Mam prośbę, jak już zaczniesz ją tworzyć, wklejaj fotki na bieżąco, przyjemnie będzie podziwiać.Józef pisze:Krysiu..taką gablotkę bardzo łatwo zrobić.Ludzie masowo wymieniają okna więc o szkło nie trudno.Wystarczy nóż do szyb i silikon do klejenia.Po zniszczeniu kilku szyb nabiera się wprawy w docinaniu.Areszta to już kwestia pomysłu.Moja gablota była zrobiona zimą ..z nudów.Może tej zimy zostanie zastąpiona większą.kryska pisze:Gablota z zawartością śliczna. Tylko pozazdrościć.
Mój ogród - Józef cz.1
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Serdecznie witam nowych gości na mojej działeczce i cieszę się że wam się podoba.
Trochę jestem zażenowany tymi pochwałami
oczywiście zawsze mile widzani są goście którzy zechcą mnie odwiedzić realnie.Nawet już proponowałem spotkanie "grupy małopolskiej " ale jesień przyszła zbyt wcześnie.Trzeba będzie poczekać z tym do wiosny.
A już kilku chętnych jest...
pozdrawiam ...Józek
Trochę jestem zażenowany tymi pochwałami

A już kilku chętnych jest...
pozdrawiam ...Józek
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ileż tu na tym forum propozycji - prawie wszycy zapraszają do swoich ogródków - :P tylko szkoda że tak mało czasu- na te odwiedziny mamy :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
Józefie,piękny ogród z egzotycznymi roślinami a gablota w domu super.Storczyki i inne doniczkowe też mi się bardzo podobały.Wracając do ogrodu,to długo by można chwalić Twoje rośliny. Mnie bardzo spodobały sie trawy a szczególnie rosplenica. Niestety mam za mały ogród .Dwa metry obwodu? Niestety mimo najszczerszych chęci ,nie znajdę tyle miejsca a szkoda,bo trawa przepiękna. 

- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
Zaglądam do Ciebie, Józefie, regularnie i podziwiam nie tylko Twoje rośliny, ale chyba jeszcze bardziej Twoją pasję! Nie wiem czy widziałeś zdjęcia koliberków, które zamieściłam specjalnie dla Ciebie, w moim wątku...
Ostatnio szukałam w internecie informacji o cięciu traw i znalazłam taki mały filmik pokazowy, jak ciąć i kontrolować kępę trawy, żeby się za bardzo nie rozrastała. Jest to w zasadzie logiczne, tylko łatwiejsze do powiedzenia, niż do zrobienia...
Zalecają, po prostu, żeby ostrym szpadlem odrąbać zewnętrzne części kępy. Jeżeli masz ochotę to obejrzeć, kliknij tutaj a następnie na obrazek, pod którym jest narysowana jasnozielona kamera. Po załadowaniu filmiku, jeśli zechcesz obejrzeć na pełnym ekranie, kliknij prawym przyciskiem myszki i w menu, które ci się wyświetli wybierz "zoom" a tam "pełny ekran". (bo powiększanie na ich okienku nie działa). Mówią co prawda po francusku, ale to nie ma żadnego znaczenia, bo widać "po polsku"

- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
Witaj Alu.koliberki oczywiście widziałem jako że i ja do Ciebie zaglądam regularnie..filmik też obejrzałem tylko że w moją kępę nawet ostrego szpadla nie wbijesz..miskant olbrzymi był obstawiony wbitą w ziemię dość grubą blachą a z drugiej strony dość głębokim krawężnikiem.teraz już ta jego przestrzeń już się wypełniła baardzo gęsto.ale na wiosnę zrobię sobie odpowiednie narzędzie..przecież pracuję w branży metalowej.