Skromny ogród Joli część 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Skromny ogród Joli część 6

Post »

Joluś ;:196 dzięki Ci dobra kobieto..
No to grzesinki pójdą do ziemii...
nie chce mi się wysiewac w domu..
z uśmiechami Iza
u liski
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Jolu!
Widzę,że u Ciebie przygotowania do wiosny na na całego. Ja nie sieję
roślin jednorocznych, jestem leniwa. Udaje mi się zawsze coś wysępić
od moich koleżanek.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No cóż moje doświadczenie zeszłoroczne z tunbergią jest ciut inne. Wysiałam w domu żółtą i białą ( po raz pierwszy - dzięki Joluś ;:196 ). Żółta rosła kiepsko od samego początku i w końcu padła. Biała znacznie lepiej. Gdy posadziłam ją do gruntu zaczęła rosnąć jak szalona. Nie nadążałam podtykać jej patyków do wspinania. Szkoda tylko, że nie zebrałam nasion. Kilka lat temu miałam żółtą na balkonie ( też z własnego siewu) i rosła cudnie.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Oj Joluś kiepską z ta altanką, ale Twój M postawi piękniejszą tak jak z pergolą było :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ja sieję do gruntu ;:138 Szkoda altanki :evil: Buziaki na dobranoc ;:196
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Qrczę !
Ja bym się chyba popłakała....
Ale myślę że to nie konstrukcja była wina bo widzę że była zadaszona jakąś tkaniną i po prostu przy tej wyjątkowej zimie śnieg wam ją zniszczył.
Na szczęście część belek jak widzę nietknięta.
Altanka wygląda jakby przykucnęła...
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Halinko dziękuję ;:196 tak to prawda wiosną altankę się naprawi, wczoraj poszłam z córki chłopakiem trochę to uporządkować, mój mąż niestety leży w domu obolały :( i straty nie są aż takie duże , pękły jedynie dwie belki....

Witaj Tulipanku ;:196 dziękuję za tyle miłych słów...czekam do wiosny aby te moje oczko troszkę przerobić :lol: będzie trochę większe i będzie miało inny kształt ...

Tulipanku co do aksamitek to mówiłam Ci już w ubiegłym roku...widziałam jak siejesz w doniczkach i pikujesz. Wiem że zadajesz sobie sporo trudu ale można posiać prosto do gruntu, nasionkom nic się nie stanie. Podobnie jak w nagietek rozsiewa się jesienią i nasionkom przez zimę się nie dzieje, podobnie jest z aksamitką...

Liseczko moje grzesinki tez pójdą prosto do gruntu, tylko że na razie jeszcze ich nie mam :roll: miłego dnia życzę ;:196

Witaj Krysiu ;:196 to musisz mieć dobre koleżanki, ale czasami warto posiać niektóre jednoroczne...dodatkowo zdobią ogród a co niektóre same się wysiewają i co roku mamy je w ogrodzie....

Izuniu ;:196 tak masz zupełną rację, właściwie chciałam powiedzieć że grzesinki bezpośrednio w gruncie lepiej rosną niż w doniczkach, może te wysiane w domu nieco wcześniej zakwitają i to jest może zaletą. Izuniu powiem Ci że ja swoją puściłam luźno i rosła sobie płożąc po ziemi, ładnie wyglądało

Obrazek to jest fotka z września ale w lipcu i sierpniu piękniej rosła i kwitła...

Alu ;:196 dobrze mam że mąż potrafi wszystko zrobić, taka złota rączka :lol:

I moja pergola :lol:

Obrazek

Romciu dziękuję i miłego dnia życzę ;:196

Mariolu tak masz zupełną rację, altanka miała konstrukcję dachu, ale jeszcze nie była zadaszona, nakryliśmy taką plandeką bo jak padał deszcz mogliśmy pod nią siedzieć...
Faktycznie powodem że się złożyła był śnieg zalegający na tej plandece.
A co śmiesznie jakiś czas temu, mój mąż popatrzył i powiedział " aż dziwne że ten materiał utrzyma tyle śniegu '' :roll: i zamiast go strącić to nadzwyczajnie to zbagatelizował to teraz ma dodatkową robotę.
Ale mądry Polak po szkodzie...
Buziaki Kochanie ;:196
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Dobrze masz z tym małżonkiem Joluś ale i Ty potrafisz fajne rzeczy wykonać ..

