Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Śledzę dzisiaj cały dzień co się dzieje na południu kraju i jestem przerażona. Wiem, że w naszym klimacie takie zjawiska nie powinny nikogo dziwić, ale dawno nie było takich sensacji. U mnie słoneczko mocno świeci, ale cały czas bardzo zimno, w nocy mrozy, wieje. Nic tylko kocyk narzucić. Albo rozgrzać się porządkami poświątecznymi ;:173
Jeszcze troszkę, za kilka dni pogoda będzie lepsza.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Koło dwóch godzin temu śnieg przestał padać i nawet na chwilę zaświeciło słońce, wszędzie spadają zwały mokrego śniegu i powoli topnieje. Temperatury minusowe przesuwają się i teraz nawet w piątek widzę -3 potem niby trochę lepiej, ale ja już nie wierzę w wiosnę Obrazek

Iwonko wiesz ja już nawet nie mam siły myśleć i wkurzać się na to co widziałam cały dzień! te połacie śniegu na drzewach i przedmiotach w ogrodzie. Pewnie większość kwiatków się połamie ;:131

Witaj Kasiu ! pewnie masz rację, bo łapie mnie Małgosina przypadłość, ale takie widoki zdrowia nie poprawiają Obrazek Wszystko co gorące jest mi ostatnio potrzebne więc dzięki Obrazek

Bartku (?) chyba pierwszy raz mam okazję Cię powitać i to w takich okolicznościach Obrazek , a Ty masz chyba smardze mrożone...czy je się mrozi? Obrazek

Dorotko już tyle czasu liczę na pomyłki a tu nawet jak są to na niekorzyść :wink: Gdzie te mądrale co protestowały przeciwko ociepleniu klimatu....pochowali się i teraz pewnie wymyślili inny powód do protestów ;:14 ;:14

Ewelinko ten urlop mam chyba według prawa pracy, bo przedłuża się do dwóch tygodni! kto to widział takie przerwy wiosną, a za chwilę wyślą mnie na 3 tygodnie na rehabilitację ...tylko kręgosłup trzeba będzie rehabilitować od pozycji siedzącej ;:134 Ja wolałabym inaczej odpoczywać...Pozdrawiam ;:168

Beatko to się w głowie nie mieści! czasem sypnęło nawet w maju, ale migiem topniało a tu dwa dni mam przed oczami śnieg :shock: I Tobie zdrówka i wiosny prawdziwej!

Tereniu nie dobijaj mnie ;:145 jaki ładny :shock: o rany dawno u Ciebie nie byłam....zgubiłam Cię. Wszystko przez to moje chorowanie ;:223 Dziękuję i ja Ci zdrówka wraz z ciepłem życzę i na razie dosyć wody pod jakąkolwiek postacią ;:196

Agnieszko dobrze, dobrze! łączkę zaraz pokażę ...jest w opłakanym stanie. Tak pół roku odliczałyśmy dzień po dniu...a co teraz mamy liczyć ;:202 Znowu Ci śnieg tulipany przygotuje do wazonu!
Nie wiem czy kojarzysz okrągły skwer z ławkami po prawej stronie jak schodziło się do przyjścia podziemnego w kierunku Dworca, tam były piękne magnolie, ale to stare odmiany i pewnie po kilku przymrozkach postanowiono wyciąć. To wokół tego pomnika http://www.galeria.zukint.pl/displayima ... =83&pos=20 Na pewno w 89 już ich nie było ;:185
Najpiękniejsze są teraz przy Wawelu. Kiedyś wstawiałam zdjęcia ale mam w innym laptopie...kiedy ja zrobię porządek w zdjęciach, a już mam miejsce w chmurze na nie! To niech już będzie to lato ;:168

Bea w wielu miejscach taka aura zwariowana, a tu rączki swędzą do pracy. Rozsady przystopowały i daj Boże, żeby nie zmarniały Obrazek
Ty sadzisz pomidorki na zewnątrz to tam są tacy co zapylą bo to pora letnia będzie!

