Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taruś z szaleństw kwiatowych ,to najbardziej lubi motyle i podlewanie
Sabinko słonko tak przypieka,że bez wody to ani rusz
....wreszcie prawdziwe lato
Iwonko tam u Ciebie to chyba zrobił się jakiś pogodowy zastój
....może trzeba jakiś taniec słońca odprawić ,czy coś
Moniś dziękuję
A co do basenu, to po co go rozkładać jak w pobliżu płynie rzeka
......żaden basen nie zastąpi prawdziwej wody i dzieciaszki dobrze o tym wiedzą
Halinko, Asiu dziękuję
Jadziu dziękuję
Z tym tapetowaniem przypominasz mi moją mamę....ona raz na trzy lata sama tapetuje całe mieszkanie....albo coś maluje
Nazywam to "letnim sposobem na nudę"
Jadziu, rojnik chyba miał za dużo deszczu bo kilka dni po zrobieniu zdjęcia, jego kwiatek zgiął się wpół .....i padł
....a cała największa kwitnąca rozetka i kilka mniejszych obok zczerniały i zrobiły cię takie ciapowate.....
Uratowało się tylko kilka maluszków.....
Ewuś dziękuję za pamięć
....odpisałam na PW
A ja tylko działka, wycieczki do lasu,działka.......i tak wkółko
Nie mogę się nacieszyć tą pogodą
Przepraszam ,że trochę zaniedbałam Wasze ogródki ale jestem nadal ich stałym gościem, tylko na pisanie nie zawsze starcza czasu i siły
Zdjęć na razie nie mam bo nic nowego nie kwitnie.....czekam lilie....już prawie, prawie się wybarwiły
Jak tylko się coś nowego zadzieje, zaraz nacykam foteczek
Miłej pogody kochani
.....słonka ,słonka i ciepełka jak najdłużej

Sabinko słonko tak przypieka,że bez wody to ani rusz

Iwonko tam u Ciebie to chyba zrobił się jakiś pogodowy zastój

Moniś dziękuję

A co do basenu, to po co go rozkładać jak w pobliżu płynie rzeka

Halinko, Asiu dziękuję

Jadziu dziękuję

Z tym tapetowaniem przypominasz mi moją mamę....ona raz na trzy lata sama tapetuje całe mieszkanie....albo coś maluje

Nazywam to "letnim sposobem na nudę"

Jadziu, rojnik chyba miał za dużo deszczu bo kilka dni po zrobieniu zdjęcia, jego kwiatek zgiął się wpół .....i padł

Uratowało się tylko kilka maluszków.....
Ewuś dziękuję za pamięć

A ja tylko działka, wycieczki do lasu,działka.......i tak wkółko

Nie mogę się nacieszyć tą pogodą

Przepraszam ,że trochę zaniedbałam Wasze ogródki ale jestem nadal ich stałym gościem, tylko na pisanie nie zawsze starcza czasu i siły

Zdjęć na razie nie mam bo nic nowego nie kwitnie.....czekam lilie....już prawie, prawie się wybarwiły

Jak tylko się coś nowego zadzieje, zaraz nacykam foteczek

Miłej pogody kochani

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIU sama wiesz ,że jak sie ma ogród to nie ma czasu na nudę . Ostatni raz tapetowałam 7 lat temu póżniej tylko malowałam ją na różne kolory . Znudziło mi się więc chciałam coś nowego . No i dałam się do pracy a przy okazji kupiłam nową kuchnię i wykładzinę na podłogę . Teraz czuję się jak w nowym mieszkaniu
chociaż pracy było co niemiara . Ale warto było . na razie jest pięknie ,ale znowu dzisiaj zapowiadali burze . Zobaczymy co z tego będzie . Miłego wieczoru .

- Cynthia
...........no i po upałach.......
Dzisiaj słonko i deszczyk .....na zmianę, żeby zbyt nudno nie było
A ja ,żeby troszkę zmienić mój monotonny działkowy tryb życia , jaki ostatnio prowadziłam 8) ....wybrałam się na wycieczkę po kilku podłódzkich punktach ogrodniczych ;:228 ....i dużo kupiłam rzeczy typu nawozy , torfy i inne mało romantyczne niezbędniki......................ALE
............nie obyło się bez zakupów kwiaciorowych
Także Dalu, w tym przypadku letnie opady i lekkie ochłodzenie okazały się bardzo miłą odmianą
A oto moje zakupy

Trojeść bulwiasta ,wypatrzona wczoraj w ogródku Halinki.....strasznie mi się spodobała a dziś proszę
...już zdobyta i wykreślona z listy chciejstw

Czasem warto ruszyć tyłek za miasto
.....moja wymarzona, ukochana , z dziaduniowego ogródeczka
......

