Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

O Ty czarodziejko! tak zmieniasz pokrój rośliny i wprowadzasz mnie w błąd :;230 Czytam, że w lipcu Cię nie ma ale może nie cały miesiąc? a gdzie zdjęcia?
Pozdrawiam w nareszcie ciepły i słoneczny dzień jeden w ostatnich wiosennych ;:196 ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś,dzięki za poradę o jagodzie czyli borówka? tak po nasemu! Porzeczka czerwona już się czerwieni wnet się zacznie.Pozdrawiam
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

No ja też wpadłam na nową porcję zdjęć, a tu co?
Oj, i ja bym chciała mieć wszelkie piwonie, ale przecież i azalie mnie zachwycają, i hosty, powojniki a teraz też róże. Nie sposób to wszystko posadzić, a jeszcze trudniej utrzymać wszystko w porządku!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marcia ;:168 a kto w lipcu będzie robił fotki w Twoim ogrodzie ;:173 ... Przecież to środek lata i w ogrodzie dzieje się, oj dzieje ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Martuś, już kwitną ostróżki? ;:oj Cudnie ;:180
White Cup zdecydowanie wodzi na pokuszenie ;:224 Miejsca brak, ale coś w głowie cicho szepcze, że może jakby się uprzeć, to by się znalazło...
Cudne masz nasadzenia czosnkowe ;:215 W masie wyglądają zjawiskowo :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich serdecznie ,chciałam rano przesłać zdjęcia ,ale nie działał serwer ,dopiero teraz się naprawiło,więc jestem ,w ogrodzie niewiele zrobiłam ,bo tyle spraw do załatwienia było.a zresztą już jestem chyba zmęczona ,bo wieczorem mogłam wyjść ,ale się zaparłam ,że nie idę i zrobiłam sobie drzemkę ;:306 .

Marysiu,robię takie różne fiku miku z moimi kwiatuszkami ,sarna znowu zjadła mi trochę róż ,już nie mam do nich sił,cały rok czekam na kwiaty i nie ma ,nie wiem jeszcze dokładnie kiedy wyjeżdżam ,ale może koło 5-6 lipca,wracam koło 20 ,a pod koniec lipca wyjeżdżam do sanatorium na kąpiele ,dzień był dzisiaj cieplutki ,jutro mam gościa z forum więc trochę posiedzę i odpocznę ,pozdrawiam ;:196

Bożenko,u nas też na jagody mówią borówki ,jak masz maliny to ten kompot z malin też pyszniutki i z brzoskwiń pyszniutki ,można i mieszane robić ,ja robię aronię z maliną ,pozdrawiam :wit

Mariolko,a tu kicha ,nie ma zdjęć :uszy ,wczoraj padłam a dzisiaj była jakaś awaria do południa ,ja też mam problemy z niektórymi miejscami w ogrodzie z tymi porządkami ,nie sposób się odrobić ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,przed wyjazdem narobię zdjęć ,w lesie będę wam posyłać ,jak przyjadę znowu zrobię ,bo będę parę dni i potem wyjeżdżam na 2 tygodnie w Twoje strony ,bo do Buska ,żeby mnie zregenerowali :uszy ,pozdrawiam ;:168

Eluś,te najpiękniejsze ostróżki jeszcze nie kwitną sama czekam na nie z niecierpliwością ,bo Misty Mouves to najpiękniejsza jaką znam ,White Cap to moja faworytka ,czosnki z przypadku kupiłam w jesieni i wsadziłam koło piwonii i tak trafiłam ,bo kwitną jednocześnie i o to chodzi ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Martuniu , chyba nie mam ręki do piwonii bo ani jedna mi nie zakwitła chociaż krzaki porosły spore . Jeżeli za rok będzie tak samo to im podziękuję i bez łaski .Twoje są przepiękne więc będę je podziwiała u Ciebie .Baptysję bardzo lubię i też mam ją w kilku miejscach .Ogrody zaczynają letni spektakl , żeby tylko czasu było więcej na podziwianie .Pozdrawiam . ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj zapraszam do ogrodu, żeby czas tak szybko nie płynął i ogród zawsze był taki kwitnący .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje pomidorki
Obrazek

White Cup
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Heidi Klum
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tojeść kropkowana
Obrazek

Festiva Maxima
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wieczornik damski
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Budleja skrętolistna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przywrotnik
Obrazek

Obrazek

Modrak kaukazki zakwitł niziutko ,bo go podzieliłam na wiosnę
Obrazek

Obrazek

Bowl of Beauty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fuksja Magellańska ,bylinowa
Obrazek

Fansy Nansy
Obrazek

Nymphe
Obrazek

Na przedzie White Cup ,za nią Hit Parade
Obrazek

Barbara
Obrazek

Władysława
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia jak zawsze świetne fotki ogrodowego buszu ;:215 ... masz rośliny w dużych kępach. Też bym tak chciała :oops: , ale wiem, że na to trzeba czasu i roślinki powinny być sadzone w kilku egzemplarzach obok siebie - to przyspiesza rozrost ...
A teraz pytanko co to za panna tak ciekawie ubarwiona ?

