Zakątek Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes 77

Post »

Moje powojniki z Lidla też ładnie rosną. Ciekawe ja będzie po zimie? Pochodzą z Holandii ale mam nadzieję, ze dadzą radę.
Potwoerdzam- Twoja choineczka to Conica- ładniutki iglaczek.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Obejrzałam róże, które straciłaś ;:202 To przykre.
Pączki na różach i piwoniach ;:oj
Piękna pogoda nam sprzyja. Tyle kolorów. W ogrodach iście majowo.
Piękne tulipany. U mnie niestety kilka też okazało się innymi, niż miały być.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Bozunia piwonie mają pąki,ale jedna wypuściła pędy i stoi jak zaklęta...o co jej chodzi?
Magnolia prawie łysa została przez wiatr,który wczoraj hulał cały dzień.
Dzięki za identyfikację iglaka ,oj muszę się przyjrzeć pomiędzy igły czy zaraza go nie dopadła ;:108
Heliotropa kupiłam po tym jak zobaczyłam go u majki,piękny ma kolorek:) I pachnie wanilią mniam:)

Kasiu Pastelka z donicy ruszyła z kopyta :tan Wczoraj zauważyłam jeszcze dwa pączki:)
Louise Odier też ma kilka ;:108 hagley posadzony na słonecznym stanowisku do godz 15,a potem ma cień ...
Pierwszy raz kupiłam clemka w dyskoncie i zachęcona ładnym startem pewnie skuszę się jeszcze na niejednego jak będą mieli w ofercie:)

Moni Cheppendale i Blue River pięknie kwitły, chodzę koło nich i jeszcze nie mogę ich wykopać z nadzieją,że może się uda.
Jak na razie bez zmian,obawiam sie,że czeka ich wykopanie.Mam jeszcze jednego Chepka,ale on od początku nie kwitł tak jak teń uśmiercony.
Ma inny pokrój,taki drapowaty. Cieszę się,że Blue River się podobała i do tego zapach,wspaniale pachniała:)

Agatko robi się kolorowo i pięknie,wczoraj nie chciało mi się wracać do domu,najlepiej jest wieczorkiem nie ma jeszcze dużo komarów i meszek,ale było przyjemnie ;:108
Hagley Hybrid ma dużo pąków,wystrzelił w górę,musiałam mu podpórkę dać większą:) Wczoraj go sowicie podlałam:)

Lemuś Conica....już zapisałam :)Z roku na rok rośnie powolutku.
Po zimie wszystko wychodzi co było słabe niestety ginie.Mam jedną różę nn,która niezbyt mi się podoba,a ona co sezon to staruje i ani jej się śni zmarznąć uparciucha. A te piękne róże z katalogów najczęściej wielkokwiatowe przemarzają ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

ze świerkiem conica uważaj, bo łapie przędziorki ;:218
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko niestety taki los słabych róż,teraz będę kupować terminatorki przynajmniej na razie,dopóki znów nie wpadnie mi w ręce pięknota :)
Tulipany przekwitają na potęgę,za gorąco i wiatr wczoraj zrobił swoje,z drzew sypały się białe płatki.

Moni nie wiedziałam nic o przędziorkach...hmm dobrze,że mnie pouczyłyście ;:108

U mnie wszędobylskie mrówki ....podsypałam proszkiem,ale uciekały ;:134

Wczoraj wyczyściłam oczko,ale było mułu ...Niestety trochę rybek straciłam,znów trzeba kupić nowe ;:108
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Witaj o poranku! :wit Tym razem ja zapraszam na ;:40.
Czy u Ciebie też leje? U mnie tak, od wczorajszego wieczora. Podobno nawet w nocy burza była. Wreszcie moja zielenina będzie dobrze podlana. Zwłaszcza, że wczoraj ponawoziłam hortensje i Rh-y.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Asiu przyłączam się do kawki,bez której nie wyobrażam sobie poranka ;:40
W nocy obudził mnie łomot deszczu,po prostu ulewa,ale burzy nie było. Z uśmiechem pomyślałam o roślinkach,które nareszcie dostały dużo pić ;:108
czekam na choć troszkę promyków słońca ,bo tak szaro za oknem teraz.
Dobrze,że mi przypomniałaś o nawozie,swoje Rh też podsypię jak pojadę,po podlaniu Substralem ładnie się zazieleniły ;:108
Jak nie będzie padać mam zamiar pojechać do szkółki w Przytoku,jeszcze nie byłam tam od jesieni ;:108

