Kolekcja sie rozrasta a parapety nie cz.3
Re: Kolekcja sie rozrasta a parapety nie cz.3
W stefku na podstawce stoi czas woda
i odkąd stoi w jaśniejszym miejscu już mu nowe pączki i nie usychają, może jeszcze i dla twojego jest nadzieja :P

Kwiatuchy cudne
jak w kwiaciarni. Skretniczki istne cudo 

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa

Pozdrawiam Ewa
Stwierdziłam że juz lepszej wiosny nie będzie wiec posadziłam dziś roślinki na balkonie

Hibiskus variegata szykuje się do kwitnienia , już nie mogę się doczekać

Dwa hibiskusy z nasionek , krzyżówka tych samych odmian ale roślinki mają różne liście

Ostatni nabytek się rozszalał

Charm

Stapeliowata od Iwonki
Tylko nie wiem czy się rozgałęzia czy szykuje się do kwitnienia

Papirusik

A to trzykrotka która pięknie się rozgałęziła i kwitnie a do tego się pięknie wybarwia.

Hibiskus variegata szykuje się do kwitnienia , już nie mogę się doczekać

Dwa hibiskusy z nasionek , krzyżówka tych samych odmian ale roślinki mają różne liście

Ostatni nabytek się rozszalał

Charm

Stapeliowata od Iwonki

Papirusik

A to trzykrotka która pięknie się rozgałęziła i kwitnie a do tego się pięknie wybarwia.

- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
O ale kwitnąco i kolorowo....niesamowite widoczki
Ja to trzymam kwiaty w altance pod zadaszeniem i chciałabym je wreszcie powynosić ale boję się że jak zacznie padać to mi je pozalewa...najbardziej mi się rozchodzi o koleuski bo im dość szybko gniją korzonki

Ja to trzymam kwiaty w altance pod zadaszeniem i chciałabym je wreszcie powynosić ale boję się że jak zacznie padać to mi je pozalewa...najbardziej mi się rozchodzi o koleuski bo im dość szybko gniją korzonki

Twoje hibiskusy z nasionek są imponujące. Ja nadal próbuję swoje zapylić ale na razie bezskutecznie. Coś muszę robić nie tak. Mam nadzieję że za którymś razem wreszcie się uda. 

- pati1311
- 500p
- Od: 11 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne kwiaty
balkon wygląda cudnie
pierwszy raz widzę hibiskusa variegata

pierwszy raz widzę hibiskusa variegata

- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko ale dałaś po oczach,balkonik kolorami się mieni,Hibcia jeszcze takiego nie widziałam,pokrzywka ,też ciekawe ma kolorki,trzykrotki
.
A co to jest na pierwszej fotce z czerwonymi kwiatami(kojarzy mi się z tytoniem )?

A co to jest na pierwszej fotce z czerwonymi kwiatami(kojarzy mi się z tytoniem )?
Ten tytoń to chyba kupiłaś dla mamci, jak jej zabraknie fajek będzie mogła sobie z niego skręty porobić 

Widzę że na mieście sprzedają takie same dalie 
Na pracowałaś się nie ma co
to teraz możemy na tym balkoniku 

Na pracowałaś się nie ma co

- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Aguś balkonik rewelacyjny
Hibiskus ciapaty superowy
za kwiatkami :P

Hibiskus ciapaty superowy

Hej , dzisiaj jakoś nie miałam czasu posiedzieć na balkonie bo pogoda tak piękna, że wybraliśmy się do Pieskowej Skały
Po drodze przywiozłam do domu nowego zielonego lokatora , a już miałam nic nie kupować
Aniu ja mam na szczęście zadaszony balkon więc moje kwiatuszki mogą na nim stać już teraz , tylko nielicznym woda skapuje z barierek do doniczek ( papirusowi na przykład ale on nie narzeka
).
Alicja , ja też próbuje zapylać hibki ale póki co jeden tylko zawiązał nasionka, na razie dojrzewają. Te sadzoneczki ze zdjęcia są z nasionek z Brazylii więc z niecierpliwością czekam co z nich wyrośnie
pati1311 hibiskusa variegaty mogłaś nie widzieć bo on jest niespotykany w sklepach (ja jeszcze nie widziałam kwiatów tej odmiany więc już się nie mogę doczekać :P ) jedyna szansa to zdobyć z jakiejś wymianki na forum.
Aniu tak jak ci Lenka napisała, ta pierwsza roślinka to tytoń ozdobny, kupiłam ja pierwszy raz w zeszłym roku i tak mi pięknie całe lato kwitła, że w tym roku już się jej nie mogłam oprzeć
Madziu ty mi tu nie napuszczaj mamy na mój kochany tytonik
niech sobie pali tą swoja suszoną zieleninę
A co do
to nawet zakupiłam dodatkowe krzesełko na balkon żeby się wygodnie siedziało
Kasiu na pewno jak tylko hibiskus zakwitnie to umieszczę na forum zdjęcia

Aniu ja mam na szczęście zadaszony balkon więc moje kwiatuszki mogą na nim stać już teraz , tylko nielicznym woda skapuje z barierek do doniczek ( papirusowi na przykład ale on nie narzeka

Alicja , ja też próbuje zapylać hibki ale póki co jeden tylko zawiązał nasionka, na razie dojrzewają. Te sadzoneczki ze zdjęcia są z nasionek z Brazylii więc z niecierpliwością czekam co z nich wyrośnie

pati1311 hibiskusa variegaty mogłaś nie widzieć bo on jest niespotykany w sklepach (ja jeszcze nie widziałam kwiatów tej odmiany więc już się nie mogę doczekać :P ) jedyna szansa to zdobyć z jakiejś wymianki na forum.
Aniu tak jak ci Lenka napisała, ta pierwsza roślinka to tytoń ozdobny, kupiłam ja pierwszy raz w zeszłym roku i tak mi pięknie całe lato kwitła, że w tym roku już się jej nie mogłam oprzeć

Madziu ty mi tu nie napuszczaj mamy na mój kochany tytonik

A co do

Kasiu na pewno jak tylko hibiskus zakwitnie to umieszczę na forum zdjęcia

- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Ale masz cudowne balkonowce!
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Pięknie tu u ciebie wiosenno-letnio.

-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Wspaniały balkon, ślicznie ukwiecony. Variegatkowy Hibiskus jest cudny. Mój Hibek kwitł pierwszy raz tak:

Agunia pisze:Hej , dzisiaj jakoś nie miałam czasu posiedzieć na balkonie bo pogoda tak piękna, że wybraliśmy się do Pieskowej SkałyPo drodze przywiozłam do domu nowego zielonego lokatora , a już miałam nic nie kupować
![]()

Agunia pisze:Madziu ty mi tu nie napuszczaj mamy na mój kochany tytonikniech sobie pali tą swoja suszoną zieleninę
![]()