Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Frate
50p
50p
Od: 26 mar 2017, o 10:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Post »

Mariusz! Nie wiedziałem, że jesteś kolekcjonerem irysów! :) Masz pokaźną kolekcje. Wydaje mi się, że irysy przeżywają swój renesans w naszych ogrodach, przez lata niedoceniane, w końcu wracają do łask. Piękne okazy :)
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariuszu imponująca kolekcja irysów, niestety moje przesadzałam jesienią i jakoś pąków nie widzę trudno bedą w następnym roku. Teraz popodziwiam twoje ;:215
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Po dłuższej nieobecności na forum przeglądam znajome wątki i trafiłam do Ciebie również :wink: Masz już ładną kolekcję irysków, niech się ładnie rozrastają, najbardziej podoba mi się ten z żółtym falbaniasty.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No proszę i na iryski znalazłeś miejsce , chyba ta Twoja działka jest z gumy bo kolekcja roślin ciągle się powiększa ;:oj , ale przyznam , że bardzo mi się to podoba .Mariuszu , widać że jesteś ogrodnikiem z zamiłowania bo działeczka pięknieje w oczach .Koniecznie muszę wziąć przykład z Ciebie i zadbać o murarki .Deszczyku Ci życzę i słoneczka ;:167
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Mariusz, przepiękna kolekcja irysków, ;:63 ;:63 na naszych działkach już się ich nie spotyka. ;:185
Młodzi działkowicze to tylko grill,trawnik z basenem i tuje dookoła a gdzie mają się pożywić nasi mali sprzymierzeńcy i z czego smaczny miodek przygotować. ;:202 Za to u mnie mają szwedzki stół wszelakie owady i nieproszeni goście też,czyli armia ślimaków. ;:224
U nas dzisiaj rozpadało się na dobre i bardziej zimno niż wczoraj. ;:47 Chętnie zamienię się z kimś na ;:3 ;:3 ;:3 . ;:7
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie Kochani! Na wstępie przepraszam za tak długą przerwę, ale jakoś tak wyszło, że zawsze kiedy chcę się zabrać za pisanie to znajduje się co innego do roboty i później tak dzień za dniem leci. Do Was zaglądam, ale też milczę, muszę to wszystko nadrobić, będę się starał jak najszybciej.
Na działce wszystko rośnie, wreszcie deszcz pada i mokro. Pracy oczywiście masa, jeszcze zawsze dochodzi coś nowego, więc nie ma czasu na odpoczynek, a na dodatek każdy weekend jakieś inne obowiązki i człowiek nie ma kiedy zabrać się cały dzień żeby poświęcić ogrodowi :)
Moje pszczółki zaginęły w sumie nie wiem co się z nimi stało :( albo ptaki zjadły, albo ktoś jakiś oprysk zrobił... w sumie bardzo mało zalepionych formatek, no ale postanowiłem dokupić i wystawiłem jeszcze, więc zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Iryski faktycznie bardzo ładnie zakwitły i jestem bardzo zadowolony, piwonie w pąkach czekam na kwitnienie, powojniki rozpoczęły kwitnienie, zobaczymy co dalej, róże też w pąkach :) Nowe rabaty się rozrastają i oby tak dalej :)
Trawa rośnie jak szalona co tydzień trzeba kosić, muszę sobie jakąś podkaszarkę małą kupić żeby przy obrzeżach ładnie podkosić i widzicie sami nic tylko wydatki ;:306
Przymrozki zrobiły swoje pierwsze zabiły kwiaty na czereśni, a drugie zabiły całe winogrono :( wszystkie, które miałem na działce zmarzło, więc winka w tym roku nie będzie niestety.

Aniu[anabuko1]
spokojnie nie gniewam się ja dopiero raczkuję jeśli chodzi o zdjęcia :) i czasami po prostu nie mam czasu i tylko szybko szybko na koniec przed wyjściem biegam i strzelam fotki i już nie myślę jak będzie wyglądać :)

Małgosiu[PEPSI] widzisz Ty tak jak i ja, czasu brak na wszystko, szczepienie się przyjęło więc powinni przetrwać, w tym roku też będę kosztował pierwsze jabłuszka z innego szczepienia, ale to nie ja robiłem, jeszcze nie owocowała więc ciekaw jestem co za jabłka będą :)

Beatko[Beaby] powojniki zapączkowane i kwitną :) na razie w sumie tylko 3 ale reszta się ładnie rozrasta :)

Julia[julcia1]
powiem Ci, że u mnie też taka luka w kwitnieniu, trochę iryski ją uzupełniają i czosnki ale to za mało :)

Jadziu[JAKUCH] moje pierwszy rok u mnie i powiem szczerze, że jestem z nich zadowolony :)

Alicjo[Alicja125] no u mnie przymrozki dały się we znaku niestety, ale taki już nasz los...

Stasiu[stasia_ogrod]
ubiorek to oczywiście od Ciebie sadzoneczka ;:196 rośnie pięknie i cieszy oko :) tulipanki już odeszły w zapomnienie irysy powoli również kończą, ale są jeszcze takie które szykują się dopiero do kwitnienia.

Gosiu[Margo2]
iryski mnie też zachwyciły, częściowo już mam zamówione nowe odmiany :)

Iwonko[iwona0042] deszczyku już CI u mnie dostatek, więc już nie narzekam, Faktycznie nie daleko mamy do siebie, ale czasami pogoda płata figle i Gorzów jakoś tak omijany jest przez deszcz :)

Iwonka[Iwonka1] nom ja też sporo kokonów miałem, bo sobie zostawiłem 2000 i jak zobaczyłem, że nic nie lata to serce zamarło, no ale co zrobić, teraz wykluwają się te dokupione i mam nadzieję, że nadgonią populację.

