Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
Ewa
czy Kostek to jest młodzian???? dobrze doczytałam że on 6 latek jest???
czy Kostek to jest młodzian???? dobrze doczytałam że on 6 latek jest???
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hanuśi Ewo-Evluk-u nas ocieplenie już wczoraj od południa do jakiejś 17.00 było.Kostek jest dobrze przygotowany do zimy i obecnie wyleguje się w najzimniejszych miejscach u babci-przy szparze pod drzwiami lub na kamiennej podłodze w kuchni.Szedł na smyczy przez park i po drodze skubał trawę..
W Podwórkowym mam podwójną orgię trójsklepki, bo ten drugi okaz przysłany przez Tajgę również rozkwitł, są identycznie fioletowe i dropiate.Jaśminowiec ma wielkie pąki,już pobielałe.Dzikie wino klapnęło od przymrozku,a trójklapowiec od Evluk trzyma się dzielnie.Paproć kristata od Ciebie już wsparta o nowe przęsło płotku.
Myślę,że warto, co już Aśka zauważyła wiosną poszukać jeszcze dwu, trzech innych paproci do tego zakątka.
Dosadziłam pozostałe śniedki już bez koszyka na grządkę z hostami, w końcu rosną w różnym czasie.
Panowie fachowcy wkroczą jak się dowiedziałam przed chwilą jutro....Rośliny domowe najwyżej przykryję agrowłókniną,bo są w kącie przy oknie.
TAKIE OCIEPLENIE JAK I OSTATNIO POGODA.
Kogro-Kostek już wyprowadzony na czas prac i wiesz co chyba porządków po też.
Elsi-wiesz to moje pierwsze w życiu derenie, dlatego tak o wszystko pytam.Ziemia w ogrodzie przesiąkła na wylot.U nas siąpi albo jest mgła, albo jedno i drugie.Jest plus cztery.
Tess-pięć i pół dokładnie.Bo on z pierwszego maja.
W Podwórkowym mam podwójną orgię trójsklepki, bo ten drugi okaz przysłany przez Tajgę również rozkwitł, są identycznie fioletowe i dropiate.Jaśminowiec ma wielkie pąki,już pobielałe.Dzikie wino klapnęło od przymrozku,a trójklapowiec od Evluk trzyma się dzielnie.Paproć kristata od Ciebie już wsparta o nowe przęsło płotku.
Myślę,że warto, co już Aśka zauważyła wiosną poszukać jeszcze dwu, trzech innych paproci do tego zakątka.
Dosadziłam pozostałe śniedki już bez koszyka na grządkę z hostami, w końcu rosną w różnym czasie.
Panowie fachowcy wkroczą jak się dowiedziałam przed chwilą jutro....Rośliny domowe najwyżej przykryję agrowłókniną,bo są w kącie przy oknie.
TAKIE OCIEPLENIE JAK I OSTATNIO POGODA.
Kogro-Kostek już wyprowadzony na czas prac i wiesz co chyba porządków po też.
Elsi-wiesz to moje pierwsze w życiu derenie, dlatego tak o wszystko pytam.Ziemia w ogrodzie przesiąkła na wylot.U nas siąpi albo jest mgła, albo jedno i drugie.Jest plus cztery.
Tess-pięć i pół dokładnie.Bo on z pierwszego maja.
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuś to tak jak u mnie trójsklepka szaleje chociaż nawet dalie już podmarzły 

- EwkaEs
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
EWUNIU pomimo nagłego ataku zimy Twoje roślinki szaleją . Fajne kwiatuszki ma ta zurawka . Dobrze ,że napisałas gdyż już miałam się zapytać . Liście jakby z zurawki ale kwiat jakoś nieznany . no i ten jaśminowiec . W pażdzierniku kwitną jaśminy niespotykane ,ale radosne i pachnąco będzie w podwórkowym . Remont z jednej strony się konczy a z drugiej zaczyna . Miłego wieczoru
- EwkaEs
Jadziu-kolejny zmarnowany dzień, panowie fachowcy przesunęli termin prac na jutro od 7 rano,a dziś jest dość ciepło dobry dzień na prace przy otwartych oknach.
Białe poziomki chyba jeszcze zdążą zaowocować,a raczej dojrzeć.Pierwiosnek kupiony na Wystawie Ogrodniczej zakwitnie.Miętę przymroziło.
Elwirko-Twój post zapewne skierowany do mnie w sprawie pojemnika na gnojówkę 30 l. i skrzypu w sezonie trafił do śmietnika,chyba wpisałaś go pod konkursem AF październik
Tajgo-to szaleje kwieciem trójsklepka od Ciebie. Mam bliźniaki trójsklepki!
Mam w Podwórkowym grzyby. Jeden niejadalny, a drugi zobaczymy.

