Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Cynthio!Podaj adres do przesylki
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taruś z szaleństw kwiatowych ,to najbardziej lubi motyle i podlewanie :wink:

Sabinko słonko tak przypieka,że bez wody to ani rusz :!: :D ....wreszcie prawdziwe lato ;:138

Iwonko tam u Ciebie to chyba zrobił się jakiś pogodowy zastój :? ....może trzeba jakiś taniec słońca odprawić ,czy coś :roll:

Moniś dziękuję :D
A co do basenu, to po co go rozkładać jak w pobliżu płynie rzeka :!: :lol: ......żaden basen nie zastąpi prawdziwej wody i dzieciaszki dobrze o tym wiedzą :lol:

Halinko, Asiu dziękuję :D

Jadziu dziękuję :D
Z tym tapetowaniem przypominasz mi moją mamę....ona raz na trzy lata sama tapetuje całe mieszkanie....albo coś maluje :lol:
Nazywam to "letnim sposobem na nudę" :lol: :lol: :lol:
Jadziu, rojnik chyba miał za dużo deszczu bo kilka dni po zrobieniu zdjęcia, jego kwiatek zgiął się wpół .....i padł :( ....a cała największa kwitnąca rozetka i kilka mniejszych obok zczerniały i zrobiły cię takie ciapowate.....
Uratowało się tylko kilka maluszków.....

Ewuś dziękuję za pamięć ;:168 ....odpisałam na PW :D

A ja tylko działka, wycieczki do lasu,działka.......i tak wkółko :D
Nie mogę się nacieszyć tą pogodą ;:1
Przepraszam ,że trochę zaniedbałam Wasze ogródki ale jestem nadal ich stałym gościem, tylko na pisanie nie zawsze starcza czasu i siły :oops: :oops: :oops:
Zdjęć na razie nie mam bo nic nowego nie kwitnie.....czekam lilie....już prawie, prawie się wybarwiły :)
Jak tylko się coś nowego zadzieje, zaraz nacykam foteczek ;:177
Miłej pogody kochani :D .....słonka ,słonka i ciepełka jak najdłużej :!: :wit
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
x-d-a

Post »

Witaj Cynthio, ja też zaniedbałam przez ostatnie parę dni i swój ogród w realu, i Wasze forumkowe ogrody, bo musiałam na parę dni wyjechać.

Ale - masz rację- pogoda jest piękna i trzeba korzystać z niej całymi garściami, bo lato jest takie krótkie...

Serdecznie pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU sama wiesz ,że jak sie ma ogród to nie ma czasu na nudę . Ostatni raz tapetowałam 7 lat temu póżniej tylko malowałam ją na różne kolory . Znudziło mi się więc chciałam coś nowego . No i dałam się do pracy a przy okazji kupiłam nową kuchnię i wykładzinę na podłogę . Teraz czuję się jak w nowym mieszkaniu :lol: chociaż pracy było co niemiara . Ale warto było . na razie jest pięknie ,ale znowu dzisiaj zapowiadali burze . Zobaczymy co z tego będzie . Miłego wieczoru .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...........no i po upałach....... :roll:
Dzisiaj słonko i deszczyk .....na zmianę, żeby zbyt nudno nie było :lol: :lol:
A ja ,żeby troszkę zmienić mój monotonny działkowy tryb życia , jaki ostatnio prowadziłam 8) ....wybrałam się na wycieczkę po kilku podłódzkich punktach ogrodniczych ;:228 ....i dużo kupiłam rzeczy typu nawozy , torfy i inne mało romantyczne niezbędniki......................ALE :!: ............nie obyło się bez zakupów kwiaciorowych :wink: :D
Także Dalu, w tym przypadku letnie opady i lekkie ochłodzenie okazały się bardzo miłą odmianą :wink: :lol:

A oto moje zakupy :)

Obrazek
Trojeść bulwiasta ,wypatrzona wczoraj w ogródku Halinki.....strasznie mi się spodobała a dziś proszę :!: ...już zdobyta i wykreślona z listy chciejstw :!: :D

