Witajcie w Nowym Roku. 
Jak ten czas szybko leci, dopiero był r 2017 a już mamy 2018..mam wrażenie że im człowiek starszy tym czas szybciej leci. Więc i do wiosny przeleci.

...a skoro tak, no to już planuję.

. Postanowienia...kupić powojnika i jeszcze jedną pnącą różę. Sukcesu wielkiego im nie wróżę, ale inni sadzą to i ja posadzę.

. Siać raczej nic nie będę, mam drewniane ręce.
Elu..za życzenia dziękuję, tobie także dużo zdrówka bo bez niego to i działeczka cierpi. Co do planów działkowych jak wyżej napisałam.Zaczyna się planowanie, co z tego wyjdzie zobaczymy.
Bożenko..ja także myślę już o działeczce, planowanie pozwoli aby szybciej przeleciał czas do wiosny.

. Co do elementów na choince, fajnie mieć koleżanki co mają złote rączki do robótek. Twoja także jest śliczna.
Lucynko..za życzenia dziękuję, tobie także ślę najgorętsze, zdrowia dla ciebie i eMa.

. Co do ozdóbek mnie także się podobają takie ozdoby, niestety nie przeze mnie wykonane.

. Kiedyś dawno temu coś tam dziabałam, po tylu latach kto wie co by mi z tego wyszło.

Sylwestra spędziłam z wnukami, młodzi się bawili.
Kasiu..życzenia odwzajemniam, śniegu zazdroszczę a za wiosną
Marysiu...wielkie dzięki za życzenia, tobie także wszelkiej pomyślności w domu i w ogrodzie.

Oczywiście roślinki które zostały przeze mnie opatulone nie ma wyjścia, muszą wytrzymać choćby się miały zapocić. Wygląda na to że tak będzie bo pogoda przypomina bardziej jesień bądż wczesną wiosnę.
Joasiu..dzięki za życzenia, tobie także życzę zdrówka i dużo kolorków w ogrodzie.
Wandziu..dzięki i wzajemnie dużo zdrówka.
Ewuniu..za życzenia dziękuję. Tobie także życzę dużo kolorków w ogrodzie, nowości i pięknych kwitnień od wiosny do jesieni.
Aniu..ja swoją jukkę kupiłam na targach ogrodniczych, nie wiem czy u ciebie takie bywają. Jestem z niej bardzo zadowolona, choć nie co roku kwitnie. Jakaś dziwna, co drugi.

. Niemniej ozdobne liście wynagradzają wszystko.
Przydał by się jakiś akcent zimowy , niestety za oknem ni to jesień ni wiosna..tak więc na pocieszenie dla wszystkich troszkę kolorku.