Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
Iwcia piękne żurawki ty szukasz miejsca gdzie sadzić a ja nie mogę nic na razie sadzić tylko wykopuje aż Ci zazdroszczę
-- 26 maja 2017, o 09:48 --
Iwcia piękne żurawki ty szukasz miejsca gdzie sadzić a ja nie mogę nic na razie sadzić tylko wykopuje aż Ci zazdroszczę
-- 26 maja 2017, o 09:48 --
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Alu , ja kupuję jak nawiedzona , a przecież za rok wszystko albo większość będę przenosić.
. A wystarczyło by kupić za rok.
Julciu, jak narazieto skaczę z radości jak pomyślę o tej nowej ziemi. Może będę ją przeklinać , ale za gliną nie zatęsknię. Brunerę kupiłam dopiero w tamtym roku , rośnie w cieniu i może dlatego ma takie liście ,nie wiem
. Do czego używasz stewi?
Moniś , tak się rozpędziłam w tych zakupach,że kupiłam żurawkę taką która już u mnie rośnie
Lucynko , ja też biegam z każdą rośliną i patrzę gdzie by ją wcisnąć. Te od Ciebie
dostały miejsca na rabatce ,która była urządzana , a żurawki też znajda miejsce już moja w tym głowa.
Poszłam dzisiaj na działkę, i na niektórych grządkach pełno dziurek wielkości palca. Myślę,cholera turkuć . Ewentualnie ślimaki , bo siedzą u mnie pod ziemią. A to dżdzownica . Sama widziałam jaj robi dziurkę i w nią wpełza.
. Wysadziłam dzisiaj w końcu sadzonki ogórków i cukini. A także resztę kwiatków . Od jutra pielenie 
Wzbogaciłam się o nową piwonię . Sąsiad swoją wyrzucił na śmietnik bo w tym roku nie miała pączków. W tamtym kwitła.

Julciu, jak narazieto skaczę z radości jak pomyślę o tej nowej ziemi. Może będę ją przeklinać , ale za gliną nie zatęsknię. Brunerę kupiłam dopiero w tamtym roku , rośnie w cieniu i może dlatego ma takie liście ,nie wiem

Moniś , tak się rozpędziłam w tych zakupach,że kupiłam żurawkę taką która już u mnie rośnie

Lucynko , ja też biegam z każdą rośliną i patrzę gdzie by ją wcisnąć. Te od Ciebie

Poszłam dzisiaj na działkę, i na niektórych grządkach pełno dziurek wielkości palca. Myślę,cholera turkuć . Ewentualnie ślimaki , bo siedzą u mnie pod ziemią. A to dżdzownica . Sama widziałam jaj robi dziurkę i w nią wpełza.

Wzbogaciłam się o nową piwonię . Sąsiad swoją wyrzucił na śmietnik bo w tym roku nie miała pączków. W tamtym kwitła.

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko moja brunera też w cieniu więc przyczyna chyba inna
Stewia to naturalny słodzik, na bieżąco świeżych listków używam do słodzenia herbatek na działce, a że mam jeszcze różne mięty i melisę więc kombinuję zresztą moi wnukowie nie piją kolorowych napojów więc jest jak znalazł.Zimą mam suszoną i też tak samo używam.

Stewia to naturalny słodzik, na bieżąco świeżych listków używam do słodzenia herbatek na działce, a że mam jeszcze różne mięty i melisę więc kombinuję zresztą moi wnukowie nie piją kolorowych napojów więc jest jak znalazł.Zimą mam suszoną i też tak samo używam.

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko, zakupy bardzo fajne. Rozśmieszyla mnie sytuacja z dziurkami dżdżownic
Żurawki i ja bardzo lubię. Też zakupy zrobiłam niedawno. Świetnie, że już wysadziłaś wszystko.
Za rok się przenosisz ze wszystkimi roślinami?

Żurawki i ja bardzo lubię. Też zakupy zrobiłam niedawno. Świetnie, że już wysadziłaś wszystko.
Za rok się przenosisz ze wszystkimi roślinami?
Izuś, za rok zaczne pomalutku przenosiny, wszystkiego pewnie brać nie będę ,ale to się zobaczy w trakcie. Te dziurki od dżdżownic może śmieszne teraz ,ale jak je zobaczyłam to naprawdę byłam zestresowana . Tyle ich było.
Julciu, może to inna odmiana ,jest ich przecież dużo .Albo spróbuj przesadzić . Może też kupię ,zobaczę czy mi podpasuje.

