Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Post »

Lucynko, gratuluję nowego domku, okno też będzie , sama radość. ;:138
Teraz tylko czekać wiosny a będzie się działo. ;:215
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Oooo tak, tak! W ogrodach może nas nie ma ale już tam nieźle knujemy na zapleczu :lol: . Już tam sklepy internetowe w pogotowiu, już tam sianie po parapetach od lutego, planowane w głowach i w notesach :lol: . Lucynko, Tobie też życzę miłego tygodnia i kolejnego i kolejnego...jakoś do wiosny dociągniem :D
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
DzonaK

Post »

" Zaczęłam chrypić jak stara miotła po betonie " ;:306 ;:306 :;230 ale mnie rozbawiłaś z tym stwierdzeniem , jesteś niemożliwa ;:306
Piękne widoki słońca , tez nie lubię takiej pogody bo jest dołująca i czekam z utęsknieniem wiosny .
Zdrowiej kochana i się tam nie dawaj tym choróbskom ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też tak mam "ucho i słoń" niestety. ;:223
Lucynko jeszcze się nie naumiałam jak to zrobić.Na kursie nie nauczyli.
Jak wstawię zdjęcie do laptopa to prześlę.
Dziś u nas ciepło .Sześć stopni i leje.

Nieustająco życzę zdrówka.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
No i słońce dało nogę, ustępując miejsce deszczowym chmurom, z których przelotnie popadało, a wczorajszy i dzisiejszy dzień ciemniejsze niż letnie noce. Mimo wszystko jednak dostałam jakiegoś kopa od losu i w czasie tych dwóch dni wykonałam więcej domowej roboty niż w ciągu minionego całego tygodnia.

Irenko - jak dobrze Cię widzieć! ;:63
Domek stoi, M mebluje, a ja kombinuję - na papierze i w głowie - jak tam wszystko urządzić. ;:7 Szczególnie otoczenie domku, bo przecież na działce nie siedzi się w czterech ścianach. :tan

Kasiu [kania] - knujemy, knujemy, może do wiosny coś nam się z tego knucia urodzi. ;:303
Co do sklepów internetowych, to ja sobie odpuszczam, ;:108 mam tyle nasion, że zagospodaruję wszystkie wolne miejsca na rabatach, natomiast sianie rozpoczynam już w styczniu :tan , a na pierwszy ogień idą nasiona heliotropu.
Do wiosny co dzień to bliżej. Jest dobrze. ;:333

Asiu [DzonaK] -ja tylko samą prawdę napisałam. Tak właśnie chrypiłam. :uszy
Na szczęście szybko pogoniłam drapaka i już wróciła mi gładkość mowy. ;:303 Ale żeby nie było za dobrze, to kota drapnęła mnie tuż nad górną wargą i teraz mam problem z wygojeniem ranki, co się zrobi strupek, to albo go zniszczę podczas jedzenia, albo zetrę ręcznikiem. :oops: Ciekawe, czy do świąt pokonam jakoś tego drania. ;:306
Wiosna coraz bliżej, a na dworze znowu zgnilizna w pogodzie. ;:333 Śnieg mi się marzy. :lol:

Danusiu [danuta z] - poproś kogoś, kto migusiem Cię zaloguje na forum, a potem to już sama łatwizna. Naprawdę. ;:108 Wiem, co mówię, bo ja w zasadzie od forum zaczynałam naukę posługiwania się komputerem. Synowa mnie zalogowała, udzieliła kilku wskazówek, które na nic mi się nie zdały i dopiero gdy najmłodsze dziecko przyjechało, wytłumaczyło mi wszystko jak sołtys krowie na rowie. ;:215 Większość sobie zapisałam i kombinowałam. Korzystanie z naszego forum jest bardzo proste. Namawiam. ;:63
Zdrówka nigdy zbyt dużo, dziękuję ;:180 i Tobie równię dużo tego dobra życzę. ;:196

Na dworze szaroburo, to chociaż niech tutaj będzie kolorowo.
Dobrego wieczorku i nocki, Kochani. ;:4
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko nadrabiam zaległości i dopiero teraz dopisuję się do wątku :oops: ale jak to mówią, lepiej późno niż wcale ;:108
Dobrze że już czujesz się lepiej, święta za pasem, trzeba działać :wink: a po świętach już można zacząć planować kolejny sezon :tan
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ jestem ciekawa tych mebelków w wykonaniu twojego męża ;:65 Mam nadzieję,że nie będziesz nas trzymać do wiosny z pokazywaniem ich ?
Naprawdę nawet nie spróbowałaś tych nalewek???? ;:209
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko takie mdłe słoneczko u mnie czasem świeci, ale jakby nie grzało. Wrócił dzisiaj mrozik, niewielki ale jednak. Jak ma być taka zima to niech już spadnie śnieg, bo jak dotąd to nie wiadomo jaka to pora roku :uszy
Piszesz u mnie że coś Cię bierze, a wiesz że wszystkie dolegliwości nachodzą mnie jak zima nastaje i przechodzą dopiero wiosną. ;:306 No może z przerwą na święta :D Zdrówka, wygrzewaj się i nie zapominaj o naleweczkach ;:196 Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Jak Ci się podoba?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Bardzo lubię różnego rodzaju kratki, ale nie w pogodzie, a tych mam ostatnio do wypęku. Raz słoneczny dzień, raz pochmurny i tak na zmianę.

