Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Witajcie ,ten gorąc mnie chyba załamie ,tak niewiele można zrobić ,w dzień jest sjesta przedłużona ,jutro idę do pracy bo juz zaczęły sie u mnie urlopy a od 6 lipca zamykam i zawieszam działalność i też idziemy na urlop ,ja do sanatorium do wód siarkowych ,a mąż zostaje w domu ,nie chce nigdzie jechać to będzie opiekował się pomidorkami jak wyjadę .

Iwonko1,fajnie ,że widzisz zdjęcia ,ja raz je widzę a za moment wracam i ich nie ma ,gorąco u mnie bardzo ,nic nie da sie zrobić w ogrodzie ,tylko podlewam pomidorki wieczorem i dzisiaj pierwszy raz podlałam troszkę ogrodu ,jutro muszę jeszcze podlać dynie ,bo pewnie też im gorąco i sucho ,chmurki z deszczykiem posłała bym gdyby były ,ale i u mnie ich brakuje a temperatury przekraczają wszelkie normy ,trudno żyć ,pozdrawiam ;:196

Aniu,oj Ty dalej przy swoim ;:306 ale muszę Ci powiedzieć ,że piwonii będzie jeszcze sporo ,moje serce jest podzielne dla wszystkich roślinek ,dzisiaj robiłam zdjęcia ,ale musiałam zrezygnować i wrócić wcześniej bo aparat się rozładował ,to jutro zrobię następne ,pozdrawiam ;:168

Iga,dziękuję za pochwałę mojego ogrodu ,miło to czytać ,to zestawienie to bodziszek i piwonia Ursyn Niemcewicz ,te duże prostokąty to żagielki z płótna nad stolikiem w takiej małej ażurowej altance ,ja też w dzień w większości nie chodzę do ogrodu bo nie będę sie narażać na przegrzanie ,komary też mnie jedzą chociaż wieczorem ubieram sie do podlewania ale i tak znajdą jakieś miejsce żeby użreć ,ogród tak sobie co roku przyrastał i teraz jest dość duży ,a do roboty to praktycznie ja sama ,jedynie co mogę liczyć to na męża jak ma czas bo pracuje ,więc wiele go nie ma ,pomidorki już przywiązane i ładnie rosną ,na pewno pokażę ,pozdrawiam ;:168

Iwonko0042,ja jeszcze żadnych piwonii nie przycinałam po kwitnieniu,bo jeszcze kwitną ,ale jak zakończą to też muszę ściąć nasienniki ,na deszcz u mnie się zupełnie nie zanosi ,pozdrawiam ;:168

Elżuniu,nie mam chmurek deszczowych ,Rene też bardzo mi sie podoba ,pierwszy raz zakwitła ta piwonia ,a katalpy w tym roku u mnie zastrajkowały ,odpoczywają ,jeszcze zobaczę w innej części ogrodu ,bo tam rośnie o ciemnych liściach ,może ona zakwitła ,ogród mam duży to go nie ogarniam wzrokiem ,ani nie mogę obejść szybko ,więc czasem coś mi przejdzie koło nosa ,pomidorki jakoś sobie radzą ,nawet uważam ,że dobrze ,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam na spacerek bo znowu coś wstawiłam pachnącego .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Władysława
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

