Witajcie kochani! U mnie jak zwykle pracowity weekend więc mam mało czasu na forum.
Bardzo mnie cieszy deszcz - w ostatnim tygodniu padało 4 razy i to rekord w tym roku. Rozbujał się więc ogród i zarastają mi rabaty chwastami. Ale i rośliny ogrodowe pięknie rosną i to jest najważniejsze
Pelagio, będę czekał na zdjęcia Twoich przetaczników, bo bardzo je lubię. Mój przetacznik długolistny wystrzelił po deszczach, że wkrótce będę go musiał palikować. Inne na szczęście niskie.
Tak, piasek na wylewki, na szczęście dało się go upchać w kącie.
Glorioza mam nadzieję, że zakwitnie, bo to piękny widok.
Geniu, właśnie wróciłem od Ciebie

Dopiero zagospodarowałem 1/3 ogrodu więc daleko mi do Twojego pięknego ogródka. Ale bardzo mnie inspirujesz i oczywiście cieszy mnie każdy kwiatek
Witaj
AniuK. w moim ogrodzie

To chyba nie delosperma - liście nie są mięsiste, ale płaskie i cienkie, a kwiaty też zupełnie inne. Ale dzięki za próbę identyfikacji
Izo-Chatte, arcydzięgla mam sadzonkę szczęśliwie od Agnieszki. Na razie nie rozwija nowych listków, ale mam nadzieję, że po ostatnich deszczach się zabierze, bo w założeniu ma górować nad ogródkiem ziołowym
Iza-Tu.ja, "afrykanki" częściowo wysadzę na skalniak a resztę zostawię w doniczkach, by móc je schować na zimę. Na razie te, co przeżyły kwitną i mają się dobrze

Jeszcze mam nadzieję, że zakwitnie delosperma, bo ma piękne kwiaty. Niestety ta z ub. roku (też z Afryki) padła mi zimą.