Jadziu nie podpuszczaj proszę ,widziałam u Ciebie kwitnace rabatki. Jest tak samo kolorowo jak i u mnie . A do tego tyle pracy przy altance wykonane
Te fioletowe , to surfinie. Podpisałam, alena czerwono i chyba marnie widać napis.
Gosiu dopiero mi kwitną pierwsze piwonie. Te mają największe pąki. Powinny jeszcze zakwitnąć jasno różowe.Nazw nie znam, bo sadzone jakiś czas temu. Z tegorocznych piwonii chba jeszcze nie zobaczę kwiatów. Są malutkie i chyba nie wszystkie przetrwały.
Clematis karłowy po raz pierwszy znalazł się w moim posiadaniu. Na etykiecie napisano, żekwitnie całe lato, ale jak będzie mu u mnie ... zobaczymy.
Basiu teoretycznie u mnie powinno wszystko szybciej się rozwijać, bo dolnośląskie jest trochę cieplejszą strefą, ale w praktyce tak nie jest.Twoje niektóre rośliny szybciej kwitną. Wiem, bo podglądam Twój ogródek. No może nie podglądam, ale odwiedzam
Milin posadziłam dobre 7- 8 lat temu. Zakwitł dopiero dwa lata temu kilkoma kwiatkami. A w zeszłym roku po cięciu, kwiatów było już spro. Doczytałam, że powinno się go ciąć dla lepszego kwitnienia i chyba to prawda. Jesienią także go podcięłam i mam nadzieję na jeszcze obfitsze kwitnienie. Chyba, że ostatnia zima będzie miała wpływ na kwiatostany. Jak widać zieleni się ładnie

Twój szybko nadrobi straty. One tak łatwo się nie poddają.