Zaczynam tematycznie
Andrzejku - w takim razie świąteczny mój Omieg dla Was
No właśnie - ja także niestety znam ten widok położonych roślin....
Ale teraz są święta więc bez marudzenia, bo i pogoda jest super
Wszystkiego dobrego!
Jadziu - cokolwiek to nie jest to buszuje w ogrodzie niemożliwie.
Jak tam gipsówka - pokazała się?
Magda - też od samego początku jak mam ten ogród coś zostaje mi w rękach. Zaczęło się od jabłoni....
Też uważam, że to nic przyjemnego.
Ale obie mamy nowe ogrody i smaczne młode nasadzenia.... No to ucztują sobie do woli
Lucynko - to fajnie, że się Wam udało pozbyć tego nieproszonego gościa z działki.
Mam nadzieję, że niebawem i moja działka przestanie być już dla tych myszy atrakcyjna.
Wszystkiego dobrego!
Marysiu - tak, zapracowana, przepracowana... ale ważne, że już są świateczne dni.
Na szczęście pamiętałam by w porę posiać rzeżuchę, wyszła idealnie.
Fotki z dzisiaj - więc jak widać ogród sam się jakoś trzyma przez ten czas mojej nieobecności.
Niestety - domek narzędziowy nadal nie postawiony i ogród rozwalony po całości. A cieszyłam się, że do długiego weekendu zdążą, ale gdzie tam... Nie zanosi się na finisz.
Na pewno oko ściągają te kupki drewna, itp. niż rabaty... - więc nadal nie widać tej mojej pracy, którą już włożyłam w ogród.
Mariuszku - tu na forum na pewno można się fajnei zainspirować.
Czasami takie proste rzeczy dopiero tu nam wpadają w oko.
Wstyd, ale ja jakoś nie wpadłam na to aby do środka donicy glinianej dać plastikową, gdyż ta druga lepiej trzyma wodę. Ja po prostu sadziłam do glinianych tylko takie rosliny, które nie potrzebują za nadto wody, np zioła.
Niby nic a jakie ułatwienie w ogrodzie
W tym roku nie będą mnie cieszyły kwiaty Alohy - będę u Ciebie podziwiać jak pięknie kwitnie ta róża. Byłoby fajnie jakby ta moja odbiła od korzeni, wiem, że na pewno nie przemarzła....
Wzajemnie - pogodnych Świąt!
I kilka kolejnych dzisiejszych fotek:
Sasanka
Trzmielina
mój ulubiony rozchodnik
Cudna w tym roku Serduszka
Wilczomlecz zbiera się do kwitnienia
Pierwiosnek
Kwiat jabłoni
"Majowe" tulipany
Złotlin
W oczekiwaniu na kwiaty Therese Bugnet