rację.
Uleńko, dziękuję
Na pewno bedziesz bardzo zadowolona z lilii
Co prawda zdarzyły się pomyłki w ubiegłym roku, ale były tak piekne, że wcale mi to nie przeszkadzało
Jestem ciekawa, jakie zamówiłaś? Przy sadzeniu dosypchociaż trochę kwaśnego torfu, bo nie lubią wapiennego podłoża.
Znajomi... Im wcześniej życie zweryfikuje pewne sprawy, tym lepiej dla Ciebie!!
Hipki od Ciebie będą kwitły!!!
Tamaryszku, dziękuję
Mówiłam o hortensji pnącej, NIE ogrodowej
U mnie zadarnia mniej więcej połowę skarpy z rh. Zdjęć specjalnie nie robiłam, ale poszukam wieczorem, może na którymś będzie widoczna. Nigdy nie mierzyłam wysokości, ale ma najwyżej 15- 20 cm.
Na poniższym zdjęciu cebulica wśród płożących bezlistnych pędów hortensji.

Już niedługo zakwitną

Miłego dnia

Ostatnie dwa dni były piękne i słoneczne, więc od rana do wieczora sprzątałam ogród. Widać już efekty, ale pracy jest jeszcze mnóstwo. Rośliny wyglądają coraz lepiej, zaczęły kwitnąć krokusy- po prostu przyszła wiosna!! Przestało padać, więc zaraz uciekam do ogrodu. Zdjęć wczoraj nie zrobiłam, ze zmęczenia zapomniałam...
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i miłe wpisy

Teraz tylko szybciutko na trzy.
Asiu68, co roku wygrabiam wszystko... Po prostu nie cierpię tego śmietnika. Poza tym mam sporo dębów, a ich liście bardzo wolno się rozkładają. Dlatego też nie robię grubej ściółki z kory, zawsze wiosną wysypuję nową. Ty możesz zebrać (niestety, ręcznie) część liści i igliwia, a potem tylko dosypać trochę kory. Można też kupić odkurzacz do liści, ja chyba to zrobię, bo mam dość wybierania z rabat.
Jeśli drzewa są zdrowe, to chyba ich liście nie powinny być siedliskiem chorób? Tak myślę, ale nie wiem, czy mam rację.
Uleńko, dziękuję

Znajomi... Im wcześniej życie zweryfikuje pewne sprawy, tym lepiej dla Ciebie!!
Hipki od Ciebie będą kwitły!!!
Tamaryszku, dziękuję

Mówiłam o hortensji pnącej, NIE ogrodowej

Na poniższym zdjęciu cebulica wśród płożących bezlistnych pędów hortensji.

Już niedługo zakwitną

Miłego dnia

- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Moniczko, ze znajomymi masz rację... choc to kurcze trochę smutne. Dzisiaj mam szalony dzień, w nocy lecimy. Pakuję się, rodzinka wpadła w odwiedziny, rodzice chcą robic duży obiad, nie mieszczę się w torbę i częśc pójdzie paczką... a wczoraj wysłałam już dwie ;) Zastanawiam się jak przetransportowac kaszankę... chyba nie da rady, zepsuje się.
Torfu liliom domieszam, jasne. W tym roku idą w pojemniki, w przyszłym do gruntu. Napiszę Ci jakie odmiany, ale to juz z domu. Teraz śmigam kupic kabanosy
Torfu liliom domieszam, jasne. W tym roku idą w pojemniki, w przyszłym do gruntu. Napiszę Ci jakie odmiany, ale to juz z domu. Teraz śmigam kupic kabanosy

Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Witaj Moniś
Widzę,że ty też ostro działasz w ogrodzie i korzystasz z pogody tak,jak ja. Niestety dziś pogoda do bani więc przymusowy odpoczynek. Pozdrawiam serdecznie i życzę samych kwiatowych dni.

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Rh masz wspaniałe
Ach, niedługo znów będzie pięknie 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Moniko. Ostro zabrałaś się za prace ogrodowe...cieszę się że pogoda ci do tego sprzyja. Ja także już po pierwszych pracach porządkowych na działeczce...choć jeszcze jej mnóstwo a czasu brak. Najważniejsze że liliowce już wsadzone. Dziś niestety u mnie pogoda się popsuła, ale to nic czas ten wykorzystam na prace domowe. Przyjemnego weekendu. 

Monisiu , czytam niewielkie zaległości w Twoim wątku i przyłączam się do osób,które wypowiadały się przede mną!Cieszę się ,że postanowiłaś "wrócić" do pisania w swoim wątku!To nie byłoby fajne , gdybyś pozbawiła nas swoich doświadczeń ogrodniczych, zdjęć i.....przepisów!
Muszę Ci powiedzieć ,że schab w pomarańczach robiłam kilkakrotnie i rodzinka cały czas się nim zachwyca.
Nawet mój młodszy syn , jak nie trawi schabowych w postaci tradycyjnego kotleta , Twoim schabem się zajada!
Czekam z niecierpliwością na Twoje Rh, a przede wszystkim piękne lelije.No i rozpieszczaj nas wiosennymi zdjęciami

Czekam z niecierpliwością na Twoje Rh, a przede wszystkim piękne lelije.No i rozpieszczaj nas wiosennymi zdjęciami

Pozdrawiam,Małgorzata
Monika
u mnie drugi dzień pada :x
u mnie drugi dzień pada :x
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Pozdrawiam wiosennie Moniko

I mam nadzieję, że będziesz odwiedzać forum i pokazywać nam swój cudny ogród, okraszony pięknymi tekstami. Czekam z niecierpliwością

I mam nadzieję, że będziesz odwiedzać forum i pokazywać nam swój cudny ogród, okraszony pięknymi tekstami. Czekam z niecierpliwością

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj MONIKO!
Myślę, że kiedy wrócę pooglądam u Ciebie pięknie kwitnące rośliny.
Moniczko nie pracuj tak intensywnie, jest jeszcze tak dużo czasu na porządkowanie

Myślę, że kiedy wrócę pooglądam u Ciebie pięknie kwitnące rośliny.
Moniczko nie pracuj tak intensywnie, jest jeszcze tak dużo czasu na porządkowanie

-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
OOOO widzę,że jakaś rozróba była ...,ale już po wszystkim ...
Monia daj namiary na siebie ,bo już mogę wykopać i Ci wysłać te moje chwasty ...tzn kwiaty
...i dalej nie ogrodowo-Czy będziesz dawać jakieś przepisy na święta
Potrzebuję paru z mięs i sałatek ...
Nie bierz wszystkiego do siebie .....Przecież nie sposób odwiedzić wszystkich i pisać zawsze coś innego ...

Monia daj namiary na siebie ,bo już mogę wykopać i Ci wysłać te moje chwasty ...tzn kwiaty

...i dalej nie ogrodowo-Czy będziesz dawać jakieś przepisy na święta

Nie bierz wszystkiego do siebie .....Przecież nie sposób odwiedzić wszystkich i pisać zawsze coś innego ...