Wiejskie podwórko - aguskac cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U Ciebie kolorowo i cieplutko, a u mnie zaczynają się siarczyste mrozy. Dobrze chociaż,że śniegu napadało wcześniej.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Agniecha ,idziesz po bandzie! :lol: :lol: :lol: Na razie przeleciałam szybko przez zdjęcia i zaraz wrócę dokładniej je obejrzeć,ale tym słonecznikiem mnie rozwaliłaś!Takie stare nasiona wydały TAKIE rośliny - fiu,fiu!
Przepiękna sałata jeszcze wpadła mi w oko!Niejeden "byle jaki " kwiat mógłby jej urody pozazdrościć!
Idę oglądać uważniej!

Czy z selera naciowego byłaś zadowolona?Ja go lubię (smakuje mi)ale będę go w tym roku siać 1 raz...
Bratki - to mistrzostwo świata!One rzeczywiście mają przechylone łebki,jakby oglądały te ogórki!
Czy do tej sałatki coś jeszcze dodawałaś oprócz ogórków? Możesz mi przepis dać na PW?
Ale mi narobiłaś apetytu na pomidora z krzaczka!
Jutro otworzę słoik,bo zaprawiałam pomidory w całości.Można je podawać na kanapki.Ciekawe co mi z nich wyszło...
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

hal1959 pisze:Ja też narobiłam ogórków i sałatek z formkowych przepisów,tez jadłam dziś do obiadku,pycha :D .Pomidory uwielbiam zwłaszcza takie z ogródka,ale nie mam swoich,czasami uda się kupić od znajomych,którzy je uprawiają :roll:
Ja w tym roku posadzę 1 raz bez folii, u nas się tego raczej nie praktykuje, bo chłodniej latem niż np w centralnej Polsce. Ale w poprzednich latach sadziłam i w folii i obok i wielkiej różnicy nie było. Więc mam nadzieję, że się uda. Nie ma to jak własne pomidorki :)
Ja w tamtym roku narobiłam bardzo dużo różności i nie pojedliśmy wszystkiego, dlatego w tym roku starałam się z umiarem.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izunia będę trzymać kciuki by było mniej niż straszą !! Właśnie oglądałam pogodę i to co podają to okropność !!! Żeby tylko nie było powtórki z przed chyba 4 lat !! Ponoć tylko 2 noce mają być tak mroźne, oby !! U nas na razie - 7 brrrrrrr Mam nadzieję, że mi autko rano do pracy odpali.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zajrzyj na PW, przepis czeka :)

;:1 Ty to mnie zawsze wprawiasz w dobry nastrój !!
Słonecznik jak słonecznik :) jeszcze parę fotek mam to może jutro wkleję, ale wyobraź sobie, że były tam jeszcze malwy, jakieś jeszcze inne kwiaty, a nawet buraczki i ogórki !! I one normalnie wykiełkowały i urosły.
Mało tego !! W piwniczce były kompoty z 1991 roku !!!!! Głównie śliwkowe, wlaliśmy je jak nastawiliśmy wino. Były też z tego samego roku wspaniałe, pachnące soki jabłkowe, które oczywiście z pewną dozą nieśmiałości ale wypiliśmy :lol: :lol: :lol:

Najsmaczniejsze były jagódki, z których zrobiła się superowa galaretka. Szkoda, że nie mam żadnych fotek. Na słoikach były daty, rok 1991 i 1992 :)

Sałata wyszła bomba, tylko taką będę siać od tej pory.
Seler obrodził bardzo, z początku był jakby żółtawy i blady, ale potem mu przeszło. W końcu namroziłam go trochę, bo na bieżąco jednak tyle się nie przeje.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamiętasz Aguś ,co to za sałata była , jaka odmiana?
Siedemnastoletnie przetwory? :shock: :shock: Babcie nieźle chomikowała!Ale za to Wy macie używanie! Tej galaretki z jagódek szczerze zazdroszczę!
A taką siłą kiełkowania nasion jestem zaskoczona...Trzyletnie nasiona sama wysiewałam i wzeszły ,ale 9 -cio letnich nie miałam okazjii :lol: :lol: :lol:

Dziękuję za przepis! ;:168
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam pojęcia jaka odmiana, trzeba na fotki na torebkach patrzeć.
Te przetwory miały tyle lat co moja córcia :lol:
Co do nasion wysiałam je dla ciekawości i sama byłam zdziwiona . Ze słoneczników tylko ten jeden był taki dziwaczny, reszta normalna

Smacznego !!
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej , jak ja to mogłam przegapić?? Mam sreberko :) Mam sreberko ;:1 ;:2 ;:11 ;:23 ;:33 ;:80 ;:83 ;:84 ;:87
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to moje gratulacje , Aguś! ;:114

Jak tam w pracy ,po feriach?Nie masz stresu?
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze:No to moje gratulacje , Aguś! ;:114

Jak tam w pracy ,po feriach?Nie masz stresu?
Dzięki dzięki :lol:
W pracy spokojnie, stres to miałam rano jak zobaczyłam - 19 , bałam się, że mi samochód do pracy nie odpali !!!
Ale odpalił :heja Potem było jeszcze gorzej bo temperatura spadła do - 20,4 brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Mam nadzieję, że jutro też mnie nie zawiedzie. a jak tam u Ciebie, rozmawiałam dziś z synkiem, ale on chory w wyrku leży i nie wie co to mróz.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam termometru na zewnątrz :twisted: :twisted: :twisted: ,ale w ciągu dnia było zimno jak ch....ra,bo wiał zimny , porywisty wiatr!
Na dzisiejszą noc zapowiadają - 16!Ale koło 21.oo było -8 w samochodzie.Ciekawe ,czy prognoza się sprawdzi .Wolałabym ,żeby nie,bo nie okryłam włókniną moich młodych różyczek :cry: :cry: :cry:

Dobrze,że Cię samochód nie zawodzi! Zima na całego u Ciebie!

A powiedz,czy mężowi już ściągnęli gips?
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

I ja gratuluje i kwiatka przyniosłam :D

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli u Was Małgosiu nieco cieplej, to dobrze, cieszę się za Ciebie. U nas nie wieje. Rano był przecudny czerwony wschód słońca. A ja jechałam do pracy kawałek prosto na to wschodzące słonko, którego jeszcze nie było widać na horyzoncie. Droga bielutka, choć wczoraj w szoku byłam niemałym, jak przejechało pod moim domem wczoraj wieczorem coś wielkiego i hałaśliwego i mąż oznajmił, że to odśnieżarka !! Na mojej polnej drodze !! Dzięki temu pierwsze 100m do asfaltówki pokonałam bez problemu :)
A potem 30-tką 5 km do głównej :lol:

Mężowi zdjęli opakowanie pod koniec listopada. Potem jeszcze tylko druty z niego sterczały. Dziś był 1 dzień w pracy po dłuuuuugim zwolnieniu ;:35 i bardzo dobrze, bo mnie już zazdrość brała !!
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hal1959 pisze:I ja gratuluje i kwiatka przyniosłam :D

Obrazek
Jaki cudny kuklik !!
No nie.... teraz to mnie przekonałaś, muszę mieć kuklika w ogródku !! Nawet mam przyobiecany przez sąsiadkę, ale nie wzięłam jesienią, bo wcześniej myślałam, ze one są niższe i jak zobaczyłam, że wysokie to zrezygnowałam. A jednak nadal mi się podoba :) Dzięki za gratulacje i natchnienie.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Ja na razie mam malutki,trochę poczekam aż się rozrośnie,ale podobają mi się te delikatne kwiatki :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”