tylko Phalaenopsisy, ale i tak się cieszę, bo to moje ulubione storczyki.miaaa pisze:Dusiu ale za to falenopsisy Cie kochają, bo kwitną Ci pięknie
Mój pierwszy storczyk, phalaenopsis
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Dorotko, prześliczne dendrobia
gratuluję kwitnień
ciekawa jestem jak będą wyglądały kwiaty tego różowego, bo białe widziałam już kiedyś
Cytrynek cudny, aż mam ochotę na podobnego
A ten drugi to jak u Basi - Bobi, hinduska ekstrawagancja
ale czemu z przeceny
przecież nawet pączki ma
Gratuluję udanych łowów

Cytrynek cudny, aż mam ochotę na podobnego

A ten drugi to jak u Basi - Bobi, hinduska ekstrawagancja

Gratuluję udanych łowów

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Dorociu, ale kolorowo u Ciebie ! Aż się chce tu dłużej pozostać
Gratuluję pięknego kwitnienia Twoich Dendr.nobile
Nie mam ani jednego (jeszcze
) i też czytam tu i ówdzie, że niełatwo je doprowadzić do kwitnienia.
A Ty sobie Dorotko wspaniale poradziłaś
Zakupy storczykowe urocze. U mnie te w żółtych odcieniach odpoczywają, więc muszę się nacieszyć tym słonecznym kolorkiem u innych. Również u Ciebie
Podobnie jak Asia - Jeanne, jestem ciekawa, z jakiego powodu przeceniono tego drugiego storczyka ?

Gratuluję pięknego kwitnienia Twoich Dendr.nobile

Nie mam ani jednego (jeszcze

A Ty sobie Dorotko wspaniale poradziłaś

Zakupy storczykowe urocze. U mnie te w żółtych odcieniach odpoczywają, więc muszę się nacieszyć tym słonecznym kolorkiem u innych. Również u Ciebie

Podobnie jak Asia - Jeanne, jestem ciekawa, z jakiego powodu przeceniono tego drugiego storczyka ?
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
Kochani dziękuję za miłe słowa :P
Asiu (Jeanne) dendrobium ma biało-różowe (może lekko fioletowe) kwiaty z fioletową ważką
kojarzą mi się z takimi śmiesznymi oczkami
Fotka "archiwalna" z wakacji - z tym , że kolorek troszkę się różni - bo wtedy przekwitało już - na fotce jest mocno wyblakłe

Druga Asiu (Art) powiem Ci, że nic szczególnego z tym dendrobium nie robiłam
może pomogły im wakacje spędzone na balkonie
Dziewczyny a "hiduską ekstrawagancję" (kojarzy mi sie, jakby ktoś go markerem>>>takim podkreślaczem pokolorował ) w Praktikerze złowiłam za 14 zł
było bardzo dużo storczyków w dobrym stanie, kwitnących i z pączkami >>> właśnie w tej cenie
miałam apetyt na więcej ale kolory pokrywały się z tymi, które mam i wybrałam tego, bo tylko jeden taki rodzynek był 
Asiu (Jeanne) dendrobium ma biało-różowe (może lekko fioletowe) kwiaty z fioletową ważką

Fotka "archiwalna" z wakacji - z tym , że kolorek troszkę się różni - bo wtedy przekwitało już - na fotce jest mocno wyblakłe

Druga Asiu (Art) powiem Ci, że nic szczególnego z tym dendrobium nie robiłam

Dziewczyny a "hiduską ekstrawagancję" (kojarzy mi sie, jakby ktoś go markerem>>>takim podkreślaczem pokolorował ) w Praktikerze złowiłam za 14 zł

- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
Kochani wszystkim dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Halinko ( orange30 ) ja też mam cały czas nowe zachcianki w stosunku do dendrobiów, z tym , że trudno mi je gdziekolwiek spotkać
oferty allegro to już przeglądam nałogowo
a tu tylko białe są jak na razie 8) właśnie to różowe kupiłam z all... z tym , że był to kolor - niespodzianka
a na Dendrobium stardust poluję (nieskutecznie) od dawien dawna :P
Też jestem zdania, że nie jest ciężkie w uprawie, a właściwie takie "wakacje na świeżym powietrzu" najwięcej dają
Basiu ( bobi ) właśnie widziałam u Ciebie "hindusa"
jest śliczny
mam nadzieję, że mój też będzie taki chętny do puszczania rozgałęzień i przedłużania pędów
Beciu a Ciebie jeszcze nie ciągnie do storczyków ????

Halinko ( orange30 ) ja też mam cały czas nowe zachcianki w stosunku do dendrobiów, z tym , że trudno mi je gdziekolwiek spotkać

Też jestem zdania, że nie jest ciężkie w uprawie, a właściwie takie "wakacje na świeżym powietrzu" najwięcej dają

Basiu ( bobi ) właśnie widziałam u Ciebie "hindusa"

Beciu a Ciebie jeszcze nie ciągnie do storczyków ????
Storczyki są piękne, ale nie dla mnie
po pierwsze naprawdę nie mam miejsca, następna roślina, którą kupie będzie stała na podłodze
po drugie, nie mam ręki do kwiatów, nawet juka mi ciągle pada, mam już chyba piątą!!!!!!!! więc zostawie je dla delikatniejszych rąk!!!!!!!
pozdrawiam, będę wpadała sie napatrzeć

po pierwsze naprawdę nie mam miejsca, następna roślina, którą kupie będzie stała na podłodze

po drugie, nie mam ręki do kwiatów, nawet juka mi ciągle pada, mam już chyba piątą!!!!!!!! więc zostawie je dla delikatniejszych rąk!!!!!!!

pozdrawiam, będę wpadała sie napatrzeć