Roślinki Anny S.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Roślinki Anny S.

Post »

nuska89 pisze:Aniu To taka najzwyklejsza begonia, pewnie wiele osób ją ma (A Ty?). Pomimo, że są sflaczałe, to myślisz, że dadzą radę?
Aniu ja takiej begonii akurat nie mam :wink:
'Sflaczałe' są z braku wody jeśli w porę ją otrzymały to dadzą radę chyba że już za późno to nie wiem czy coś z nich będzie ale może się uda :roll: Tak jak pisałaś niech zostaną w wodzie pod przykryciem ;:108
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Fajnie,że roślinki doszły.
Ta czerwona to Irezyna,najlepiej żeby puściła korzonki we wodzie,ginura puści się wszędzie.
Trzymam kciukasy za benki i hibki.
Dziwne,ze tak szybko te 2 roślinki sflaczały,bo miały mokre waciki i całość zroszona była jeszcze do tego...
;:215 ;:215 ;:215

Gratuluję srebra ;:114 ;:114 ;:114
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p
Od: 29 cze 2009, o 23:29

Post »

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowa i tym, którzy zaglądają a nie pozostawiają śladu. Zapraszam częściej.
Widzę, że mam już sreberko (albo dopiero, nie ważne) - dziękuję za gratulacje :D Cieszę się, że mogę być z Wami, pisać, dawać coś od siebie.

Ireżyna i giniura są już sztywne, czekam teraz na korzonki, hibiskusy już coś zaczynają wypuszczać, trzykrotki - wiadomo, mają już korzonki, papirusy też zaczynają je wypuszczać u benków również widać chęci, tak samo jak i u hojki. Mam nadzieję, że wszystkie się ładnie ukorzenią i nie padną w między czasie.

Dzisiaj uchwyciłam kwitnienia hibiskusów, ten ciemny róż zaskoczył mnie dziś dość jasnym kwiatem, a i czerwony w pomarańcz wpada. Najważniejsze jednak, że kwitną - to mnie najbardziej cieszy :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

nuska89 pisze:Ireżyna i giniura są już sztywne, czekam teraz na korzonki, hibiskusy już coś zaczynają wypuszczać, trzykrotki - wiadomo, mają już korzonki, papirusy też zaczynają je wypuszczać u benków również widać chęci, tak samo jak i u hojki. Mam nadzieję, że wszystkie się ładnie ukorzenią i nie padną w między czasie.
Aniu to wspaniała wiadomość ;:138 Fajnie że roślinki mają chęć do życia i zapewne już niedługo pokarzą się spore korzonki ;:108
A hibiskusy kwitną przepięknie i te kolorki jak marzenie :shock:
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu hibiskusy cudo. ;:108
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Od: 9 wrz 2009, o 03:23
Kontakt:

Post »

:wit Aniu
Do Ciebie to zawsze zaglądam popatrzeć na hibki- masz takie śliczne
Nowości niech zdrowo rosną, a parapecik bardzo mi sie podoba, do tego taki funkcjonalny :D
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
Antilia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2010, o 17:13

Post »

Witaj Aniu :wit

Śliczne Hibiskusy ;:152 Widać, że dbasz i swoich podopiecznych :)
Pozdrawiam, Izabela :)
Antilia i kwiatki :)
Poszukuję stapelii! Jeśli masz, daj znać!
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu,hibcie Ci szaleją ,cudne mają kwiatki. ;:138
Okno w kuchni fajnie wygląda.Pomysł z półeczką świetny,ile roślinek Ci się na niej zmieści ;:63
Za szczepeczki od Mirka trzymam kciuki. :D Ale dużo Ci ich przysłał :shock:
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28

Post »

Jest na czym oko zawiesić ;:63 Zajrzyj do mnie, też mam jednego kwitnącego :)
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Witajcie po długiej przerwie :)

Post »

Postanowiłam odświeżyć swój wątek kwiatowy; jakiś czas podglądam forum, ale nie pozostawiam śladu.
Nastąpiło wiele zmian u moich podopiecznych, wiele nie przetrwało, zostali najsilniejsi, nieliczni.
Zapraszam Was serdecznie do odwiedzania, komentowania, chętnie wymienię się, sprzedam również nadwyżki - ale do tego ostatniego założę oddzielny post w odpowiednim dziale.

