Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alinko ,bardzo lubię przychodzić do Ciebie
...wszystko takie uporządkowane i schludne....jak Ty to wszystko ogarniasz
...i moje najczęściej zadawane pytanie ,jeżeli chodzi o rośliny..."czy pachnie
"...
....ale lubię jak roślinki mają zapach i nic na to nie poradzę
A konkretnie chodzi mi o lilię wodną...jest piękna ...a jeszcze gdyby pachniała

...i moje najczęściej zadawane pytanie ,jeżeli chodzi o rośliny..."czy pachnie

A konkretnie chodzi mi o lilię wodną...jest piękna ...a jeszcze gdyby pachniała

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

Z jednej strony cieszę się, że pada bo roślinki podlane, a z drugiej nie bardzo, bo chwaściory szaleją. Trzeba pędzić na ogród i dać im popalić.
To miło, że wpadłyście. Jeszcze kilka widoczków.
Moje góry i doliny.

Kiedy są wielkie upały, najlepsze miejsce pod morelką.

Uwielbiam kompozycje z roślin o dużych liściach i traw. Miskant Giganteus czyli trzcina chińska jeszcze mała. Na gunnerę trzeba jeszcze sporo poczekać.

Pozdrawiam serdecznie Alina
Aszko też lubię tą zieleń.
Odpowiadam na temat lilii wodnych albo jak kto woli nenufarów. Są śliczne ale kwitną tylko 2-3 dni, jednak nic straconego, bo zawsze wychodzą następne i mam je całe lato. Moje niestety nie pachną i nie znam takich. Kiedy zakładałam oczko bardzo dbałam o to by wszystkie zeschnięte rośliny usuwać. Maleńka fontanna miała dodatkowo napowietrzać wodę. Lilie nie chciały jednak kwitnąć. Z prozaicznego powodu, miały za czysto. Uwielbiają muliste pełne witamin dno. Pryskająca woda też im przeszkadzała. Teraz jest tak jak widzicie.

I jeszcze tawułka

Odpowiadam na temat lilii wodnych albo jak kto woli nenufarów. Są śliczne ale kwitną tylko 2-3 dni, jednak nic straconego, bo zawsze wychodzą następne i mam je całe lato. Moje niestety nie pachną i nie znam takich. Kiedy zakładałam oczko bardzo dbałam o to by wszystkie zeschnięte rośliny usuwać. Maleńka fontanna miała dodatkowo napowietrzać wodę. Lilie nie chciały jednak kwitnąć. Z prozaicznego powodu, miały za czysto. Uwielbiają muliste pełne witamin dno. Pryskająca woda też im przeszkadzała. Teraz jest tak jak widzicie.

I jeszcze tawułka

Alinko, aż wstyd, dopiero dziś do Ciebie zajrzałam.
I jestem nadal na bezdechu - re -we -la - cja.
Mam folder w kompie i zapisałam tam zdjęcia Twoich kamiennych schodów, łuku, murków...są cudne!!!!!
Marzy mi się takie kamienne wykończenie podjazdu, ale mogę tylko pomarzyć...
Cudnie u Ciebie, naprawdę
Będę wracać 
I jestem nadal na bezdechu - re -we -la - cja.
Mam folder w kompie i zapisałam tam zdjęcia Twoich kamiennych schodów, łuku, murków...są cudne!!!!!
Marzy mi się takie kamienne wykończenie podjazdu, ale mogę tylko pomarzyć...
Cudnie u Ciebie, naprawdę

Moniu raz w tygodniu przejeżdżam obok giełdy kwiatowej. Często nie mogę wytrzymać i muszę wejść.
To olbrzymia giełda. Zaopatrują się tam sklepy ogrodnicze i kwiaciarnie. Kwiatowy zawrót głowy. Chociaż mam tawułki to nie w takich kolorach. Oczywiście nie wytrzymałam i kupiłam tą którą widziałaś w jednej kępie dwa rodzaje i jeszcze jedną. Zdjęcie zrobię jak przestanie padać. Moje posadzone wcześniej też jeszcze nie kwitną.
Aniu, Tomku każda pochwała to kolejna zachęta do działania. Tyle, że dzisiaj pada i pada i pada.

To olbrzymia giełda. Zaopatrują się tam sklepy ogrodnicze i kwiaciarnie. Kwiatowy zawrót głowy. Chociaż mam tawułki to nie w takich kolorach. Oczywiście nie wytrzymałam i kupiłam tą którą widziałaś w jednej kępie dwa rodzaje i jeszcze jedną. Zdjęcie zrobię jak przestanie padać. Moje posadzone wcześniej też jeszcze nie kwitną.
Aniu, Tomku każda pochwała to kolejna zachęta do działania. Tyle, że dzisiaj pada i pada i pada.