Mój ogród - Józef cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Józef pisze:
kryska pisze:Gablota z zawartością śliczna. Tylko pozazdrościć.
Krysiu..taką gablotkę bardzo łatwo zrobić.Ludzie masowo wymieniają okna więc o szkło nie trudno.Wystarczy nóż do szyb i silikon do klejenia.Po zniszczeniu kilku szyb nabiera się wprawy w docinaniu.Areszta to już kwestia pomysłu.Moja gablota była zrobiona zimą ..z nudów.Może tej zimy zostanie zastąpiona większą.
Mam prośbę, jak już zaczniesz ją tworzyć, wklejaj fotki na bieżąco, przyjemnie będzie podziwiać.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Serdecznie witam nowych gości na mojej działeczce i cieszę się że wam się podoba.
Trochę jestem zażenowany tymi pochwałami :oops: oczywiście zawsze mile widzani są goście którzy zechcą mnie odwiedzić realnie.Nawet już proponowałem spotkanie "grupy małopolskiej " ale jesień przyszła zbyt wcześnie.Trzeba będzie poczekać z tym do wiosny.
A już kilku chętnych jest...
pozdrawiam ...Józek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Józefie, ja się też cieszę, może spotkania dojdą do skutku wiosną. Zapraszam również na swoją działkę wiosną. Moja działka nie jest tak piękna jak Twoja, ale kilka dobrych rad na pewno jej pomogą. Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

u mnie też się troche miejsca znajdzie ;o)))
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

... a może by tak do Białegostoku... :D ZAPRASZAM :D :D

...wiosną, oczywiście ... :lol:
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no jakby małopolska się do białegostoku zwaliła to pewnie hi hi conajmniej na tydzień ;o)) ;:12
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Jakoś bym was poupychała po kątach :lol: Miasteczko namiotowe byśmy zrobili ... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fajnie...

a tak poza tym to w wakacje nie trzeba nic organizować tylko poumawiać się tu i tam i urlopik hi hi zaplanowany

miło i ciekawie ;o))
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

ileż tu na tym forum propozycji - prawie wszycy zapraszają do swoich ogródków - :P tylko szkoda że tak mało czasu- na te odwiedziny mamy :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Józefie,piękny ogród z egzotycznymi roślinami a gablota w domu super.Storczyki i inne doniczkowe też mi się bardzo podobały.Wracając do ogrodu,to długo by można chwalić Twoje rośliny. Mnie bardzo spodobały sie trawy a szczególnie rosplenica. Niestety mam za mały ogród .Dwa metry obwodu? Niestety mimo najszczerszych chęci ,nie znajdę tyle miejsca a szkoda,bo trawa przepiękna. :cry:
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ina..zawsze można posadzić w donicy i nie dopuścić do takiego rozmiaru.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

aanula pisze:... a może by tak do Białegostoku... :D ZAPRASZAM :D :D

...wiosną, oczywiście ... :lol:
Anula ..trzymam za słowo..Białystok nie tak znów daleko..cóż to jest 600 kilometrów.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Zaglądam do Ciebie, Józefie, regularnie i podziwiam nie tylko Twoje rośliny, ale chyba jeszcze bardziej Twoją pasję! Nie wiem czy widziałeś zdjęcia koliberków, które zamieściłam specjalnie dla Ciebie, w moim wątku... :?: Ostatnio szukałam w internecie informacji o cięciu traw i znalazłam taki mały filmik pokazowy, jak ciąć i kontrolować kępę trawy, żeby się za bardzo nie rozrastała. Jest to w zasadzie logiczne, tylko łatwiejsze do powiedzenia, niż do zrobienia... :lol: :lol: :lol: Zalecają, po prostu, żeby ostrym szpadlem odrąbać zewnętrzne części kępy. Jeżeli masz ochotę to obejrzeć, kliknij tutaj a następnie na obrazek, pod którym jest narysowana jasnozielona kamera. Po załadowaniu filmiku, jeśli zechcesz obejrzeć na pełnym ekranie, kliknij prawym przyciskiem myszki i w menu, które ci się wyświetli wybierz "zoom" a tam "pełny ekran". (bo powiększanie na ich okienku nie działa). Mówią co prawda po francusku, ale to nie ma żadnego znaczenia, bo widać "po polsku" :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Alu.koliberki oczywiście widziałem jako że i ja do Ciebie zaglądam regularnie..filmik też obejrzałem tylko że w moją kępę nawet ostrego szpadla nie wbijesz..miskant olbrzymi był obstawiony wbitą w ziemię dość grubą blachą a z drugiej strony dość głębokim krawężnikiem.teraz już ta jego przestrzeń już się wypełniła baardzo gęsto.ale na wiosnę zrobię sobie odpowiednie narzędzie..przecież pracuję w branży metalowej.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Józef pisze:ale na wiosnę zrobię sobie odpowiednie narzędzie..przecież pracuję w branży metalowej.
A Ty spryciarzu... :D A ja z trawą pampasową chyba będę musiała spróbować zrobić tak jak pokazują... a właściwie mój mąż, bo ja nie mam szans... :lol: :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”