Dala-mój piękny ogród cz.2
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kwiateczki piekne, narób nowych zdjęć, żeby bylo czym sie pocieszyć zanim u mnie zakwitną:)
miłego dnia
pozdrawiam
miłego dnia
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
-
x-d-a
Urszulko, Aniu, Reniu,
piękny dzień za nami
Ja trochę popracowałam, trochę poleżałam na hamaczku i pokontemplowałam ogród.
Teraz jest na świecie tak pięknie
Uwielbiam ten czas, kiedy kwitną drzewa owocowe i po całym ogrodzie fruwają białe płateczki; a kwitnąca jabłoń wygląda jak panna młoda...
Ostatnie dni zajmuję się sadzeniem i przesadzaniem kwiatów do donic, skrzynek i kubełków. Wszystko to, co przechowałam przez zimę i posadziłam w domu teraz trzeba przenieść na miejsca docelowe.
Tak wygląda kwitnąca czereśnia
A to śliwy wiśniowe - bordowe listki, różowe kwiatki, dalej - dereń biały, tawuła (za chwile będzie kwitła na biało) i tawuła japońska - złotożółte listki.

piękny dzień za nami
Teraz jest na świecie tak pięknie
Ostatnie dni zajmuję się sadzeniem i przesadzaniem kwiatów do donic, skrzynek i kubełków. Wszystko to, co przechowałam przez zimę i posadziłam w domu teraz trzeba przenieść na miejsca docelowe.
Tak wygląda kwitnąca czereśnia

A to śliwy wiśniowe - bordowe listki, różowe kwiatki, dalej - dereń biały, tawuła (za chwile będzie kwitła na biało) i tawuła japońska - złotożółte listki.

- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dala bardzo lubię kwitnące drzewa . Wtedy naprawdę świat się zmienia . Ja mieszkam w wieżowcu /straszne/ i z okien mam widok na działki . Właśnie teraz działki się zmieniają , bo drzewa zaczynają kwitnąć
Myślę że zrobie za pare dni zdjęcie , widok będzie piękny 
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
-
x-d-a
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u mnie tylko osy latają. Zdaje mi się, że w dachu altanki zrobiły sobie gniazdo.
A pszczółek faktycznie jakby mniej.
A pszczółek faktycznie jakby mniej.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
x-d-a
Mariolko,
jak zapylą moje kwiatki, od razu odsyłam je z powrotem do Ciebie.
Nigello,
do donic dopiero zaczęłam sadzić - pelargonie rabatowe i begonie, ale jutro wybieram się do Obi uzupełnić moje zasoby kwiatowe.
Posadziłam też wysianą wcześniej kobeę i tunbergię, oraz wystawiłam olki, szeflery i lantanę (ta ostatnia coś kiepsko przezimowała
).
jak zapylą moje kwiatki, od razu odsyłam je z powrotem do Ciebie.
Nigello,
do donic dopiero zaczęłam sadzić - pelargonie rabatowe i begonie, ale jutro wybieram się do Obi uzupełnić moje zasoby kwiatowe.
Posadziłam też wysianą wcześniej kobeę i tunbergię, oraz wystawiłam olki, szeflery i lantanę (ta ostatnia coś kiepsko przezimowała