PS: strzeliłam gafę- chciałam podpiąć w starym wątku - napisałam nowy, tak więc proszę admina o przeniesienie w odpowiednie miejsce i przepraszam za kłopot :)
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Aniu piękne masz rośliny ,a hibiskusy walą po oczach ,przepiękne ;:138 ;:138
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Aniu - z dużą przyjemnościa przewetowałam Twoje roślinki, i za opiekę nad nimi należy się ;:180
Każda zdrowa i z błyskiem w oku ;:63 I cieszy mnie też, że taka różnorodność gatunków ;:63
Chociaż dostrzegłam jakby lekki odjazd w stronę ... storczyków, za co również należą się ;:63
Każdy z nas ma taki odjazd większy lub mniejszy ...
I jeszcze zapiałam z zachwytu na widok zawartości paczuszki, co prawda z 2010 roku, ale jednak - cibora ;:167 irezyna ;:167
Jestem bardzo ciekawa jak mają się dzisiaj.
Aha - specjalnie dla Twojego Malutkiego Skarbka ;:196 A cudną psinkę wyczohraj ode mnie :wit
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

Niestety przetrwało kilka storczyków, hibiskus czerwony pełny, fikus ten z drobnymi listkami, 4 hoje, scindapsus, zroślicha oraz chamaedorea, która teraz ledwo zipie, chociaż jeszcze kilka miesięcy temu była piękna. Z wielkim bólem serca pożegnałam się z ogromem roślin, ale myślę, że te straty są do nadrobienia. Przeprowadzka, zimno, brak dobrego dostępu do słońca, mąż je doglądał, nie ma bzika na punkcie zielska, więc wyszło jak wyszło.
Teraz to co mam dopiero zaczyna się rozrastać, kwiatków przybywa, bo jest dla nich miejsce.
Jestem zahojowana, storczykomania trwa, a hibiskomania w sercu jak na razie, ale myślę, że z czasem, się to zmieni :)
Buziak przekazany, już nie taki maluszek z niego :) Białego wyczochrać w tej chwili nie mogę, bo tymczasowo mieszka z tatą, kawał drogi ode mnie.
Dziękuję za odwiedzinki i zapraszam ponownie :)
Anna S.
Moje kwiatki
dzastin
200p
200p
Od: 17 gru 2013, o 19:01

Post »

Witaj :wit

Bogaty zbiór parapetowców,wszystko w fazie przeczkola ,ale jak tylko podrosną to będzie zielono.
Zauroczyły mnie Twoje róże chińskie ,chyba będę musiała spróbować z nimi ;:108
Pozdrawiam ;:63
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p

Post »

:wit
Niestety nie mam już ich. Hibiskusy też nie przeżyły, mam jednego - czerwonego pełnego, ale nie kwitnie.

Przyszłam z kilkoma zdjęciami:
Wielkanocniki mam dwa; pierwszy jest większy, nie pamiętam kolorów, ale obydwa kwitły tego roku :)
Obrazek Obrazek

Grudnik różowy, jak dobrze pamiętam ;:204
Obrazek

miszmasz a w nim - Wilczomlecz trójżebrowy oraz dwie różne sansewierie - wszystkie przetrwały przeprowadzki i są ze mną od kilku ładnych lat, ta większa sansewieria to wyhodowana z listka, który ukorzeniłam w znikomej ilości wody - liść był zielony z jasną obwódką, dzieci nie dziedziczą barwy.
Obrazek

Dwa epipremnum; zielone jest ze mną od dawna, też był pokazywany na forum, nakrapiany to młodzieniec sprzed kilku miesięcy; mieszkały w kuchni, a od niedawna pierwszy zmienił miejsce na łazienkę:
Obrazek Obrazek

Pozostając w kuchni pokażę Wam mój parapet, maleństwa - od takich najbardziej lubię hodować :heja Następnym razem mogę Wam przybliżyć każdego i opisać :)
Obrazek

Są tu także większe okazy, które są ze mną dobrych parę lat, trzy od forumowiczek, a carnosa jeszcze od taty jako pierwsza, którą miałam; od lewej h.wayetii (chociaż wydaje mi się, że to sheperdii); h.exotica; h.carnosa; h.australis
Obrazek

I na koniec pokażę Wam trzy phalaenopsis, które aktualnie kwitną; pierwszy kupiony był trzypędowy, ten czwarty pęd kwiatowy jest mój :heja ; drugi to całkowicie moje kwitnienie, mam go od dawna, pokazywałam go kiedyś; natomiast trzeci to kwitnienie sklepowe.
Obrazek Obrazek Obrazek

Myślę, że tyle wystarczy, resztę pokażę innym razem ;:80
Anna S.
Moje kwiatki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”