Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Geniu- myślę, że w końcu upolujesz tę goryczkę, tak jak wszystko do tej pory, o czym marzyłaś.
Izo- bardzo mnie pocieszyłaś wiadomością o spartynie. Może pomyślisz o czymś, żebym i ja była szczęśliwa
Chociaż ja jestem
Dzisiaj znowu piękna pogoda. W końcu raczyły zakwitnąć moje pierwsze hibiskusy ( zdjęcie poranne i popołudniowe)

i biały, półpełny anemon
Żadne moje zdjęcie nie potrafi oddać uroku kwitnących obficie werben patagońskich i bessery

I jeszcze trochę kwiecia. Miniaturowy liliowiec You Angel You na początku kwitł kwiatami pojedynczymi; teraz raczy mnie już kilka dni pełnymi

Izo- bardzo mnie pocieszyłaś wiadomością o spartynie. Może pomyślisz o czymś, żebym i ja była szczęśliwa
Chociaż ja jestem Dzisiaj znowu piękna pogoda. W końcu raczyły zakwitnąć moje pierwsze hibiskusy ( zdjęcie poranne i popołudniowe)

i biały, półpełny anemon

Żadne moje zdjęcie nie potrafi oddać uroku kwitnących obficie werben patagońskich i bessery

I jeszcze trochę kwiecia. Miniaturowy liliowiec You Angel You na początku kwitł kwiatami pojedynczymi; teraz raczy mnie już kilka dni pełnymi

- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Suprer ten hibek, a i bessera elegans też świetna:)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Bello- ten hibiskus rośnie u mnie od ubiegłego roku. Jest niższy, bardziej zwarty i ma okazalsze kwiaty niż te nieodmianowe. Zimował pod lekkim okryciem z kory. Mam nadzieję, że będzie mnie cieszył jeszcze przez wiele lat.
marivsz-dziękuję za miłe słowa
Maju-nie one jedne przecież tak mają
Całe szczęście, że podobnie jak liliowce, wytwarzają ogromne ilości pąków.
Danusiu- urośnie i Twój hibiskus. Trzeba pomęczyć naszego wspólnego znajomego to może zdobędzie inne odmiany hibiskusów bylinowych z racji bliskości do południowych sąsiadów
Aniu- moje pozostałe, nieodmianowe hibiskusy bagienne też jeszcze nie kwitną. Ale jesień u nas długa
Marto - mój stopowiec ma już kilka dobrych lat i zdążył się porządnie rozrosnąć. Kwitł pierwszy raz chyba w trzecim roku po posadzeniu ( ale ja miałam malusieńką sadzonkę startową) a potem już regularnie.
Geniu-już ja widzę, jak nic już nie chcesz i na nic nie polujesz bo "w końcu nie muszę mieć wszystkiego"
Już tam hodowcy roślin się postarają, żebyśmy wciąż i wciąż marzyły o nowościach i opróżniały kieszenie aby tylko rosły w naszych ogrodach 
marivsz-dziękuję za miłe słowa
Maju-nie one jedne przecież tak mają
Danusiu- urośnie i Twój hibiskus. Trzeba pomęczyć naszego wspólnego znajomego to może zdobędzie inne odmiany hibiskusów bylinowych z racji bliskości do południowych sąsiadów
Aniu- moje pozostałe, nieodmianowe hibiskusy bagienne też jeszcze nie kwitną. Ale jesień u nas długa
Marto - mój stopowiec ma już kilka dobrych lat i zdążył się porządnie rozrosnąć. Kwitł pierwszy raz chyba w trzecim roku po posadzeniu ( ale ja miałam malusieńką sadzonkę startową) a potem już regularnie.
Geniu-już ja widzę, jak nic już nie chcesz i na nic nie polujesz bo "w końcu nie muszę mieć wszystkiego"