Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniczko! Gratuluję prądu! Trzymam kciuki za wodę!
Ale pyszności pokazujesz mniam, mniam ;:8
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko moja dobra rada, jak będą Wam kopać studnię to za zapłatę weżcie metr jej wykopania, a nie dniówkę. Mój znajomy umówił się ze studniarzem na dniówkę, tak specjalnie długo kopali, w końcu z nich w trakcie zrezygnował wziął inną ekipę dużo taniej i szybciej, a studnia kopana była ręcznie. Rozumiem,że Wy będziecie mieli specjalną maszynę.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

korzo_m pisze:Moniko moja dobra rada, jak będą Wam kopać studnię to za zapłatę weżcie metr jej wykopania, a nie dniówkę. Mój znajomy umówił się ze studniarzem na dniówkę, tak specjalnie długo kopali, w końcu z nich w trakcie zrezygnował wziął inną ekipę dużo taniej i szybciej, a studnia kopana była ręcznie. Rozumiem,że Wy będziecie mieli specjalną maszynę.
Dorotko, my płacimy od metra dlatego chciałabym żeby nie było tak strasznie głęboko :) to przyjeżdża jakiś okropnie ciężki sprzęt, już od jutra wieczorem lub czwartku rano zaczynają "się zwozić" jak to powiedział pan, a od poniedziałku zaczną wiercić, tak się boję a jednocześnie nie mogę się doczekać, wreszcie mogłabym podlać biedne pomidorki!
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Moniko! Na pewno będzie dobrze! ;:215
U mnie za pierwszym razem dobrze trafili, pół wsi (no prawie :wink: ) zleciało się, żeby
pooglądać ich pracę, a jaka była radość, jak trysnęła woda!!!
Zresztą - sama zobaczysz. :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

giga45 pisze:Witaj kochana Moniczko. Ale zmiany już u Ciebie. Z całych sił trzymam kciuki aby trafiła się ta żyła wodna. Sama wiem jak cięzko jest nie mieć studni na własnej działce. taskam wiadrami w ten upał i to mnie najgorzej dobija. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje, że się uda. ;:333 :P ;:33
Kochana, to serdecznie Ci współczuję, a nie masz nadziei na wodę na działce? Jak nam się uda, to może założymy jakiś rurociąg Czchów - Legnica? :D
Daisy pisze: Ale pyszności pokazujesz mniam, mniam
Ewuniu, a jaka to rozkosz jeść coś co się posiało lub posadziło - oprócz rzodkiewki i poziomek i piliśmy jeszcze herbate miętową z własnej mięty!
Wisienka pisze:Moniko! Na pewno będzie dobrze! ;:215
U mnie za pierwszym razem dobrze trafili, pół wsi (no prawie :wink: ) zleciało się, żeby
pooglądać ich pracę, a jaka była radość, jak trysnęła woda!!!
Zresztą - sama zobaczysz. :D
Wisienko, w naszej okolicy prawie wszyscy mają problemy z wodą ale nikt nie wierci głębokich studzien, pewnie z braku funduszy - w związku z tym wszyscy trzymają za nas kciuki i dopytują, myślę, że jak zaczną wiercić to też będziemy mieć wielu gości! Jestem okropnie podekscytowana - niech już tryśnie ta woda!
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Moniczko. Oczywiście, że mam nadzieje na wode u siebie, bo inaczej to nie pozwoliłabym budować mężowi basenu.Tylko mąż nie ma czasu zająć się studnią wszystko robi naraz i w dodatku sam (a jeszcze pracuje na zmiany) i dlatego tak to sie wszystko w czasie przedłuża. :cry:
Monisiu oczywiście masz jak w banku nasionka łubinu-mam jeszcze biały i różowy kolor to zbiorę Ci wszystkie jakie mam. Pozdrawiam i zapraszam ponownie do mnie, dziekując za wizytkę. Papa :) :D :wink:
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Moniczko, parę dni tu nie zaglądałam - a tu taka nowina :!: :!: :!:
Strasznie się cieszę że Wam się udało z tym prądem :lol:
Zobaczysz że i ze studnią wszystko się ułoży(a odnośnie jej głębokości to zmówię zdrowaśkę do Matki Boskiej Łaskawej z cudownego wizerunku ze Stanisławowa) i nie będziesz musiała przywozić wody z domu aby "wyremnotować" Szymonka.Ty też trzymaj za mnie kciuki, dzisiaj rozpoczęło się ocieplanie mojego domku, mam nadzieję że moja działka nie ulegnie całkowitej dewastacji.
A roślinki masz cudne, najładniejszy ten złotobrązowy irys! Przesyłam serdeczne pozdrowienia Maria
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Giga, czy Twój mąż ma zamiar sam kopać studnię? to chyba bardzo niebezpieczne... ale może się na tym dobrze zna... my niestety musimy liczyć na innych!