Pergola super sie prezentuje..
mogłaby już zakwitnąć hihihih
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jolu ;:196 cudne te Twoje oczko, a obok skalniak.
U mnie na oczko to taka hałda śniegu leży ,chyba z1 m .
Pomysłowa pergola ja nie mam miejsca na żadną pergolę .
Jak w tym roku będziesz na wakacjach nad morzem mam nadzieję że wpadniesz do mnie i zobaczysz jak u mnie malutko miejsca .Trudno nawet zrobić jakieś ciekawsze zdjęcia .

Genia :wit
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jolu Droga ;:167 pergola prezentuje się ślicznie, wykonanie bardzo oryginalne, gratulacje dla wykonawcy i projektanta ;:63 ;:63 ;:63

Ciekawią mnie jeszcze te białe kwiatuszki z prawej strony, co to za roślinka, powiedz proszę :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Jolu, świetny pomysł z tą tunbergia "na podłodze" :lol: Kupiłam w zeszłym roku bo taka piękna a potem się okazało że nie ma jej gdzie posadzić. Co prawda rosła przy pergoli z różą która jest do eksmisji
w strasznej, gliniastej ziemi ale pokazała że jest w niej wielka moc ;:215 Udało mi się złapać kilka nasionek zanim wystrzelały i będzie sianie :heja Ale będzie oszczędnie :tan
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Liseczko a to prawda co mówisz ;:196 ja już też bym chciała aby się zrobiło w końcu kolorowo :lol:

Gieniu najprawdopodobniej w tym roku nigdzie nie wyjadę :roll: dzieci chcą mieć staw i te pieniądze właśnie zainwestujemy właśnie w niego :lol: mam jednak nadzieję że kiedyś będzie okazja żebym zobaczyła Twój uroczy ogródeczek ;:196

Dziękuję Halinko ;:196 Halinko te białe kwiatuszki to jest właśnie rogowca, chyba też Ci ją wysyłałam :lol: ona strasznie się rozrasta, trzeba pilnować i ją systematycznie usuwać aby nie opanowała całej rabaty....

Iziaziem ;:196 podejrzewam że masz na imię Iza :lol: a dlaczego róża do eksmisji :roll: a może przesadzisz ją w inne miejsce ?

A tak z ciekawości, kiedy założysz swój wątek ogrodowy :lol:

I trochę letnich widoczków :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

jollla500 pisze:
Witaj Tulipanku ;:196 dziękuję za tyle miłych słów...czekam do wiosny aby te moje oczko troszkę przerobić :lol: będzie trochę większe i będzie miało inny kształt ...
Joluś Witaj :)

Ja siałem aksamitki i pikowałem w domu bo chciałem , żeby wcześniej zakwitły.. , juz od maja... Niezabardzo mi sieudało bo zakwitły wcześniej... i w domu zmarniały.. no i później nakupilem chyba ze 100 na rynku.. , jak zobaczyłem to musiałem kupić a cała reklamówka lerzała nasion :oops: .
Zdecytowałem , ze posieję do gruntu a gdzieniegdzie kupię i posadze ot tak , zeby juz kwitły :lol: .

Pergolę masz super 8-) i te pniaczki i płotki :) , lubię takie naturalne klimaty i dzieła własnego autorstwa a nie jakieś tam od linkijki wyszytsko :wink: , to nadaje taki fajny klimat .

Ja postaram sie teraz pare takich pniaczków wystrugać , ostatnio niemiałem za bardzo dobrego materiału bo jak przywieźliśmy drzewo na opał to wszytsko szybko porżnęli piłą a ja zapomnialem.. :lol: ./

Pozdrawiam :)
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Joluśka witaj kochana. ;:196 Oj jak ja sie stęskniłam. Ale juz jest ok. Wracam mam nadzieję juz na cały sezon, no chyba, ze znów z netem będę miała problem. Joluś buziaki.
To dlA CIEBIE

Obrazek Obrazek
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »