Witajcie Lilu wiesz nie wiem jaki kolor mają moje datury bo wzięłam badylki ze swoich dwóch datur które miałam na działce ale mi nie zakwitły a teraz te dwie mam w piwnicy a z nich badylki ukorzeniłam w domciu w wodzie puściły korzonki i na próbę wzięłam ich do ziemi i właśnie pokazuję jakie listki mi już puściły te młode ale nie wie czy zakwitną latem wtedy bym wiedziała jaki ich kolor ale podejrzewam że żółte no dopiero latem zobaczymy czy zakwitną jak wyniosę je na działkę
Goryczko zobaczymy czy podrosną w domu te paprotki na razie to młodziutkie
Moniko fajna wnusia moja 4 letnia i zazdrosna o tą z którą teraz jestem a do niej pojechałam
a tak dmuchała świeczki
a ta malutka ja ja pilnuję jak córka w pracy takie te moje kochane[ robaczki ] dzięki za kwiatuszek śliczny pa
Ale fajne te Twoje wnusie Pesteczko
W tym roku Jak zabierzesz maluszka na działkę, postawisz mały basenik
i masz czas na buszowanie w grządkach
Ta paprotka z pierwszego zdjęcia bardzo ciekawa
Pozdrawiam serdecznie
Witaj Pesteczko, muszę Twoim przykładem wskoczyć do Biedronki po paprotkę, bo mam taki ciemniejszy kącik i storczyk mi się tam zmarnował, więc pomyślałam, że paprotka da radę? W końcu w lesie rośnie w cieniu, pod drzewami.
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Witajcie byłam dzisiaj na działce dać ptaszką jedzonko no ale najpierw to odśnieżanko nie ma mowy o wiośnie śniegu tyle że nic nie widać żadnej roślinki chyba że coś u was widać w co watpię tylko znowu mogłam przynieść sobie gałązki forcysji do wazonu za tydzień znów powinna mi zakwitnąć w wazonie chciałam wstawic kilka zdjęć ale nie udało mi się trudno się mówi
Jolu dziękuję że podobają się moje wnuczki i paprotki ale paprotki to malutkie nie wie czy urosną Cynthio mówisz że basenik może tak będzie ale kwiatuszki będzie zrywać na pewno Izabello tak tak idż do biedronki może jeszcze będą są i inne kwiaty ale nie miałam właśnie paprotek więc kupiłam ale malutkie na zdjęciu wyglądają na większe
Jakie śliczne wnusie jak to mówisz "robaczki " hihi Paprotki ładne a czy one nie z tych mniejszych są no i daturki fajne ja dostałam małą i mi padła nie wiem czemu ....
Beatko tak tak moje robaczki kochane a paprotki chyba z tych mniejszych a daturki to młode z jesiennych badylków i
w piwnicy mam 2sztuki 3 letnie ale jeszcze nie kwitły też nie wiem czemu tylko mszyce je jadły całe lato i się nawet do nich zniechęciłam bo bardzo wymagają opieki pozdrawiam
Witam piękny słoneczny dzień przez okno to jakby wiosna przyszła a tu roztopy z dachów spadają sople na które trzeba uważać żeby nie dostać w głowę chcę wam pokazać ostatnie zdjęcia tej długiej zimy niech już sobie idzie każdy ma jej dość prawda affu... zimo pozdrawiam
witam Pestko, widze u Ciebie jeszcze biało ale u mnie też, luty szybko minie bo krótki a już marzec nie bedzie taki zły i wpuści nas do ogródków, pozdrawiam