Mam nadzieję,że azalie zakwitną tuz przed "zimna zośką" ;:224

Obrazek

Hortensja Limelight zasługuje na pochwały ;:108

Obrazek

Rh w pogotowiu

Obrazek

Powojnik Arabella będzie prowadzony po korzeniu,a z boku róża Pompon :)

Obrazek

Smagliczka w otoczeniu lobelii przeze mnie wysianej:)

Obrazek

Pączek lobelii z bliska

Obrazek

Pojawiły się pąki na Louise Odier

Obrazek
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Ty to masz dobrze, taka fajna szkółka pod samym nosem...
Dzielne masz roślinki, idą jak burza!
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu fajna szkółka owszem,na moje szczęście albo nieszczęście odkryłam blisko działki ogrodnictwo jedne z większych w lubuskim i jak tam ostatnio byłam to oczy wyszły mi z orbit.Tyle sadzonek żurawek,koleusów,pelargonii,sasanek na oczy nie widziałam ;:oj
Mają tez róże w donicach,chyba z poprzedniego roku,bo widać bylo,że dopiero się wybudzały np takie jak "Radio Times " -angielka i inne po 35 zł.
Powojniki też były,ceny dosyć znośne ;:108
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aniu taki sklep pod nosem to skarb. Ja muszę polować na zakupy roślinne w internecie albo jechać do Lublina.
Fajny pomysł na powojnik- pozwolisz że odgapię? Już nie chcę powojników na kratkach, bo one zasłaniają to co za nimi. Małego Piilu mogę też na korniaka położyć. Śliczna Lobelia Ci się udała- musze i ja za rok spróbować.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lemuś wiem,że szkołka i ogrodnictwo to jest coś,bo odpadają np koszty transportu i plusem jest to,że możesz naocznie zobaczyć,powąchać ;:108
Co do pomysłu jasne odgapiaj,ciesze się,że ci się podoba:)Pillu od zawsze miałam na liście,ale nie w tym roku,a w następnym na pewno go dorwę.
Chciałabym jeszcze dokupić powojniki bylinowe i alpejskie,które są mniej problematyczne od wielkokwiatowych:)
Lobelia w tamtym roku kompletnie mi się nie wysiała,w tym roku kupiłam ale nie przylądkową tylko zwykłą i są efekty.Pączątki są najtrudniejsze,bo trzeba pilnować,żeby ziemia nie pleśniała i wietrzyć ....potem pikowanie....zresztą jak będziesz miała czas zimą to jest wątek lobeliowy w dziale "rośliny jednoroczne i cebulowe". Na pewno Ci się uda,a jeszcze żeniszek zawsze się udaje,polecam ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czytam ze tez sie na deszcz zalapalas? U mnie wieczorem zaczelo padac ale z burzami, tak ze jak gdzies walnelo, to satelite mi wylaczylo ale po godzinie juz wszystko dzialalo. Teraz sie ochlodzilo i jest szaro buro, do tego wiatr wieje ... nie lubie wiatru, nie lubie i juz.
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12

Post »

Pięknie wszystko rośnie u Ciebie, róża ma już pąki ;:oj niesamowite ...
Mój powojnik też rośnie, nie mogę się doczekać jego kwiatów bo to mój pierwszy nabytek :wink:
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule załapałam się na ścianę deszczu i chyba dobrze popadało,bo jak rano wyszlam na balkon to podmuch chłodniejszego powietrza wepchał mnie z powrotem do domu:) Ja też nie lubię wiatru,bo fryzura lata w każdą stronę i wygina powojnika Dr Ruppela,a on ma już pierwsze pąki i musi zakwitnąć ;:108

Justynko przypadkowo je dojrzałam na LO szukając robactwa na pędach,ale radocha...odkrycie stulecia :heja
Powojniki są fajne,coraz bardziej mam chrapkę na inne odmiany ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i byłam dziś po dłuższej nieobecności w szkółce,wszystkie roślinki zdrowe,oczu oderwać nie mogłam :shock:
Tyle clemków w rzędach ;:oj Bujne okazy,ale byłam silna i zamiast kolejnego na kratkę kupiłam tylko jednego bylinowego "Olgae".
Do zestawu dołożyłam dwa bodziszki oraz szałwię białą ;:224
I najważniejsze róże,piękne,zdrowe sadzonki,ale Maiden Blush nie widziałam,a tą chciałam mieć ;:131
Pojadę tam teraz jak zaczną rozwijać pąki i nie omieszkam kupić ślicznotki.

Oto moje dzisiejsze zakupy:)

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”