Ogródek gagawi cz.3
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A jakbyś ,te zewnętrzne płatki delikatnie oderwała?Pączek ładnie się rozwinie.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Nie martw się Grażynko, nie tylko Twoje róże tak wyglądają, ja z bólem serca ścinałam takie pąki na Wife of Bath, Sisi i jeszcze innych, obrywanie płatków nic nie pomogło, bo cały pąk zgnił, ale różom to nie zaszkodziło, obciachałam i wypuszczają nowe pędy
Na szczęście u nas od paru dni sucho i bez deszczu, teraz 27 w cieniu. Chyba mam już dość gorąca..

- gagawi
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Nelu, Haniu, Tess, Ewo - dziękuję, ogłowiłam warwicka
Jadziu - miło, że wpadłaś, dziękuję za morelową piękność

w lewej kolumnie: Prince Jardinier ( Schlos Ippenburg )- kwiat ma 13cm średnicy i pięknie pachnie, w prawej kolumnie : Herkules - w początkowej fazie można znaleźć śladowe ilości lawendowego koloru...

właśnie skończyłam różankową rabatkę, tzn wykopałam wielki dół i namieszałam ziemi dla Clair Renesance ( na pierwszym planie ), ściągnęłam darń i połączyłam z posadzonymi wcześniej reines des violettes i herkulesem, zasypałam korą, aha i posadziłam posłonki.
Kręgosłup mnie tak szczypie, że nie wiem co będzie jutro
Rabatka na razie prostokątna, ale w miarę dosadzania roślin linia zostanie zaokrąglona
I różne różności

Jadziu - miło, że wpadłaś, dziękuję za morelową piękność

w lewej kolumnie: Prince Jardinier ( Schlos Ippenburg )- kwiat ma 13cm średnicy i pięknie pachnie, w prawej kolumnie : Herkules - w początkowej fazie można znaleźć śladowe ilości lawendowego koloru...

właśnie skończyłam różankową rabatkę, tzn wykopałam wielki dół i namieszałam ziemi dla Clair Renesance ( na pierwszym planie ), ściągnęłam darń i połączyłam z posadzonymi wcześniej reines des violettes i herkulesem, zasypałam korą, aha i posadziłam posłonki.
Kręgosłup mnie tak szczypie, że nie wiem co będzie jutro

Rabatka na razie prostokątna, ale w miarę dosadzania roślin linia zostanie zaokrąglona

I różne różności

No to się namachałaś i to w taki upał.No ale już posadzone.Ja to mam zgryz - kupiłam sympatię a dopiero potem zobaczylam jaka to wielka i okropnie grubokolczasta róża.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Rabatka wzorcowa,ile jeszcze miejsca do posadzenia,zapraszam do mnie po odszczepki 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- gagawi
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
An-ka - zdążyłam przed deszczami, dzisiaj już nic bym nie zdziałała.
A Sympatię najwyżej będziesz przycinać i trzymać w ryzach
Iza - prognozy z fusów co prawda, ale nie wróżą ładnej pogody
Byłaś rano?
- tak bezszelestnie, że nie zauważyłam
Grażynko - Crystal Pinot i ten żółty- pisało Aten... zjedli literkę A? U Ciebie też go widziałam
Nelu - dziękuję, zjawię się po odszczepki
A Sympatię najwyżej będziesz przycinać i trzymać w ryzach

Iza - prognozy z fusów co prawda, ale nie wróżą ładnej pogody

Byłaś rano?

Grażynko - Crystal Pinot i ten żółty- pisało Aten... zjedli literkę A? U Ciebie też go widziałam

Nelu - dziękuję, zjawię się po odszczepki