Natalko - bardzo mnie cieszy Twoja obecność, tym bardziej że znam powód przerwy. ;:167 ;:196
Szczerze mówiąc, to ja podczas domowej krzątaniny myśli mam zajęte planowaniem działkowych poczynań. ;:7
Wariatka ze mnie, ale tego się nie leczy. ;:306

Mireczko - mebelki oczywiście pokażę, ale kiedy... Trudno powiedzieć. :lol:
Jak boniedydy, nie próbowałam. ;:185 ;:185 Mam do próbowania takie, które już nabrały mocy urzędowej, czyli liczą sobie co najmniej dwa-trzy latka. :tan

Marysiu [Maska] - o tej porze roku słonko raczej nie grzeje, ale gdy rozjaśnia świat, życie staje się weselsze. ;:215
Ja też czekam na śnieg. Bardzo lubię takie bielutkie widoczki. ;:303 Jednak póki co nie mam nie nadziei. ;:124
Coś w tym jest, bo mnie też nic nie dolega w sezonie, tylko zawsze wówczas, gdy działka w odstawce. ;:223
Zdrówka nigdy za wiele, dziękuję więc za dobre życzenia ;:196 , które odwzajemniam z całego . ;:167 ;:196 ;:196

Danusiu [danuta z] - śliczniusia ta wystrojona żabusia! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A jaka dzisiaj była ślizgawka
Mam nadzieje, że nie musiałaś wychodzić.
Mnie też te zmiany w pogodzie denerwują. Co człowiek zaczyna przyzwyczajać do mrozu, zaczyna się ciepło i znowu trzeba będzie się przyzwyczajać
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj Lucynko :wit
Jak tam czas zimowy biegnie ??
U mnie bardzo na zakrętach się nie wyrabiam :roll:
Ale cieszę się, że nowy teren mam oczyszczony wyrobiony.
Z sianiem trawy już nie wyszło. Pewne prace jeszcze na wiosnę trzeba zrobić. I będzie sianie i sadzenie .
A przez zimę jeszcze planowanie. ;:173
Pozdrawiam cieplutko.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ja jestem zalogowana.Dlatego mogę pisać.
Pogoda okropna.Pada i jest 3,5 stopnia.U nas teraz zaczęli budować rynek.Samochody ciężarowe jeżdżą w jedną i drugą stronę,a błoto
prawie po kostki.Tamtego rozgrzebanego miasta nie skończyli.Znowu trwa przetarg.
Dziś jadę do lekarza na 16.Zaczęłam też robić bombki z kwiatami kanzasi.
Mam zamiar posiać sobie parę nasion niskich aksamitek,ciekawe czy zakwitną? :D
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko melduję się w Twoim wątku żeby już go nie zagubić ;:196 ;:167
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nienawidzę takiej pogody, jaką dzisiaj nam matka natura zafundowała. ;:222
Cały dzień ciemno jak .........
Dobrze że w okresie przedświątecznym zawsze jest co robić w domku, bo bez tego można by zwariować.

Gosiu [Margo2] - szczęśliwie nie muszę wychodzić z domu skoro świt o dziewiątej. ;:306
Dzięki temu jeszcze nie natknęłam się na ślizgawkę.
A co do zmian temperatur mam takie samo zdanie. Dołujące to bardzo. ;:223

Aniu [anabuko1] - witaj. Chwilowo jeszcze nie ma co narzekać ;:185 , bo jest co robić w domu, ale jak to będzie po świętach... ;:218 Ech, lepiej na razie nie myśleć.
W sumie to dobrze, że jakieś zajęcia do wiosny poczekają - nie będziesz miała czasu na nudę. ;:306
Żarty żartami, ale poważnie to radzę Ci nie myśleć o tym, co nie zrobione, tylko o tym, co zrobione i od razu będzie Ci lżej na duszy. ;:108
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Danusiu [danuta z] - masz rację, chodzi tylko o założenie wątku. ;:108 Zrób to, pokaż nam swój ogródek, swoje kwiatki tudzież wszystkie inne roślinki. ;:180
Dobrych wieści u medyka Ci życzę, ;:167 byś spokojnie mogła dokończyć robienie bombek. ;:303
Kompletuję nasiona zamówione przez Ciebie i innych, to może dorzucić Ci trochę niskich aksamitek?
Czy zakwitną? Oczywiście ;:108 , wszak to bardzo łatwe w uprawie kwiatuszki. ;:215

Ewuniu - cieszę się, że już jesteś w domku i oddajesz się relaksacyjnym zajęciom. ;:138 ;:138
Wracaj do pełni sił, by wiosną móc cieszyć się swoim pięknym ogrodem. ;:167 ;:196

Jedyny plus takiej pogody, jaka dziś mi towarzyszyła, jest taki, że kota wyłącznie spała i tylko głód ją od czasu do czasu budził.

Obrazek

Bo Mikrus to już tylko śpi i nawet do wyjścia na spacer trzeba go zmuszać, a jest już taki głuchy, że trzeba głos podnosić, by coś do niego dotarło.

Obrazek

Dobrego weekendu Wam życzę i więcej słońca. ;:79
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”