Obrazek
Obrazek
Czasem warto ruszyć tyłek za miasto :roll: .....moja wymarzona, ukochana , z dziaduniowego ogródeczka :!: ...... :) :) :)

I jeszcze kupiłam białą przylaszczkę....i wiecie co :?: :shock: ....ona wypuszcza trzy małe pączki kwiatowe :!: :shock:
Dopiero w domu to zobaczyłam, cieszę się jak dziecko ;:138

Jadziu ja lubię dom po remoncie bo już inny kolor ścian daje całkiem inny efekt w mieszkaniu.....ale same remonty mnie przerażają :!: Unikam tego koszmaru jak ognia bo doprowadzenie potem mieszkania do stanu używalności to mordęga :evil:

Miłego wieczoru :D
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

CYNTHIO widzę ,że nie jestem osamotniona .Ja też tylko przeglądałam ,a nie miałam czasu na pisanie :oops: Tyle pracy....a doba tylko 24h niestety.
Różę mam taką samą i Twój zakup się opłacił ,bo ona nigdy nie zawodzi BYNAJMNIEJ MNIE NIE ZAWIODŁA.
POZDRAWIAM CIEPLUTKO I ZALEGŁOŚCI MUSZĘ NADROBIĆ ,BO PEWNO WSZYSCY O MNIE ZAPOMNIELI :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś, przecież to lato ....ruch na Forum ogólnie jakby mniejszy :lol:
Ta róża to było ostatnio moje największe marzenie :) .....i się wreszcie spełniło....strasznie się z niej cieszę :!: :) :)
Buziolki :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU super zakupy a powiedz mi czy ta różowa piękność pasowała by do żółci ,albo za mało wyrazista . W tej chwili obok żółtej mam posadzoną taką lila z białym VEILCHENBLAU . Ona za bardzo mi się nie podoba i chciałam ją dać w inne miejsce . W cieniu ma bardziej wyostrzony kolor .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Gratuluję wspaniałych zakupów ,zwłaszcza wymarzonej różycy .
Taką samą trojeść kupiłam kilka dni temu . :wink:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Cynthia, gratuluję zakupów :D

A ja wczoraj kupiłam trojeść, tylko moja wydaje mi się bardziej pomarańczowa :wink:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Basiu, bombowe lawendy ;:109
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu trudno mi powiedzieć...
Ja jedną rabatę mam utrzymaną w kolorach różu i fioletu ,plus niebieskie akcenty.......drugą rabatę robię żółto , herbaciano , pomarańczową z drobnym akcentem czerwieni.
Różu i żółci staram się nie mieszać ale w jakiejś gazecie widziałam połączenie wściekle różowych goździków i jakiś cytrynowych kwiatuszków , których nazwy nie znam.....efekt był przepiękny i niezwykle zaskakujący :D
Myślę ,że dobór roślin i kolorów to głównie nasze upodobania i kwestia gustu :)

Jolu ,Halinko widzę ,że jesteśmy w jednym klubie :wink: :lol:
Ale roślinka naprawdę robi wrażenie.......i na zdjęciach i w realu..ten pomarańcz jest szałowy ;:138
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

evluk pisze:Basiu, bombowe lawendy ;:109
Ewuś, dziękuję :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Basiu, jak dobrze pójdzie to pomylimy ogródki bo mamy takie same chciejstwa, ale ta trojeść to całkiem całkiem kto wie? ja myślę :oops:
a ta różyczka masz racje to moje tez dziecinne wspomnienia, mam dwie jedna pnąca i krzaczastą, ale jak przekwita to masz pełno płatków na ziemi, ale taka jej uroda.
pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Basiu, piękna New Dawn :D Ja też kilka dni temu kupiłam ją dla siebie :D Szkoda tylko, że tak krótko utrzymuje kwiaty, ale jest ich za to taka masa, że rekompensuje śmiecenie pod krzewem :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”