Kolorowy ogród Geni - 2009r - 1cz.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu udało mi się wkleić lilie z zeszłego sezonu z tej właśnie firmy - między innymi.
Możesz je obejrzeć w moim wątku.

Możesz je obejrzeć w moim wątku.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Geniu nie szalej tak, bo do wiosny to otworzysz sklep ogrodniczy.
A ja zadaję sobie pytanie gdzie Ty to wszystko upchniesz, skoro tyle wspaniałych kwiatów u Ciebie już rośnie.

A ja zadaję sobie pytanie gdzie Ty to wszystko upchniesz, skoro tyle wspaniałych kwiatów u Ciebie już rośnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Grażynko byłam i zobaczyłam piękne lilie ja zamówiłam inne w zaszłym roku

Ten żółty pełny u dołu

ten blado różowy

ten czerwony z obwódką białą

te różowe trąbkowe,kremowy ze środkiem i bordowy z ciemnym środkiem

ten żółty trąbkowy
I jeszcze jeden to bordowy pełny ale zdjęcia nie mogę znaleźć
Genia[/img]

Ten żółty pełny u dołu

ten blado różowy

ten czerwony z obwódką białą

te różowe trąbkowe,kremowy ze środkiem i bordowy z ciemnym środkiem

ten żółty trąbkowy
I jeszcze jeden to bordowy pełny ale zdjęcia nie mogę znaleźć
Genia[/img]
- kogra
- Przyjaciel Forum
Domyślam się Geniu i już czekam na następne fotki.
A ja moje truskawki zamieniam na liliowce.

A ja moje truskawki zamieniam na liliowce.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu! Nie mam pojęcia, jaka to odmiana tego jasnego irysa żyłkowanego. Pierwszy raz go widzę i ma śliczny, niepowtarzalny kolor
Co do zaniku kwitnienia w kolejnych latach to masz rację - irysy cebulowe drobnieją i rosną same listki. Ciekawe, czy to wynika z ich niedożywienia? Ciężkiej gleby? W każdym razie irysy te nie są zbyt drogie, więc można sobie pozwolić na ich dokupowanie i traktować jako jedno-dwu letnie. Ja za paczkę irysów holenderskich (15szt) dałem tylko 1,5zł więc to mało w porównaniu z innymi cebulami.
Takie zgrupowanie lili robi ogromne wrażenie
Ciekawe, czy producent podał nazwy odmian na tych kannach, które kupiłaś? Ja raz kupiłem kannę o nazwie 'Yellow', co było żadną nazwą, i dopiero w internecie znalazłem, że to ciekawa odmiana 'King Humbert' (żółta ale z ciekawą czerwoną mozaiką).
Bardzo ładne są te kanny o wielobarwnych liściach. W ogóle kanny mają swój urok, nawet gdy nie kwitną ze względu na piękne liście.

Co do zaniku kwitnienia w kolejnych latach to masz rację - irysy cebulowe drobnieją i rosną same listki. Ciekawe, czy to wynika z ich niedożywienia? Ciężkiej gleby? W każdym razie irysy te nie są zbyt drogie, więc można sobie pozwolić na ich dokupowanie i traktować jako jedno-dwu letnie. Ja za paczkę irysów holenderskich (15szt) dałem tylko 1,5zł więc to mało w porównaniu z innymi cebulami.
Takie zgrupowanie lili robi ogromne wrażenie

Ciekawe, czy producent podał nazwy odmian na tych kannach, które kupiłaś? Ja raz kupiłem kannę o nazwie 'Yellow', co było żadną nazwą, i dopiero w internecie znalazłem, że to ciekawa odmiana 'King Humbert' (żółta ale z ciekawą czerwoną mozaiką).
Bardzo ładne są te kanny o wielobarwnych liściach. W ogóle kanny mają swój urok, nawet gdy nie kwitną ze względu na piękne liście.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Asiu mam nadzieję że będzie właśnie taki.
Jacku trudno ,szkoda że jak kupowałam nie spisałam nazwy tych irysków.
A z tym drobnieniem irysków to chyba one tak mają bo w ogrodach wszystkich moich znajomych tak jest .Z resztą nie sądzę że chodzi też o niedożywienia bo inne irysy miały by też kłopoty z kwitnieniem i rozrastaniem a sam widziałeś jak kwitną pięknie u mnie.
Nazwy tych kann to ta ciemno różowa Crimson Beauty a ta druga Pretoria. Uwielbiam kanny mam je już od wielu lat zawsze martwię się czy dobrze się przechowają
Genia
Jacku trudno ,szkoda że jak kupowałam nie spisałam nazwy tych irysków.
A z tym drobnieniem irysków to chyba one tak mają bo w ogrodach wszystkich moich znajomych tak jest .Z resztą nie sądzę że chodzi też o niedożywienia bo inne irysy miały by też kłopoty z kwitnieniem i rozrastaniem a sam widziałeś jak kwitną pięknie u mnie.
Nazwy tych kann to ta ciemno różowa Crimson Beauty a ta druga Pretoria. Uwielbiam kanny mam je już od wielu lat zawsze martwię się czy dobrze się przechowają
Genia
Geniu zajrzałam znowu do Ciebie aby nie mieć zaległości zbyt dużych.Tak masz rację
nachodziłam się po Twoim obejściu oj nachodziłam. Masz rację że nie lubię zbyt
zagęszczonych ogrodów, ale jeśli jest to podzielone na kwiaty o różnych porach
kwitnienia,podzielone odmianami, kolorowe łany wtedy układają się w ładną harmonię
i daje to efekt tęczy.Te floksy które zakupiłaś jak wysoko rosną i czy są w innych
kolorach?
pozdrawiam Małgorzata
nachodziłam się po Twoim obejściu oj nachodziłam. Masz rację że nie lubię zbyt
zagęszczonych ogrodów, ale jeśli jest to podzielone na kwiaty o różnych porach
kwitnienia,podzielone odmianami, kolorowe łany wtedy układają się w ładną harmonię
i daje to efekt tęczy.Te floksy które zakupiłaś jak wysoko rosną i czy są w innych
kolorach?
pozdrawiam Małgorzata