Majko w wątku identyfikacja bylin podano , że te kłosy to Ptilotus exaltatus Joey.Byliną jest w Australii.
U nas może nie przezimować.Ale w Twoim mikroklimacie może się uda Życzę Tobie tego bo to ładna roślinka.
Miłej i ciepłej niedzieli życzę
Witaj Majko, nie było mnie parę dni i sporo zaległości się porobiło,a u Ciebie znów nowe zakupy. piękne.Hortensje są cudne, czekam z niecierpliwością aż moje zakwitną, choć oznaczać to będzie koniec lata , które się jeszcze nie zaczęło.
MAJECZKO ,zakupy pierwsza klasa.Widać ,że masz jeszcze miejsce do sadzenia .
Właściwie to się nie dziwię ,bo dla takich ślicznotek to miejsce zawsze musi się znaleźć . :P
Danusiu, jutro zrobię zdjęcie Błękitnego Anioła, dzisiaj byłam cały dzień poza domem.
Igo, ta hortensja jest piękna i trochę przyspieszona. Moje pozostałe macrophylle jeszcze nie kwitną ale pięć zmarzło i będą miały bardzo mało kwiatów albo wcale, a cztery maja ogromne ilości paków. Najdziwniejsze, że rosną tuż obok siebie, a tak rożnie przetrwały zimę. Pozostałe to młode ubiegłoroczne rośliny z małych sadzonek.
Majko bez koralowy posadziłaś w słońcu czy w cieniu?Czytałam,że znosi zacienienie.Mój na razie jeszcze w donicy bo nie mogę się zdecydować gdzie go posadzić.Mam miejsce /z odzysku/w półcieniu i na razie się waham.
Maryna.
Dalu, oba te bzy rosną w słońcu, rosną szybko maja już ponad 1,5 m, a mam je od jesieni 2007. Są piękne. Z obu zrobię drzewka.
Bez koralowy ma mieć czerwone owoce, na razie ma jeszcze zielone, jak się przebarwią wstawię zdjęcie.
Piterku, warto go włączyć do kolekcji. Jedyny minus to mszyce wiosną, ale po oprysku spokój.
Iza, bez koralowy to ten o jasnych liściach, ten ciemny to bez czarny. Ma piękne liście, kwitnie na różowo i wygląda ciekawie. Ta róża jest w pąku różowo kremowa, piękna. Chyba sobie jakieś dokupię jak tylko wmyślę gdzie je posadzić.
Marynko, mój bez rośnie w słońcu, w półcieniu chyba tez będzie dobrze.