White Cap
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

White cap
Obrazek

Obrazek

róże w przedogródku
Obrazek

moje pomidorki jeszcze przy patyczkach ,teraz już sa przy sznurach i na pewno większe ,ale jutro zrobię zdjęcia ,bo aparat mi sie rozładował
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu! zdjęcia już widoczne to staram się odwiedzać ulubione ogrody. Upały dają się we znaki i najchętniej siedziałoby się w chłodnym pomieszczeniu. Wieczory trochę mniej upalne ale dokuczają komary i gzy, wczoraj w tunelu wieczorem miałam setki gzów i jak podlewać pomidory ;:223 A na to draństwo nic nie działa, chyba tylko muchozol ...tylko jak potem tam wejść? Piwonie cudowne dobrze że je utrwalasz na zdjęciach, róże muszą wspaniale pachnieć, no i Twoja nowa pasja pomidory :D Rosną pięknie moje już tez zawiązują owocki. Te w gruncie są mniejsze krępe, a te w tunelu wybujały. Niestety czuję że te w gruncie trzeba będzie wspomóc opryskami eko. Martusiu życzę chłodu, zdrowia, bo go dużo trzeba do tej pogody...pozdrawiam ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie mam już siły w tym upale ,ale pochodzę u Ciebie ,zaraz siadam na ławeczkę, uf jak gorąco i pięknie tu!Martuś te piwonie inne ,ale jakże są urocze!Pomidory... cała plejada,ja mam ogródek warzywny marny w tym roku po tym zalaniu. Pozdrawiam. :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, u Ciebie to wszystko dorodne i piękne. Pomidorowe pole do pozazdroszczenia, równiutko stoją jak wojsko. A piwonie to raczej przemilczę....bo brakuje słów, no po prostu ich brakuje na taki widok. ;:63
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No dalej dalej jestem przy swoim , bo przepiękne masz te piwonie. ;:180
I inne kwitnienia tez.
róże w przed ogródku ślicznie sie prezentuj. ;:63
pomidorki rośna i ciesz.Moje tez.Ja uwielbiam pomidorki. ;:173
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ależ pięknie i pachnąco musi być teraz u Ciebie Martusiu, na żywo na pewno wygląda to jeszcze piękniej ;:215 ;:215 ;:215 a pomidorki jak z obrazka, ładnie się prezentują, sporo ich masz ;:215 Pozdrawiam serdecznie Martusiu, a i u nas deszcz zatoczył koło i spadł sobie gdzieś dalej, nie u nas, a tak na niego liczyłam ;:202
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś mam problemy z wybraniem co piękniejsze, pomidory, czy róże w przedogródku. ;:173 Wspaniałe widoki. ;:oj
Trochę deszczu życzę. :wit
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martusiu, piwonie bajeczne po prostu! Dobrze, że fotosik się otworzył i można sobie oglądać bez przeszkód ;:oj
Zapach piwoniowych łanów musi być odurzający, a jeszcze do tego goździki i róże! Te 100 róż w przedogródku ciąle mam na myśli!
Ilość pomidorów powalająca!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto piwonie cudne, zresztą jak co roku ;) pomidorki widzę bardzo ładnie rosną, będzie co zbierać :) Teraz tylko deszcz i trochę chłodu i byłoby idealnie :)
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuś ale pokaz piwoniowy a mi utkwiła Angel Cheeks jej duże, kuliste, pełne kwiaty bardzo mi się podobają.
Pomidorki ładnie rosną. ja pomidorkami chyba nie będę się cieszyć bo kwiaty jakby usychają i odpadają albo nie zawiązują owoców. straszne badyle porosły. Sadzonki kupowałam.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Martusiu, mnie również już upał zaczyna dokuczać, cięzko cokolwiek w ogrodzie zrobić, staram się podlewać, to rośliny, które najbardziej potrzebują, i czekam na deszcz....
Twoje piwonie, to miks cudownych kształtów i kolorów, zachwycające są. ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Martuś kwiatki jak zwyke cudowne ,upał i u mnie daje się obardzo we znaki a Ty jeszcze pierogi robisz,może zdradzisz tajemnice skad u Ciebie tyle energi,moze masz jakiś patent i chciałabyś się podzielić ;:180 .Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marta, zarówno pojedynczo jak i w grupie te Twoje piwonie prezentują się prześlicznie.
Te pomidory już wyglądają apetycznie, a co dopiero jak je będzie można już ze smakiem jeść ;:215
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Martusiu ileż krzaczków pomidorkowych ;:oj Piwonie i róże bajkowe ;:oj ;:196 Sucho bardzo, muszę jechać podlać działeczkę. Póki co machnęłam serniczek na zimno z malinami i kładę czereśnie do słoików :roll: W sobotę wyruszam na 14 dni objazdowe po Turcji, to chce troszkę powkładać do słoiczków :wink:

Pozdrawiam ciepło ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”