I jeszcze kupiłam białą przylaszczkę....i wiecie co
....ona wypuszcza trzy małe pączki kwiatowe
Dopiero w domu to zobaczyłam, cieszę się jak dziecko
Jadziu ja lubię dom po remoncie bo już inny kolor ścian daje całkiem inny efekt w mieszkaniu.....ale same remonty mnie przerażają
Unikam tego koszmaru jak ognia bo doprowadzenie potem mieszkania do stanu używalności to mordęga
Miłego wieczoru

Dzisiaj słonko i deszczyk .....na zmianę, żeby zbyt nudno nie było

A ja ,żeby troszkę zmienić mój monotonny działkowy tryb życia , jaki ostatnio prowadziłam 8) ....wybrałam się na wycieczkę po kilku podłódzkich punktach ogrodniczych ;:228 ....i dużo kupiłam rzeczy typu nawozy , torfy i inne mało romantyczne niezbędniki......................ALE

Także Dalu, w tym przypadku letnie opady i lekkie ochłodzenie okazały się bardzo miłą odmianą

A oto moje zakupy

Trojeść bulwiasta ,wypatrzona wczoraj w ogródku Halinki.....strasznie mi się spodobała a dziś proszę

Czasem warto ruszyć tyłek za miasto

I jeszcze kupiłam białą przylaszczkę....i wiecie co

Dopiero w domu to zobaczyłam, cieszę się jak dziecko

Jadziu ja lubię dom po remoncie bo już inny kolor ścian daje całkiem inny efekt w mieszkaniu.....ale same remonty mnie przerażają

Miłego wieczoru

-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
CYNTHIO widzę ,że nie jestem osamotniona .Ja też tylko przeglądałam ,a nie miałam czasu na pisanie
Tyle pracy....a doba tylko 24h niestety.
Różę mam taką samą i Twój zakup się opłacił ,bo ona nigdy nie zawodzi BYNAJMNIEJ MNIE NIE ZAWIODŁA.
POZDRAWIAM CIEPLUTKO I ZALEGŁOŚCI MUSZĘ NADROBIĆ ,BO PEWNO WSZYSCY O MNIE ZAPOMNIELI

Różę mam taką samą i Twój zakup się opłacił ,bo ona nigdy nie zawodzi BYNAJMNIEJ MNIE NIE ZAWIODŁA.
POZDRAWIAM CIEPLUTKO I ZALEGŁOŚCI MUSZĘ NADROBIĆ ,BO PEWNO WSZYSCY O MNIE ZAPOMNIELI

- Cynthia
Jadziu trudno mi powiedzieć...
Ja jedną rabatę mam utrzymaną w kolorach różu i fioletu ,plus niebieskie akcenty.......drugą rabatę robię żółto , herbaciano , pomarańczową z drobnym akcentem czerwieni.
Różu i żółci staram się nie mieszać ale w jakiejś gazecie widziałam połączenie wściekle różowych goździków i jakiś cytrynowych kwiatuszków , których nazwy nie znam.....efekt był przepiękny i niezwykle zaskakujący
Myślę ,że dobór roślin i kolorów to głównie nasze upodobania i kwestia gustu
Jolu ,Halinko widzę ,że jesteśmy w jednym klubie
Ale roślinka naprawdę robi wrażenie.......i na zdjęciach i w realu..ten pomarańcz jest szałowy
Ja jedną rabatę mam utrzymaną w kolorach różu i fioletu ,plus niebieskie akcenty.......drugą rabatę robię żółto , herbaciano , pomarańczową z drobnym akcentem czerwieni.
Różu i żółci staram się nie mieszać ale w jakiejś gazecie widziałam połączenie wściekle różowych goździków i jakiś cytrynowych kwiatuszków , których nazwy nie znam.....efekt był przepiękny i niezwykle zaskakujący

Myślę ,że dobór roślin i kolorów to głównie nasze upodobania i kwestia gustu

Jolu ,Halinko widzę ,że jesteśmy w jednym klubie

Ale roślinka naprawdę robi wrażenie.......i na zdjęciach i w realu..ten pomarańcz jest szałowy

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu, jak dobrze pójdzie to pomylimy ogródki bo mamy takie same chciejstwa, ale ta trojeść to całkiem całkiem kto wie? ja myślę
a ta różyczka masz racje to moje tez dziecinne wspomnienia, mam dwie jedna pnąca i krzaczastą, ale jak przekwita to masz pełno płatków na ziemi, ale taka jej uroda.
pozdrawiam

a ta różyczka masz racje to moje tez dziecinne wspomnienia, mam dwie jedna pnąca i krzaczastą, ale jak przekwita to masz pełno płatków na ziemi, ale taka jej uroda.
pozdrawiam