Oaza spokoju Hanki - 2009
Haniu , czytam pierwszą część Twego wątku , i piszesz tam , że podlewasz róże słabym roztworem miedzianu.Robisz to nadal?Jak słaby jest to roztwór?Pytam na bieżąco , bo potem zapomnę....
o co chciałam zapytać.
Widać gołym okiem ,że róże to Twoja miłość!Są piękne! :P
Lecę dalej czytać!
O matko kochana , jakiego masz zdolnego męża!!!!!

Widać gołym okiem ,że róże to Twoja miłość!Są piękne! :P
Lecę dalej czytać!
O matko kochana , jakiego masz zdolnego męża!!!!!

Pozdrawiam,Małgorzata
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu jutro wstawię proporcje,bo mam w schowku na ogrodzie zapisane a już ciemno.Podlewam dość obficie wczesną wiosną kilka razy, później nie pryskam niczym,bo wypróbowałam ,czy kropione czy nie jak są sprzyjające warunki to i tak zachorują. Chemię używam tylko na mszyce,bo eko sposoby nie zdają u mnie egzaminu.Mam ogród przydomowy i staram się jak najmniej chemii stosować.Nie daję pod róże sztucznych nawozów tylko kompost i obornik granulowany.
Jadzia Jakuch Tak to jest z niektórymi różami,że deszcz pozbawia je urody.Ja mam taką białą Glamis.Dokąd nie zmoknie jest piękna,kwiat wielki ciekawie zbudowany a tylko mały deszczyk i już po niej.I masz racje Jadziu nazwane czy nie nazwane jak róża piękna to aż się chce patrzeć na nią a jak jest taka jak moja Sopfia to co popatrzę na nią to myślę aby ją wyciepnąć-a taka była chwalona no i na zdjęciach /chyba po retuszu/ wyglądała świetnie
Jadzia Jakuch Tak to jest z niektórymi różami,że deszcz pozbawia je urody.Ja mam taką białą Glamis.Dokąd nie zmoknie jest piękna,kwiat wielki ciekawie zbudowany a tylko mały deszczyk i już po niej.I masz racje Jadziu nazwane czy nie nazwane jak róża piękna to aż się chce patrzeć na nią a jak jest taka jak moja Sopfia to co popatrzę na nią to myślę aby ją wyciepnąć-a taka była chwalona no i na zdjęciach /chyba po retuszu/ wyglądała świetnie
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haneczko u mnie to samo jest z różą flamantez ,aż wstyd się przyznać ,ale myślałam że się pomyliłam i powiedziałam że mam flamantez .
Przecież ona nie ma kwitnąć drugi raz ,a u mnie o dziwo zakwitła i w zeszłym roku też pokazała kwiaty ,wprawdzie nie tak dużo jak w czasie pierwszego kwitnienia ,,no ale kwitnie :P może to jakieś nowe odmiany
:P
Przecież ona nie ma kwitnąć drugi raz ,a u mnie o dziwo zakwitła i w zeszłym roku też pokazała kwiaty ,wprawdzie nie tak dużo jak w czasie pierwszego kwitnienia ,,no ale kwitnie :P może to jakieś nowe odmiany

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04