W.o... Psach 5cz. (2008.05-2008.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

iwika pisze:
Jeanne pisze:O rety, Soniu :shock:
jak tu teraz doczyścić taką mordeczkę :shock: :lol: :lol: :lol:
Pralka, vizir, wirówka hahaha :wink:
\
ja myślałam o ace ;:191
pysk wyprany, ale do czystych to mu jeszcze daleko ;:171 ale niby brudny pies to szczęśliwy pies, więc co mi tam ;:191
Iwiko wcześniej pisałaś jaki pan taki ... hmmm.... mnie to się nie sprawdza, bo ja raczej mam czystą mordkę ;:183 no ale Twój duet z Sisi to akurat pasuje do tego powiedzenia ;:333
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aaaaaa!!! :shock: To się Kefir urządził :lol:
Dopraliście się już?

Komodory są niesamowite, przyznam, że chodził za mną pomysł na Komodora, potem na PULI ale jednak bałam się tych dredów a dokładnie pielęgnacji 8)
Sama miałam przez kilka lat dredloki na głowie i wiem ile mi zajmowało mycie, płukanie i suszenie ;:219
Nie mogę doczekać się dredziołków na Kefirze 8) Soniu, może sama zaczniesz mu zaplatać? :wink:
Drapki!

Mora/Moniko, z tego co wspominasz to było fajnie :lol:
Kibicuję Wam zatem w podjęciu decyzji o dołączeniu "ludzkiego malutkiego towarzystwa" do stada :wink:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dorka doprać Kefira jest bardzo ciężko, brud wejdzie w dredy i trzeba się mocno namęczyć by był biały wokół pyska, a poza tym on po jedzeniu tarza pysk w trawie i tak też robi po myciu, więc trudno, mam kudłacza to muszę się przyzwyczaić do jego brudnych dredów ;:171 owszem myjemy mu pysk i uda i okolice siurka, bo tam najczęściej ma brudno, robię wszystko wg zaleceń hodowcy i sama sierść jest przybrudzona, ale taki urok jak pies ma swobodę, skóra i sierść przy skórze są białe jak mleko ;:225
co do robienia dredów to one same się formują, ja nie mam większego na nie wpływu, na razie są krótkie, bo on nie ma jeszcze dwóch lat, a u im pies starszy tym sierść dłuższa. Próbowałam zakręcać wg przepisów fryzjerów, ale jego sierść jest inna niż ludzki włos i nie chce się poddać takim zabiegom.
Sama pielęgnacja nie jest jakoś specjalnie skomplikowana, sierści nie gubi, owszem pojawiają się pojedyncze włosy na ubraniach, ale to nie to samo co u mojej bernardynki ;:202 w wieku kilku miesięcy u komondora włos jest na tyle długi, że trzeba formować poszczególne dredy, ja go kupiłam gdy tę robotę zrobiła hodowczyni, bo Kefir wrócił do hodowców, ja teraz tylko pilnuję by je w miarę systematycznie rozdzielać, by z Kefira nie było jednego wielkiego kołtuna ;:225
Sierść czyści się talkiem z apteki, na suche dredy, wciera a potem pies musi się otrzepać, sama tego nie stosowałam, bo na wystawy nie jeździmy, a dla nas samych kudłacz jest kochany nawet brudny, zresztą on kilka razy dziennie tarza się w trawie a jak jest okazja to i na świeżo zoranym polu u sąsiada ;:128
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śpiochy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

Haha, jakbym mojego Figa widziała :lol: :lol: :lol: tylko że oczywiście (tzn. na szczęście :D ) Figo na kanapie 10 razy mniej miejsca zajmuje :D słodziutkie fotki :)
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Zuzia potrafi zajmować miejsce...A jak jej ciasno ze Skandim, to go zrzuca łapkami, i dopiero wtedy jest wygodnie :twisted:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

haha, a to cwaniara! :D
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anoli, całkiem, całkiem niezłe legowisko mają Twoje psiaki :lol:

Co powinno być w umowie kupna? Na co warto zwrócić szczególną uwagę podczas podpisywania takiej umowy? A może warto poprosić o jakiś dodatkowy aneks?
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A konkretnie to o co Dorka chodzi? Czego ma dotyczyć ten aneks, umowa kupna sprzedaży wygląda bardzo podobnie do każdej umowy cywilno-prawnej , wg prawa pies jest rzeczą i umowa sporządzana jest na tych samych zasadach. Zapisy o kastracji i sterylizacji nie maja prawnego uzasadnienie, nie ma w kodeksie odpowiednich art. które by to regulowały, za wady rozwojowe można dochodzić swoich praw na zasadzie rękojmi, nie wiem konkretnie , co chciałbyś wiedzieć. Mniej więcej tak to wygląda: http://www.sharpei-bonomiella.pl/umowa2.pdf lub tak http://www.mastineum.pl/newmastineum/do ... ostrz2.doc
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aha... jest to zwykła umowa sprzedaży :lol: Czyli to ja mam zapłacić podatek :roll:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dorka u mnie w umowie są dane hodowcy i nabywcy oraz dane psa, poza tym że pies jest własnością hodowcy, że osoby trzecie nie mają do niego żadnych praw, że pies jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony, że posiada książeczkę zdrowia, cena psa oraz to, że hodowca nie odpowiada za wady w uzębieniu oraz inne niewidoczne w dniu wydania psa oraz to, że brak oceny doskonałej na wystawie nie stanowi podstawy do zwrotu psa lub innych roszczeń z tego tytułu.
Ja podpisałam się, że zobowiązuję się do odpowiedniego,żywienia psa, utrzymywania, pielęgnacji i opieki weterynaryjnej, a także, że w przypadku chęci zbycia lub oddania psa zobowiązana jestem poinformować o tym hodowcę, gdyż ma on prawo pierwokupu. W ustaleniach dodatkowych mam to, ze pies powrócił do hodowcy na podstawie umowy zrzeczenia się praw własności od dotychczasowego właściciela oraz to, że u ojcica przedmiotowego psa wystąpiła zaćma i jestem zobowiązana do badań kontrolnych co najmniej raz w roku.
Koszty transakcji ponosi nabywca
i tak to wygląda u mnie ;:225
Awatar użytkownika
Haniafrania
50p
50p
Od: 1 paź 2008, o 18:05

Post »

Witam przesliczne macie psiaki dla wszystkich duzo miziania i spacerkowania :lol:
To ja przedstawie swojego psiaka ma 2 latka i zwie sie Dżolo :)
Obrazek
Obrazek
poranne zabawy
Obrazek
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Piękny pies, a na dodatek z zamiłowniem do prac w ogrodzie :lol: , prawdziwy skarb.
A to moja psina na jesiennym spacerku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

O jak ja dawno Layli nie widziałam!Cudna,jak zawsze!Lubi chodzić w ubrankach?Bo Anabelle za nic nie chce :(
Danusiu,a co u Was?
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

To w prezencie dostaniesz jeszcze dwa zdjęcia Layli ze spacerku. Lubi chodzić, ale tylko w bluzach, za nic nie da zasłonić tylnich nózek :lol:
A co u nas ? wszystko ok, juz po przeprowadzce i remoncie, Layla już rządzi na nowym osiedlu :lol:
ps. poprosze fotki małej Anabelki
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”