Julciu, może to inna odmiana ,jest ich przecież dużo .Albo spróbuj przesadzić . Może też kupię ,zobaczę czy mi podpasuje.
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Heheh, czasem się można zabawnie nabrać.
Ja np nabrałam się na osad na roślinach i wpadłam w panikę że to jakaś choroba. Okazało się, że pyłek z sosny przemieszany z deszczem. A ja wnet bym pryskała
Ja np nabrałam się na osad na roślinach i wpadłam w panikę że to jakaś choroba. Okazało się, że pyłek z sosny przemieszany z deszczem. A ja wnet bym pryskała

- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Iwciu ja tez kupuję i potem myślę gdzie to posadzić
Wiadomo, że miejsce zawsze się znajdzie ale czasami trzeba nową rabatę zrobić. Co do żurawek to jedne z moich ulubionych roślin i tez mam odwieczny problem czy taką już mam czy może nie, bo na ryneczkach to wszystko beznazwowe sprzedawane.

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwciu, niezły numerant z Twojego sąsiada.
Raz piwonia bez pąków, a on od ręki się jej pozbywa... Cóż, dzięki takim "ogrodnikom" często gęsto wzbogacamy się o nowe roślinki.

Raz piwonia bez pąków, a on od ręki się jej pozbywa... Cóż, dzięki takim "ogrodnikom" często gęsto wzbogacamy się o nowe roślinki.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Lucynko,sąsiad po prostu nie ma cierpliwości
Aniu, właśnie czasami oni sami nie wiedzą co sprzedają i niekiedy dam sie nabrać
Maju, niestety czasem człowieka zaskoczy

Aniu, właśnie czasami oni sami nie wiedzą co sprzedają i niekiedy dam sie nabrać

Maju, niestety czasem człowieka zaskoczy

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Siatka wygląda całkiem przyzwoicie a tak narzekałaś.
A ten liliowiec pokazał na co go stać, odwdzięcza się za troskę i Twoją opiekę.

A ten liliowiec pokazał na co go stać, odwdzięcza się za troskę i Twoją opiekę.

- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Bardzo dobra siatka.
Teraz to zazdroszczę ogrodzenia ;)
Nie doczytałam - to zmieniasz jedną działkę na drugą?
A jak roundap chodzi to przynajmniej u mnie nie tępił nigdy wszystkiego - wypala to co wyrosło, ale te co są jeszcze w ziemi normalnie potem wyrastają zielone.
Teraz to zazdroszczę ogrodzenia ;)
Nie doczytałam - to zmieniasz jedną działkę na drugą?
A jak roundap chodzi to przynajmniej u mnie nie tępił nigdy wszystkiego - wypala to co wyrosło, ale te co są jeszcze w ziemi normalnie potem wyrastają zielone.
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Iwonko siatka jak ta lala
po pomalowaniu będzie lepsza od nowej bo robią jakieś cienkie i delikatne Twoja fajniejsza.
Randap nie rozwiąże problemu z chwastami. w drodze na działkę mijam ogród w którym systematycznie leją rózne środki i jakoś ciągle coś wyrasta inna sprawa ze nic innego nie robią, żadnego grabienia czy wyrwania największych i te znów sieją
Śliczny liliowiec i już w pąkach
Miłego tygodnia

Randap nie rozwiąże problemu z chwastami. w drodze na działkę mijam ogród w którym systematycznie leją rózne środki i jakoś ciągle coś wyrasta inna sprawa ze nic innego nie robią, żadnego grabienia czy wyrwania największych i te znów sieją

Śliczny liliowiec i już w pąkach

Miłego tygodnia
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
A widzisz Iwciu, dobrze że to dżdżownice, przynajmniej ziemia żyzna.
U mnie tez kiedyś były takie dziurki, ale większe. Zachodziliśmy w głowę co to jest. Na szczęście pomocny okazał się monitoring, na którym widać było że po nocy grasuje u nas ... borsuk i wybiera spod trawy pędraki
Ogrodzenie - pierwsza klasa !

U mnie tez kiedyś były takie dziurki, ale większe. Zachodziliśmy w głowę co to jest. Na szczęście pomocny okazał się monitoring, na którym widać było że po nocy grasuje u nas ... borsuk i wybiera spod trawy pędraki

Ogrodzenie - pierwsza klasa !