Aniu dobrze to ujęłaś

. Ta biała chryzantema ma 2 lata , szybko przyrasta. Dalii mam niewiele ale te białe kaktusowe od babci świetnie się sprawują i bardzo szybko rosną. Mam kilka bulw . Pozostałe dalie to tegoroczne nabytki ale mam nadzieję, że przezimuję je i będą cieszyły w kolejnych latach.
Basiu podchodzę do tematu rozsądnie bo wiem, że dopóki nie wyrównamy terenu to moja praca jest po prostu bez sensu. Ciekawa jestem tylko czy zachowam ten rozsądek jak już teren będzie gotowy

. Teraz to ja sobie mogę mówić a potem kto tam wie

. W każdym razie jakieś doświadczenie już zdobyłam . Wiem co do tej pory robiłam źle a to bardzo przydatna wiedza. Na pewno chciałabym zrobić ramy dla mojego ogrodu, wprowadzić jakieś drzewka i krzewy a potem zacznę wprowadzać byliny i całą resztę. Zobaczymy jak to wszystko mi wyjdzie bo sama jestem ciekawa

.
Moniko dokładnie tak jest

. Oby tylko zdrowie dopisało bo bez tego ani rusz.
Lucynko człowiek uczy się na błędach

. Wiem co robiłam do tej pory źle, czego unikać i oby ten ogrodowy rozsądek został mi do końca

. W życiu nie zawsze tak postępuję bo jestem dość impulsywna i zdarzy mi się powiedzieć lub zrobić coś zanim pomyślę

. Do tej pory sporo rzeczy w ogrodzie robiłam pod wpływem chwili a to nie zawsze wychodziło mi na dobre. W zeszłym roku zrobiłam mnóstwo nieprzemyślanych zakupów roślinnych, tego roku było zupełnie inaczej. Myślę, że z roku na rok zdobywam coraz więcej wiedzy, doświadczenia i moje podejście do tworzenia ogrodu zmienia się. Mam nadzieję, że na lepsze

.
Seba hortensje ogrodowe mają pojedyncze kwiaty . Niestety bez szału

. Spadek mam ale nie jest on taki wielki jak na stoku

. Myślę, że to zdjęcie trochę przekłamuje

. Dziękuję

.
Marysiu coś na pewno wymyślimy a czy to będzie praktyczne to się okaże

. Pracy na pewno będzie sporo ale będę chciała raczej ułatwić sobie życie

. Nigdzie nam się nie spieszy więc powoli będziemy szli do przodu. Moje krótkie doświadczenie ogrodnicze nauczyło mnie kilku rzeczy więc będę starała się nie popełniać tych błędów co do tej pory. Trzymaj kciuki

. Dziękuję i wzajemnie

.
Mamy drugą połowę sierpnia ale czas pomyśleć o wiośnie

. Dzisiaj wpadłam do Biedry i zrobiłam małe zakupy .
Wiedziałam po co jadę więc nawet nie przeglądałam dokładnie pudeł . Zależało mi na tych trzech odmianach i udało się je zdobyć

. We wtorek będę w innej miejscowości więc może jeszcze coś dokupię .
Pozdrawiam i spokojnego wieczorku Wam życzę. Ja uciekam kąpać dziewczyny a potem jak usną planuję pospacerować po Waszych ogrodach

.