amba19 pisze:Moniczko, parę dni tu nie zaglądałam - a tu taka nowina :!: :!: :!:
Strasznie się cieszę że Wam się udało z tym prądem :lol:
Zobaczysz że i ze studnią wszystko się ułoży(a odnośnie jej głębokości to zmówię zdrowaśkę do Matki Boskiej Łaskawej z cudownego wizerunku ze Stanisławowa) i nie będziesz musiała przywozić wody z domu aby "wyremnotować" Szymonka.Ty też trzymaj za mnie kciuki, dzisiaj rozpoczęło się ocieplanie mojego domku, mam nadzieję że moja działka nie ulegnie całkowitej dewastacji.
A roślinki masz cudne, najładniejszy ten złotobrązowy irys! Przesyłam serdeczne pozdrowienia Maria
Marysiu, oby nam ekipy nie zdewastowały działek, zrobiły szybko, dobrze i nie za drogo :)

Wiadomość z ostatniej chwili: ekipa studniarzy wczoraj wieczorem zjechała na moją działkę, dzisiaj się instalują, zabezpieczają i robią tysiąc innych ważnych rzeczy, a potem wiercą!
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Moniko, GRATULACJE, GRATULACJE, GRATULACJE idziecie do przodu i tak trzymajcie.

Oczywiście, trzymam kciuki za wodę oby była niezbyt głęboko, ale jak będzie zbyt
płytko to też nie za dobrze, im głębiej to woda powinna być lepsza.

Jeszcze jedna rada ( właściciela wierconej studni) : nie oszczędzajcie na pompie
bardzo dobra pompa to inwestycja w wieloletni spokój.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

O jak się cieszę Moniczko!! Trzymam kciuki, żeby płytko wiercili!
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniczko, niesamowite :shock: ale piękne zmiany :)
Trzymam kciuki za wodę oby była niezbyt głęboko.
A robotników to Ty trzymaj krótko, bo wiesz... słaba kobitka to... do niczego szefowa :wink:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

to już bliżej jak dalej ta studnia... :) oby wsztystko się udało szybko i bezproblemowo i oby nie musieli za długo i za głęboko szukać tej wody pod ziemią :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

I co, i co Moni?
Odkryliście już podziemne jezioro ?
Czekamy niecierpliwie na Twoją relację ( pozytywną rzecz jasna !) :P
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

to wspaniale że dojechali teraz ich nie wypuszczaj póki nie zrobią :D
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, nie jest lekko, wczoraj wiercili od świtu do nocy, jak była skała to 2 cm na godzinę, potem trochę lepiej. Jesteśmy na 9 metrze i nic... ale tego sie spodziewaliśmy, mówią, że najwcześniej na 20 metrach można się spodziewać jakiejś wody... zobaczymy... najgorsze jest to, że ten paskudny sąsiad, który nam zabrał kawał lasu i zrobił parę innych przykrości jak tylko zobaczył wiercenie pojechał do gminy na skargę, że my Mu na złość robimy i chcemy, żeby mu woda ze studni uciekła! Na szczęście tam go poinformowali, że do 30 metrów każdy sobie może studnię kopać. Niestety chodzi tam cały czas i krzyczy na robotników, że on przypilnuje żebyśmy nawet 1 centymetra nie przekroczyli. Czemu ludzie są tacy paskudni, na pociechę mamy drugiego życzliwego sąsiada, który tam wszystkiego pilnuje! Już za 7 godzin tam jadę to Wam wszystko w poniedziałek opiszę i pokażę zdjęcia! Trzymajcie kciuki, żeby do 30 metrów była woda!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”