Mag...iczny Ogród - mag cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I co z tego, że padało, kiedy za krótko i za mało. W piątek na własne oczy widziałam we Wrocku prawdziwy deszcz, a u mnie nadal konewki w robocie. :cry:

Gizuś, eksponat rzeczywiście urokliwy, więc się nie dziwię, że Cię zauroczył. To może przedstawię w całości Siunię, która do soboty była schroniskowa, a teraz stanowi ozdobę ogrodu :D
Obrazek
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękna i szczęściara z niej :lol: :lol: grzeczna jest?
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Baaardzo grzeczna, może dlatego, że młódką już nie jest. Wcześniejsze jej losy są mało znane - może ktoś kiedyś ją dobrze ułożył? W każdym razie żaden z pozostałych moich futrzaków nie dorównuje jej kindersztubą.
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Madziolku, Ty jesteś doprawdy magiczna.
Uratowałaś dziewczynce życie - sezon usypiania trwa, bo przepełnienie pewnie jak co roku :evil: .
Ona, Skarbowcowa? Jak Ty dałaś radę wobec tego bezmiaru nieszczęścia ?

Blondynki trzymają sie razem!
Ta, nie dość że ma ciemniejsze pasemka, to jeszcze brewki podmalowane na czarno ! :lol:
I tak ślicznie łapki złożyła...
Czy już troszke zaakceptowała zmiany?
Nie boi się wszystkiego ?
Śpi z Tobą, czy ma miejsce na legowisko?
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Hanulku, Skarbowcowa. Ichnie pogotowie uratowałą ją zimą od agonii - wpadła do kanału i nie mogła się z niego już wydostać. Wybrałam ją z internetowej oferty adopcyjnej, a w odbieraniu zostałam wyręczona przez Dobrą Duszyczkę. W innym razie Siunia jeszcze męczyłaby się w klatce wraz z dawnymi współlokatorkami, albo schronisko przenosłoby się w większej części do mojego ogrodu :D Dziewczynka jest ogródkowa, ale eleganckiej budy pod miskantem nie zaakceptowała i tak jak jej poprzedniczka wybrała kołderkę na tarasie. Cóż wkrótce taras zmniejszy się o psi domek, który trzeba będzie latem wybudować. :wink:
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

W budo-klatce to sie sunia juz nasiedziała :twisted: Teraz chce swobody i mieć oko na całą posesję :D
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, co u Siuni, czy już ma domek na tarasie?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Madziu jakie Ty masz dobre serduszko,uratowałaś psiunia... będzie Ci na pewno za to wdzięczna...,i dobrze ,że suczka one są bardzo wierne...a już takie schroniskowe ...to dopiero
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, na razie domku jeszcze nie ma, ale zadowoliła sie kolderką, bo przecież cieplutko na dworze, a i sierściuch z niej niezły. Taras częściowo zadaszony, więc na łepetynkę jej nie kapie - tym bardziej, że deszcze nadal omijają nas dużym łukiem. I tak jak pisze Giza, psisko potrzebuje swobody, choć łapy słabe i kondycji brak całkowicie.

Tak Bożenko, to już druga taka "uratowana" siunia i myślę, że to nie przypadek iż obie nieco różnią się od psów chowanych od szczeniaka. Jest w nich mniej niezależności, a więcej oddania i wdzięczności. Po prostu mniej psiego egoizmu.

Gdybym mogła, chciałabym namawiać wszystkich decydujących się na zwierzaka, do brania tych niechcianych i porzuconych, zamiast ślicznych wypieszczonych szczeniaczków z których nie wiadomo co wyrośnie (pomijając już okres szczenięcy, przez który przebrnąć nie jest wcale łatwo :wink: ). Teraz schroniska mają swoje strony internetowe, gdzie są zamieszczane wszystkie adopcyjne zwierzaki wraz z fotkami i krótką charakterystyką. Można na spokojnie pooglądac i wybrać najodpowiedniejszego. A naprawdę warto!
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczna psiunia.
;) hmn ja już naprawdę nie mogę się doczekać tej budowy domu i wtedy zdecydujemy się na psiaka. I kto wie zapewne tez odwiedzimy schroniska ;) Tak naprawdę chciałabym mieć dwa psy by się nie nudziły i mogły się bawić ze sobą. Ale to musiały by się lubić a dwie suczki to raczej razem nie teges :oops:

Madziu podasz mi ta stronkę chociaż pooglądam sobie ;)
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu, dwie stronki naszego schroniska przeslę Ci na pw. A co do suk, to żaden problem, one same ustalają sobie hierarchię i nie ma żadnych problemów. U mnie są teraz 3 :oops: i już nawet zaczynają sie wspólnie bawić z nową koleżanką. :D :D
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj mag :lol: zwiedziłam Twój piękny ogródeczek masz piękne jukki ,moje dopiero zaczynają kwitnąć jednak na Mazurach wszystko jest później . Jesteś cudowna ,że dałaś domek tym suniom.PozdrawiamObrazek
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magda śliczna sunia, gratuluję Wam obu - Tobie kolejnej towarzyszki a Suni bezpiecznego domku i kochającej Pańci :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Jolu, właśnie minęła burza i musiałam nową, ogrodową sunię wygrzebywać spod schodów w mieszkaniu, gdzie się ukryła przed potworami zstęującymi z wysokości niebios. :lol: :lol: :lol:

Jadziu, jukki w tym roku rzeczywiscie śliczne, ale to zasługa tuch upałów i suszy, która niestety dziesiątkuje inne rośliny, a im lica krasi. U Ciebie klimat troszkę inny, ale chyba latem przyjaźniejszy roślinkom.
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Biedna Misia ;:110

Mimo, że psiaki zazwyczaj boją się burzy to może o suni to dodatkowo skojarzenie z fajerwerkami :?
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”