Małgosiu nawet nie mam humoru wychodzić z domu, ja! która wychodzę kilka a nawet kilkanaście razy dziennie. Jednak w naszym klimacie aż takie zjawiska nie są częste ;:202 wręcz nie wiem po jakich świętach jestem?

Jeszcze śnieg leży, ale wierzcie mi że było go dwa razy więcej ;:134

Obrazek

Obrazek

poletko żonkilowe ;:oj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz mocniej wieje wiatr i strąca śnieg z drzew.
Miłego popołudnia!
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

No nie, coś się tam komuś na górze pomyliło ;:202 Nie chcę Cie denerwować, pisząc, że zdjęcia szafirków i puszkini z białym kożuszkiem są piękne, a są :oops: ale teraz kożuszek niech szybko znika i nie wraca do grudnia ;:14
Chyba nigdzie w Polsce nie da się wyjść na ogród i nie zamarznąć, ja nawet dziecka na spacer od dwóch dni nie wzięłam, siedzimy w domu i czekamy na lepsze czasy ;:173
Buziaki!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Poletko żonkilowe ;:145 dobrze że zdążyłaś nam je pokazać jak było piękne ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu kochana, żal aż serce ściska, kiedy się patrzy na takie zdjęcia. ;:174 ;:174
Takie piękne kwitnące poletko żonkili śnieżyca pogrzebała. :shock: Leżą biedne jak omdlałe osoby. :cry:
U mnie tak tragicznie nie jest. Śniegu nie było, mrozu na razie też nie, a jedynie zimnica pomimo słońca z powodu silnego mroźnego wiatru. Ale wszystko jeszcze przede mną. ;:108
Już nawet nie chce mi się sprawdzać prognoz długoterminowych, bo w poniedziałek czytałam, że od 29 IV ciepło wraca, a wczoraj już te prognozy zniknęły i b/z do 04V. ;:145
Siedzę w domu i nawet o moje balkonowo-działkowe drżę, ;:202 palę po dwa znicze w każdym foliaczku na każdą noc, a roślinki nie tylko stoją w miejscu, ale też marnieją z dnia na dzień. ;:223 Tak więc podtrzymuję ubiegłoroczną decyzję co do zamiany jednorocznych na byliny. ;:204 Zaraz poszukam w miarę niedrogiego handlu internetowego i zamawiam pakiet wieloletnich. ;:101

Może choć Tobie humor poprawi poprawa pogody, czego Ci najserdeczniej życzę. ;:167 ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu ja też już nie wierze w prognozy, szczególnie te telewizorowe ;:223
Miało być tak pięknie, ech...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko nic nie powiem...nic nie powiem ;:oj
Dobrze że księżniczki ;:167 nie wyprowadzasz na spacer bo jest bardzo nieprzyjemnie, nawet jak nie pada u Was śnieg. Marzy mi się ;:224 że jutro rano wstaję, a tu słonce ze śniegu nic nie zostało...rozpakowuję rośliny wystawiam na cieplutkie słonko ;:3 Bożże niech się sprawdzi! Ściskam cieplutko obydwie dziewczyny ;:196

Kasiu jak nawet wstaną to za chwilę płatki będą przeźroczyste i nic z kwiatków nie będzie, bo raz tak już było ;:oj te późniejsze odmianowe jeszcze pokwitną :D

No widziałaś Lucynko moja droga co to się porobiło ;:oj Rano nie mogłam uwierzyć w to co widzę :roll:
Masz rację prognozy się przesuwają... miało być do środy teraz do piątku minusy, a dokąd będą to już sama nie wiem ;:223 Ty drżysz o balkonowe a ja o tunelowe, na razie dzielnie sterczą ale najzimniej jeszcze nie było :shock: Ja też palę znicze, ale większość na włókninie i na stole ponakrywana kilkoma warstwami włókniny. Pewnie nigdy tak nie będzie żebym nic nie siała, więc i dokupywać będą i siać będę. Myślisz żeby byliny nie przepadają :wink:
Dzięki ;:196 Musimy to przeczekać nie ma wyjścia, a póki co życzę Ci słonka i ciepła Obrazek Jutro jadę na zakupy i to do marketu więc ogród zostawiam sam sobie.

