Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Aniu czarujesz cebulowymi :) przepiękne te Twoje tulipanki :) działka wypucowana na całego, nawet przy kamieniach nie widać wysokiej trawki tylko wszystko ładnie wykoszone ;:63 zestawienie białego, czarnego i pomarańczowego tulipana obłędne ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aneczka, śmiało można przyznać, że masz jedne z piękniejszych tulipanów (musiałam sprawiedliwie podzielić podium między tobą a Elwi) ;:108 W ilości siła ;:108 Szkoda tylko, że te paskudki z roku na rok robi nam psikusa. Jestem zrozpaczona ilością kwitnących w grupach sadzonych dwa lata temu.. praktycznie jeden kwiatek na kępę liści :evil: Ależ to wkurza.. W tym roku chyba będę dosadzała nie wykopując nawet starych cebul, bo perspektywa suszenia i wsadzania bezwartościowych pchełek jakoś mnie nie pociąga :roll:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Maidwell Hall mam od dwóch lat i uwielbiam. Choć mój w cieniu nie kwitnie tak obficie. Teraz ma dopiero jeden kwiat rozwinięty, reszta w pączkach. U mnie zimniej.
Tulipam Purple Pion ;:167 dzięki za nazwę. Właśnie miałam pytać co to za cudo. Ładnie by się wpisał w moje rabatki ;:306

Niestety po ostatniej ulewie, większość tulipanów to historia ;:131 Miał być przymrozek więc biegałam z agro i przykrywałam wczesne rododendrony, bo w zeszłym roku nie zdążyły dobrze rozkwitnąć i mróz zważył kwiaty. Mrozu nie było jednak tej nocy. Ale na następną też zapowiadają minusowe temperatury. Jeszcze nie będę odkrywać. Oby jakoś przeżyć tą zimnicę ;:199
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, piękne masz tulipany - nawet te czerwone :wink: Tylko jak Ty potem ogarniasz te cebule? Ile sezonów, które, w jakim miejscu, gdzie się kończa jedne i zaczynają drugie, co zostawić, co wymienić? :shock:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Aniu ale wiosna ma być kolorowa ;:108 . Nie da się stworzyć ogrodu tylko z trzech kolorów. Ja to mam dopiero kolorystyczną demolkę ;:oj . Tylko w jednym miejscu jest ok w pozostałych misz-masz na maxa. No jakoś nie umiem ograniczyć się tylko do konkretnych kolorów chociaż bardzo bym chciała. Poza tym trafiło mi się kilka tulipanowych pomyłek ;:222 . Ech i cóż zrobić ? Już teraz myślę żeby pewne kępki wykopać bo nie pasują zupełnie ;:222 . Wracając jeszcze do powojnika to chciałabym żeby moje tak szalały ;:224 . Póki co na czele jak zawsze Polish Spirit ;:224 . Ten to ma kopa ;:333 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maidwell jest faktycznie cudny.Większy od mojego i bardziej rozwinięty w kwiatach.
A ile latek ma twój? ?
Tulipany jeszcze raz pochwalę bo masz naprawdę piękne ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, niebieski, biskupi - tys pikny :;230 Chyba byłam po kilku głębszych :;230
W każdym razie chodzi o to cudeńko
:wink: http://s1278.photobucket.com/user/anecz ... 2.jpg.html
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Aniu kolorowo u Ciebie jakby to było lato. Powojnik śliczniutki a szczególnie ten jego kolorek. U mnie zaczyna kwitnąć Pink Violet o podobnym kształcie kwiatów ale kolor ma dużo bledszy i przez to nie jest tak efektowny jak Twój. Gratuluję pięknego ogródka ;:215
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aneczko, daaaawno mnie nie było na FO więc nabiegałam się po Twoich zamkniętych wątkach, zanim tu trafiłam ;:65 . Ale warto było :D . Wiosna u Ciebie zaawansowana i rośliny w świetnej kondycji. Cały ogród wypielęgnowany i każdy kątek wypracowany. Mam duży komfort, że bez udziału własnej pracy mogę podziwiać takie widoki. Komfort kończy się jednak, gdy porównam sobie stan Twoich rabat z moimi :lol: . Będę podglądać nowy sezon u Ciebie w poszukiwaniu inspiracji.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ja się wcale nie dziwię,że masz zgrzyt zębów na czerwone tulipany,które zepsuły koncepcję ;:108
Przy takiej ilości tulipanów jakie Ty zgromadziłaś niełatwo o pomyłkę.No nic wykopiesz i będzie dobrze.
A jak różyczki się sprawują? Będziesz cięła kosmetycznie,czy nie musisz? Ja niestety mam kilkanaście do poprawki ;:222

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Znam ten ból, jak wyrośnie nie ten kolor co się zaplanowało... Chciałam mieć kępę liliokształtnych bordowo-białą, a mam bordowe liliokształtne z fioletowymi pucharami, czyli zestaw kolorysty roku :wink:

Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie, tak bujnie. Szkoda, że tego stanu nie można przyśpieszyć.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Luisa
200p
200p
Od: 29 lip 2016, o 15:30

Post »

Tulipanowe łany absolutnie przepiękne.

Maidwell Hall prześliczny. Powojniki z Atragene nigdy mnie jakoś nie interesowały, ale patrząc na Twojego widzę, że byłam w błędzie. Tylko one chyba krótko kwitną?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

O Anka, oglądając Twoje zdjęcia przypomniałam sobie, że muszę piwonie podeprzeć póki jeszcze nie są gęstą burzą liści. W zeszłym roku nie zdążyłam i połamałam sporo próbując naprawić ten błąd.
A tak sobie oglądając zaskoczona jestem u Ciebie ilością pomarańczowych i czerwonych tulipanów ;:183
Ten tulipan z wirusem śliczny, a wiesz że w bodajże 16 czy 17 wieku cebulki tulipanów dotkniętych tym wirusem osiągały na giełdach bajońskie ceny ;:oj
U mnie ostatnio ten wirus dopadł kępę lilii. Miałam wykopać na jesień i jakoś tak mi nie wyszło ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Aniu,jak zawsze pięknie u Ciebie :D Ten niebieski powojnik robi wrażenie ;:333
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Czy ten Maidwell Hall w rzeczywistości też jest taki cudnie błękitny? I znowu trzeba będzie kombinować nad nową miejscówką ;:224 ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”