Białe poziomki chyba jeszcze zdążą zaowocować,a raczej dojrzeć.Pierwiosnek kupiony na Wystawie Ogrodniczej zakwitnie.Miętę przymroziło.
Elwirko-Twój post zapewne skierowany do mnie w sprawie pojemnika na gnojówkę 30 l. i skrzypu w sezonie trafił do śmietnika,chyba wpisałaś go pod konkursem AF październik

Tajgo-to szaleje kwieciem trójsklepka od Ciebie. Mam bliźniaki trójsklepki!
Mam w Podwórkowym grzyby. Jeden niejadalny, a drugi zobaczymy.

- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
A moje trójsklepki już pomarzły... czy to normalne
Czy przezimują 

- Andrzej Max
- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
Ewo,
ładna ta "gwiazda szeryfa" - chyba... 

Ewuniu, w podwórkowym panuje chyba jakiś sprzyjający mikroklimat: wiosenno - letni, dlatego Twoim roślinkom jest tam tak dobrze, że wciąż kwitną i kwitną ;)
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Chyba w twoim podwórkowym panuje specjalny mikroklimat, że roślinki tak dobrze wyglądają.
Ale to dobrze, bo daje większe szanse na przezimowanie zwłaszcza młodym roślinkom.
Ale to dobrze, bo daje większe szanse na przezimowanie zwłaszcza młodym roślinkom.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Trójsklepka bardzo ładna. Dlaczego ja jeszcze jej nie mam?.
. Ewuniu..poziomeczki w takim podwórkowym klimacie to pewnie jeszcze długo będziesz smakować. 

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, ja tez mam trójsklepkę ,inaczej "żabi storczyk" On kwitnie do tej pory i to dość ladnie. Jak nie zapomne to zrobię zdjęcie. Bardzo wdzięczny kwiat.
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu! Trójsklepka cudowna! Muszę poczytać czy ona ma szanse rosnąć u mnie
Współczuję przeciągającego się remontu. Czy Konstanty ciągle na emigracji?

Współczuję przeciągającego się remontu. Czy Konstanty ciągle na emigracji?
- EwkaEs
Witam licznych odwiedzających, zaraz panowie fachowcy przystąpią do pracy i muszę zawinąć kompa.
Kogro i Izabell-Obawiam się,że cieplejszy jakby mikroklimat Podwórkowego wynika z zanieczyszczenia powietrza!
Stasiu-chętnie porównam nasze trójsklepki.Ofiarodawczyni mojej jednej z trójsklepek-Tajga podchodzi do ich urody dość sceptycznie,mnie cieszą.
Zeniu-jak masz ciemnawe miejsce to warto moim zdaniem z storczyk ropuszy się zaopatrzyć.
Mag-pomarzły?Może wybiją?
Andrzeju-"gwiazda szeryfa"?może być!
Ambo-tak Kostek musi być u Mamy.Znalazł sobie nie wiadomo skąd 2 liście klonu i lipowy oraz żołędzia i ugania się za nimi.Dziś tylko obróbki przy oknach.
Kogro i Izabell-Obawiam się,że cieplejszy jakby mikroklimat Podwórkowego wynika z zanieczyszczenia powietrza!
Stasiu-chętnie porównam nasze trójsklepki.Ofiarodawczyni mojej jednej z trójsklepek-Tajga podchodzi do ich urody dość sceptycznie,mnie cieszą.
Zeniu-jak masz ciemnawe miejsce to warto moim zdaniem z storczyk ropuszy się zaopatrzyć.
Mag-pomarzły?Może wybiją?
Andrzeju-"gwiazda szeryfa"?może być!
Ambo-tak Kostek musi być u Mamy.Znalazł sobie nie wiadomo skąd 2 liście klonu i lipowy oraz żołędzia i ugania się za nimi.Dziś tylko obróbki przy oknach.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Ewuniu nie cierpię remontów a tez mnie czeka na dniach, Konstanty cierpliwie czeka na powrót bo to zawsze u siebie, a w ogóle co tu mówić jest fantastyczny.
Nie wiedziałam, ze są białe poziomki mam 5 krzaczków dla wnusi pięknie owocują - czerwone
ale ukradłam z lasu kilka sadzonek posadziłam wokół borówki i trzeba przyznać smak ich jest zupełnie inny, to jest prawdziwa poziomka.
Nie wiedziałam, ze są białe poziomki mam 5 krzaczków dla wnusi pięknie owocują - czerwone
ale ukradłam z lasu kilka sadzonek posadziłam wokół borówki i trzeba przyznać smak ich jest zupełnie inny, to jest prawdziwa poziomka.