Basiu to było pięknie tylko inaczej....poczytaj co wyżej niektórzy piszą :;230 Teraz nie pada ale jest zimno i nieprzyjemnie, zapaliłam dwa znicze w pomidorach i liczę że tunel się nie sfajczy do rana ;:oj
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu przepraszam ;:180 ja już nie wiem co mówić i co pisać ;:145 wczoraj było tak jak u Ciebie - wszystko leżało , dzisiaj nie miałam sił i chęci do zaglądania na działkę . Wyć mi się chce - tak że Cie rozumiem ;:168 Teraz wiatr trochę ucichł i przestało padać .
U mnie śnieg leży , trochę tylko stopniało ale noce mroźne , teraz już odczuwalna -5 .
Nic już nie mówię - ściskam mocno ;:196 ;:196 i oby do wiosny .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu trzeba mocno się pilnować, żeby nie bluzgać na to co za oknem :oops: U mnie krajobraz jak u ciebie ... szkoda gadać ;:174 ,a tak już fajnie było ... Co będzie to będzie... byle już ;:3 zaświeciło ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu Kochana nie płacz, bo widzisz już razem płaczemy, a to nic nie da ;:4 Przyroda nic sobie z nas nie robi. Z jednej strony chciałabym, żeby przestało padać, ale słońce to przymrozek i też źle. Widziałam Twoje uroki zimy! Tak jak u Ciebie napisałam najważniejsze zdrowie, a reszta niezależna od nas ;:196 ;:196 Będziemy się ratować jak coś wymarznie ;:4

Ewciu no właśnie piszę Tereni, że słońce to znowu mróz ;:oj więc co ma być ....
Tyle pracy przede mną jakbym dostałam skierowanie w maju, a tu siedzę jak na tureckim kazaniu i patrzę na śnieg ;:oj Ewuniu nic to! czekamy i już ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, co mam powiedzieć, smutno patrzeć na takie obrazki, ale jeszcze gorzej u nas, bo śniegu zero, za to mróz do -4 st, to ile będzie ;:185 cos tam okryłam, ale czy to okrycie pomoże, jak wszystko sie wybudziło i listki dostało ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko u mnie śnieg też topnieje i jutro w dzień pójdzie dalej w wodę, a przymrozki też zapowiadają więc wszyscy stoimy przed niewiadomą ;:oj Moje pomidory w tunelu i nie wiem przynieść część do domu czy nie i jak tu nosić przez ten zimny ogród? Ech! chyba pójdę spać i Tobie dobrej nocy życzę ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, wiesz, że żartowałam z tym "pędzelkiem" i koktailowymi pomidorkami. Tak jakoś mi się skojarzyło na wesoło co do gabarytów tychże pomidorków i tejże "czarownicy". ;:306 Ach ta nasza Basia kochana. ;:215 :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O fiu, fiu.Marysiu, żal patrzeć na taką zimę . brr.
Współczuję. ;:196
Jeszcze tylko chyba na noc ma być zimniejsza i idzie cieplej :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam :wit jest lekki przymrozek i oczywiście śnieg nie stopniał.
Wszystkie kwiatki wyglądają marnie i nawet czosnek niedźwiedzi przymroziło :wink:

Bea myślę że Basia chciała usprawnić zapylania zważywszy ile rozsady wcześniej widziała. Wolę tego kolorowego wielkiego motyla niż spraye hormonizujące :lol: Zawsze do swoich koktajlówek mogłabyś część piórek wyciąć i zostawić parę ;:306

Aniu cóż zima w pełni, ważne żeby rośliny odżyły...no i w końcu przyszła wyczekiwana wiosna :D ,
a na prognozy już nie patrzę tylko czekam cierpliwie :uszy

Dobrego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”