Beatko[Bazyla]
ogród się rozrasta, ale to prawda chwasty najlepiej rosną... ale co zrobić jakaś praca musi być dla nas hehe :)

Marto[koziorozec]
to prawda działka przyciąga, a każde nowe kwitnienie raduje serducho, najlepiej jak całą rodzinką siedzimy i czas spędzamy, wtedy nawet chwasty nie przeszkadzają hihi

Zuziu[Zuzia111]
mam nadzieję, że i Twoje iryski zakwitły, a deszczyku chyba teraz nam już nie brakuje.

Marto[MartisM] iryski już kwitną prawie miesiąc, aczkolwiek na tej zasadzie, że jeden kwiat kwitnie ginie ale inny się rozwija.

Marysiu[Maska]
to prawda wiosna ruszyła szybko, ale teraz jakby zwolniła.

Ewo[Pashmina]
tak truskawki sadziłem w tym roku, nie miałem jeszcze na włókninie, zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

Wiolu[tulipanka] odmian jest sporo, miejsca brak żeby wszystkie pomieścić hehe.

Teresa[inka52]
to prawda czekam już na piwonie a one jak na złość w pąkach i nie chcą się pokazać.

Małgosiu[clem3]
iryski są wdzięczne i widzę, że dość dobrze przyrastają.

Moniko[Alania]
dziękuję za pochwały.

Olu[Bufo-bufo]
iryski pewnie i u Ciebie już w pełni kwitnienia, moje już powoli kończą.

Dorotko[dorcia7]
ja swoich też nie oznaczyłem i teraz żałuję i podobnie jak Ty część muszę identyfikować, no ale co poradzić.

Frate
irysy mi się kojarzą z dzieciństwem i tak jakoś stwierdziłem, że muszę je zaprosić do siebie, kolekcja się powiększa.

Aniu[TROJA] dziękuję za miłe słowa.

Elu[pela11]
ta moja działka ro chyba nie wytrzyma tych moich chciejstw hihi ale co tam, będę później się martwił i najwyżej dzielił na wszystkich hehe

Czas na trochę zdjęć bo mam zaległości w nich również.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No nareszcie odezwałeś się :wit , wszyscy teraz mamy pełne ręce prac wszelakich, koszenie, pogoda sprzyja zarastaniu, sadzenie, sadzenie nadprogramowe ;:306 , jak ja sobie obiecałam, że już starczy, a ciągle coś dosadzam jeszcze ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Śliczne azalie. ;:333
U mnie tez zaczynają kwitnienia.
Irysy ,, ;:oj ile ty ich masz ? .Jeden od drugiego ładniejszy.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Mariusz, czosnki dorodne, azalie przecudne,kolekcja irysków powalająca, ale mój wzrok przyciągają imponujące powojniki. ;:215
Ta ilość wody w glebie to impuls dla ich wielkości i obfitego kwitnienia. ;:63 Ale co za dużo to nawet one nie tolerują, i te wrażliwsze dostają uwiądu. ;:oj
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witajcie Kochani teraz tylko deszcz, deszcz i deszcz :) udało mi się pomiędzy nim trawę skosić n działce i cyknąć kilka zdjęć :)

Iwonka[iwona0042] nom tak jakoś nie mogłem się zebrać nie wiem co za leń mnie opętał :) ja też ciągle coś dosadzam, bo oczywiście zamówiłem wiosną a teraz przychodzi część rzeczy hehe

Aniu[anabuko1] irysów mam sporo :) myślę, że koło 50 :oops:

Stasiu[stasia_ogrod] mam nadzieję, że moim powojnikom nie zaszkodzi nadmiar wody ;:108 :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Cześć Mario

Śliczne te Twoje iryski - i masz ich sporo, z tego co czytam. Oczywiście powojniki ucieszyły moje oczy, ale i reszta kwitnień powoduje uśmiech na twarzy.

Będę czekać teraz na bieżace realcje z kwitnień. Ja też mam czasami takiego lenia, że nawet jak mam czas, to nie mam weny, a nie lubię niczego robić pod przymusem. Czesto też zaglądam do Waszych ogrodów nic nie pisząc, tylko ciesząc oczy widokami.

Pozdrawiam i dobrej pogody życzę :wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariuszu masz prześliczne irysy, bardzo dużo odmian ;:215
Azalii też sporo zgromadziłeś. Ślicznie na Twojej działce. Szkoda winorośli u nas na szczęście nie było takich szkód, bo i przymrozków nie było ...jednak coś za coś :wink: leje ciągle co dzień przerwy to od nowa :wink:
Pozdrawiam :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Mariusz, fajny pomysł na pomidory ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

50 irysów ;:oj
To już kolekcja ładna. ;:215
Azalie masz piękne :) A i piwonie tez ładnie zaczynają.
clematiski śliczne odmiany.I kaiser. ;:167
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Koniecznie i ja muszę pochwalić irysy, bardzo ładne i do tego aż tyle ;:180 . Moje w zeszłym roku zakupione nie wszystkie zakwitły a z kwitnących niektóre kolory okazały się pomyłką :wink: . Azalie tak pięknie u ciebie kwitną, mnie coś nie kochają ale widząc twoje kto wie czy się jeszcze nie skuszę. ;:oj Deszczyku myślę że mamy już dość , teraz ładnej pogody życzę ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”