Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

cyma2704 Soniu każdy dzień coraz więcej jesieni wprowadza do ogrodów ..rośliny przebarwiają się z każdym dniem bardziej... oby tylko więcej słońca było ...
Moja sąsiadka już przesadziła zimowity , myślę że z powodzeniem... ;:108

w jesiennych barwach...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucynko jesień zawitała do ogródków nie da się tego ukryć...
Parę kolorków dla Ciebie! ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iza ;:180 ;:196 to brzoza pendula Youngii - szczepiona...marzyła mi się od dawna ale też miałam obawy względem niej ...mam ją od kilku lat i jestem zadowolona bo nie sprawia mi żadnego problemu...
Dla Ciebie trochę takich...subtelności
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit Niedzielnym forumowiczom - miłego dnia życzę!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękne widoki, a jak ślicznie Ci się hoja przebarwiła ;:167 to chyba zależy od odmiany, ale większość jest żółta jesienią ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Natalko ;:180
Blueberry pisze: jak ślicznie Ci się hoja przebarwiła
No nie mam takiej rośliny...coś pomyliłaś... ;:131 ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu :wit
W twoim barwach jesiennych można znaleźć same przyjemności.
I ciepło i barwy niepowtarzalne.Co dzień zmienne, inne, piękne .Taka to nasza jesień :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jesień w ogrodach dopiero się rozkręca, pierwsze przebarwienia są fascynujące ,przynajmniej dla mnie ...
Pozdrawiam niedzielnie!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Dziękuję, Maryniu, za zdjęcia subtelności :) Śliczne. Jesień jest ładna w słońcu, w tym obecnym deszczu niespecjalnie. Ale oglądając Twoje zdjęcia można wyobrazić sobie, że za oknem pięknie.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo ma być chwilę pięknie ;:131 ...od rana u mnie świeci ;:3 mam nadzieję, że jeszcze wiele zdjęć słonecznych uda się pstryknąć w tym sezonie ...Dziękuję za odwiedziny! ;:4
Miłego dnia! :wit

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu dziękuję, w środę ma być 15 stopni, to przesadzę zimowity. Masz rację, żeby nam tylko obiektów do fotografowania, nie zabrakło. Zdjęcia nie muszą być perfekcyjne, jak Twoje. :) Słońca dużo. ;:3
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu słoneczne fotki ,w czasie prawie tygodniowego deszczu, to miód na moje ;:167 . Dziś niby wyjrzało ;:3 ale czuć przenikliwe zimno. Kurcze już? Jeszcze przydałoby mi się troszkę ciepłych dni. Rwie nas w góry na 3 dni. Mamy z eMem wolne. Ale jak będzie deszczowo to nici z moich planów.
Pozdrawiam..... ;:196 i wiesz.... ja zaglądam, tylko nie zawsze znajdę czas na wpis.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

U mnie też dziś słonecznie, ładnie. Jednak okropnie zimno. Zresztą i tak na działke czasu nie mam.
A szkoda...

Maryniu, czy masz może tuję Miriam? Jest śliczna i zastanawiam się nad zakupem, boję się jednak troche tych żywotnikowych korzeni, ale skoro to odmiana karłowa to może też korzenie małe...
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ;:180 i ja wyczekiwać będę tej daty i sprzyjającej aury..mam jeszcze trochę do zrobienia na działce.
Ja tam się brakiem obiektów do fotografowania nie martwię..oby tylko pogoda sprzyjała, żeby wyjść z aparatem z domu... :roll:Ostatnie zdjęcia robiłam pomiędzy: silnymi powiewami wiatru i słońcem a chmurami.. Dobrze, że nie padało ...Niektóre wyszły poruszone ale ja lubię i takie... :oops: ;:7
Po prostu robienie zdjęć to moje hobby i wielka frajda ale mam świadomość , że posiadanie aparatu choćby najbardziej wypasionego nie czyni nikogo fotografem :roll: ... Wyczytałam gdzieś taką sentencję i utkwiła mi głęboko w pamięci! Nie wymyśliłam jej sama ;:oj ... Ale uznaję, że warta jest przemyślenia i zapamiętania! ;:131 Miła jesteś,Twoje słowa łechcą moje ego ale wiem,że to trudna sztuka i moje zdjęcia to tylko zwykła amatorszczyzna..., która też ma różne oblicza... :) I co do tego jestem zgodna... ;:131 I ona też może być doceniana w tej kategorii, oczywiście! :)

To zdjęcia sprzed 3 dni i na brak modeli nie narzekałam! :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Olu ;:180 i u mnie dzisiaj ziąb... Nawet nie wychodziłam... Brak motywacji... Cieszę się, że zaglądasz !Poprawy pogody Wam życzę, oby wyjazd się udał!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

lemonkaIzo Miriam nie mam ale Danicę i owszem...to karłowa odmiana i nie sprawia żadnych problemów mam i większe egzemplarze iglaków i nie widzę żadnych ujemnych skutków... Nie ma co się tak obawiać wszystkich roślin...U mnie nasadzenia na gęsto bo przez lata się uzbierało tego dobra wszelakiego.. miejscowki i w pobliżu iglaków obsadzone i rośliny dają radę... ;:108 Co prawda szpalerów nie mam ale pojedyncze egz, rozsiane w różnych miejscach są niezawodne...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maryniu kiedy ty zabierasz Rubrum do domu?Już coraz chłodniej a nie wiem dokąd ją mogę zostawić na rabatach...Wiesz , co by jej nie zaszkodzić... ;:131
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu moja Rubrum już przywieziona z działki na balkon.Jakby był jakiś alert pogodowy to myk i na parapet!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, nawet zwyczajny, przysuszony listek może być wspaniałym obiektem fotograficznym w obiektywie takiej artystki jak Ty. ;:138 ;:138 ;:138
Moje zimowity już przekwitły. :( Wszystkie. Natomiast hosty jeszcze trzymają się dobrze. ;:333
Jednak teraz największą ozdobę ogrodów stanowią marcinki i hortensje. Ja mam tylko ogrodówki. Bardzo ładnie wybarwiają listki i mimo że kwiatków już prawie nie pokazują, to i tak zdobią rabatę. ;:333
Różyczki jeszcze kwitną, aksamitki (ja ich nie mam), dalie... Pięknie jeszcze w Twoim ogrodzie! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj ,to i ja muszę moją do donicy wsadzić i w razie godziny W zabrać ją do domu.
Tak samo Vertigo...Teraz mam na rano, to gdy pogoda pozwoli, muszę się za nie zabrać...Dzięki... ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”