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Też chciałam o tą królewna zapytać...aż mi oczka do niej zagrały...cuuudna ;:167

-- 20 cze 2017, o 06:39 --

Też chciałam o tą królewna zapytać...aż mi oczka do niej zagrały...cuuudna ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O właśnie ja też chciałam zapytać o tą różę co pokazała Ewcia http://s847.photobucket.com/user/marbru ... z.jpg.html Martusiu ogród piękny kolorowy dzięki piwoniom, dobrze że ich sarny nie jedzą!!! co takiego dobrego jest w różach? mają tyle roślin ;:oj Moje maliny już siedzą pod firankami, bo pierwsze obgryzania już było ;:124 Pod zdj. z ostróżkami śliczna ciemna piwonia ;:215 Widzę pomidorki z charakterystyczną zawieszką ;:306
Martusiu mam tego białego irysa od Ciebie czy wiesz jak się nazywa?
Masz gościa z FO to trochę odsapniesz więc miłego spotkania i posyłam buziaki ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Oj, jakie wspaniałe zdjęcia. Pięknie u Ciebie, bez dwóch zdań. Róże, piwonie, fuksje, dzwonki, złocienie...
No fantastycznie!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martus :wit
Uwielbiam takie stale kwitnące ogrody.
A u ciebie tak jest zawsze.
Przez lata i ja dosadzalam notorycznie hakues6 rośliny.
I już też mam kwitnaco. :D
Piwonie piękne wszystkie. Ta pierwsza wpadła mi w oko.
Ostrozki, dzwoneczki,tojesc pięknie się prezentują :)
A róże ech....jakie masz Piękne tylko się nimi zachwycać.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Dzisiaj byłam z moją koleżanką i zwiedziłam ten PIĘKNY OGRÓD na żywo, Właścicielka Martusia jest przemiłą osobą ;:196 . Spacerowałyśmy ścieżkami i słuchałyśmy opowieści i ciekawostki o roślinach.
Cieszę się bardzo, że trafiłam na okres kwitnienia Piwonii, ostróżek, róż, dzwonków, bodziszków i wielu innych pięknych roślin :)
Ukochanie roślin i umiejętność komponowania widać w każdym zakamarku ogrodu. Piłam pyszne kompociki i jadłam pyszne danie z grzybkami.
Martusiu, dziękuję bardzo za gościnę ;:196 ;:196

Widoczek który tu wstawię, na żywo zapiera dech w piersiach ;:167

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam gorąco wszystkich gości w tym ogrodzie ,dzisiaj przyjechała do mnie Krysia- Krychna i bardzo miło spędziłyśmy dzień ,jak zwykle przy takich spotkaniach nie było końca opowiadaniom o kwiatach ,ogrodzie i o całej reszcie ,przyjechała też jej koleżanka i ich córeczki ,więc było miło i wesoło,siedzieliśmy pod katalpami które już dają świetny ażurowy cień .

Ewciu,ta róża to Pastella ,myślę ,że i Ty doczekasz się takiego ogrodu ,dopiero zaczynasz i z roku na rok będzie piękniej i więcej ,roślinki można samemu w każdą wiosnę rozmnażać i dosadzać w większe plamy,pozdrawiam ;:168

Beatko,aleś się zawieruszyła albo obie żeśmy się zawieruszyły:uszy ale dobrze ,że jesteś ,napisałam już Ewci ,że to Pastella tak się jej pierwsze kwiaty ślicznie wybarwiły,pozdrawiam :wit

Marysiu,ale niebieski przetacznik też zjadły,piwonii nie lubią ,maliny mam dodatkowo ogrodzone ,bo też już były ,dużo mam pomidorków z takimi zawieszkami :uszy jak na razie wszystkie pięknie rosną ,nie wiem jak nazywa się ten irys,kupiłam go dużo wcześniej jak jestem na forum ,wtedy nic mi nie było potrzebne,pozdrawiam ;:196

Mariolko,dziękuję staram się ,żeby ogród stale kwitnął,a jak już jestem zmęczona to idę na niego popatrzeć i zaraz mi lepiej bo uwielbiam dużo kwiatów,pozdrawiam :wit

Aniu,ja też lubię jak ciągle coś kwitnie ,te formy i kolory i zapachy są tak zniewalające ,że można na nie patrzeć bez końca,pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”