Ogród z angielską nutą cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród z angielską nutą cz.11

Post »

Dzień dobry, jest tu ktoś? ;:4
Muszę Wam powiedzieć, że takie wsparcie jest potrzebne - dziękuję Wam ;:cm
Zaczęłam walkę z tym zielskiem i zaczynają się wyłaniać kwiaty - jedna rabata już w połowie zrobiona ;:80
Konieczna była też wymiana części bukszpanów na rabatach przed ławeczka, bo padły po zimie. Zupełnie musieliśmy zlikwidować obwódkę z bukszpanu w części wypoczynkowej z leżakami, bo tam już nie było co ratować.
Powoli działamy, bo nie ma wyjścia. Szkoda, że jest tak sucho - u nas nie było deszczu od ponad miesiąca :roll: To bardzo utrudnia prace porządkowe, bo większość chwastów się zrywa, ale cóż - nawet takie zerwanie chwastów pomaga złapać oddech różom i bylinom.
Miłego dnia ;:168 ;:3 :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zuch dziewczyna ;:333
Pierś do przodu i będzie dobrze ;:196
Deszczu Ci mogę podesłać, bo u mnie codziennie świeża dostawa, nawet kilka razy dziennie, a do tego zimno. Wczoraj wieczorem zastanawiałam się nad zapaleniem w kominku :evil: A rano, jak wychodziłam do pracy (7) to było jedynie 6 stopni na plusie ;:202
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko na południu deszcze nas jakoś nie lubią. ;:222 U mnie padało właściwie tylko raz w ciągu 6 tygodni i znowu sucho. Trochę odchwaścisz, a potem ozdobne się wybiją i już będzie ładnie, a to motywuje do pracy. ;:108 Bukszpanów szkoda, ja tylko dwa wyrzuciłam, a jednego chyba uratuję, tylko cały środek kuli pusty. :roll: Dobrych, spokojnych dni. ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40

Post »

Dasz radę ;:4 Masz taki cudowny ogród.

U nas również nie było deszczu od ponad miesiąca :roll:
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
viola123
200p
200p
Od: 29 wrz 2011, o 12:05

Post »

A ja ci zazdroszczę tej suszy. U mnie od 2 tygodni deszcz i to porządny. Zielsko ma używanie, już widać plamy na różach i nic nie można zrobić. Twój ogród jest piękny i zdrowy, a trochę zielska przez chwilę mu nie zaszkodzi.
Viola
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

I tak trzymaj ;:333 Choć zawsze można wyjść z założenia, że to nie chwasty tylko "zielone osoby towarzyszące" :;230
KasiaT
50p
50p
Od: 21 wrz 2009, o 20:49

Post »

Moniko, trzymam kciuki za dalsze postępy w porządkowaniu ogrodu. U nas na odwrót- ciągle pada. Ja z kolei wolę pielić, jak jest sucho, bo nie znoszę mokrej ziemi przyklejającej się do wszystkiego. :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za słowa otuchy ;:4. Walczę z chwastami, ale to trudna walka, bo to, co pierwsze udało mi się oczyścić zarasta na nowo :evil:
Część roślin wydobyta spod zieleniny i kwitnie ładnie. Zaczynają też liliowce ;:167
Doczekaliśmy się też zakończenia prac związanych z elewacja. Jestem bardzo zadowolona.
Wieczorem wrzucę trochę aktualnych fotek.
Miłego dnia!
:wit
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Moniko, jestem bardzo ciekawa efektów. Szybkiego uporania się z chwastami życzę. Widok oczyszczonych rabat będzie motywujący :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rabaty wciąż nie są w pełni uporządkowane, ale codziennie choć trochę staram się popracować. Niestety zaległości sa tak ogromne, że nie wiem, czy zdołam to ogarnąć ;:224
Przody rabat w zasadzie już wyglądają dobrze, ale najgorzej na tyłach od strony łąk - tam jest po prostu łąka ;:222 Nie widać już nic szlachetnego, tylko trawa, perz, podagryczniki, maki, nawłocie i mnóstwo innych chwastów. Chyba nie uporamy się z tym ;:218 Najgorzej, że jest tak potwornie sucho, że nie sposób wbić łopatę ;:202
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Nie ma co narzekać, jest świetnie :D
Dom z nową elewacją pięknie wygląda, do tego wspaniały ogród - jak w bajce ;:173
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogromnie się cieszę i wiem że dasz radę . Pozdrawiam z całego serca , a jak zobaczysz kwitnącą różę , to proszę , uśmiechnij się . ;:196
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Moniś :wit . Wyszłaś już z ogrodowego dołka? Zdjęcia, które pokazałaś jak zwykle zrobiły na mnie ogromne wrażenie ;:167 . A do tego Twój klimatyczny dom ;:167 . Pokazywałam jakiś czes temu mężowi jakie cuda robicie z cegły i też był pod wrażeniem, a dodam, że on całkowicie nieogrodowy jest :D . Po Twoich widoczkach zrobił mi zegar słoneczny, postawił altankę z ceglanych słupów i mały płotek z ceglanymi słupkami. Widzisz jaką byłaś inspiracją ;:180
U mnie też chwasty szaleją: podagrycznik, perz i skrzyp polny. Za Chiny nie mogę się ich pozbyć :evil: . Do tego praktycznie co drugi dzień leje i róże gniją i marnieją a chwaściska rosną na potęgę :evil: . Nieudany mam ten sezon :cry:
Planuję zrobić niedużą rabatkę z trawkami, mogłabyś mi napisać jakie mają być odległości pomiędzy miskantami Gracillimus? Chciałabym aby były blisko siebie, lecz żeby było widać małą przerwę pomiędzy nimi. W środku ma rosnąć Zebrinus a po bokach po 2 Gracki :D
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

seba1999 pisze:Nie ma co narzekać, jest świetnie :D
Dom z nową elewacją pięknie wygląda, do tego wspaniały ogród - jak w bajce ;:173
Dzięki, Sebuś ;:168

pela11 pisze:Ogromnie się cieszę i wiem że dasz radę . Pozdrawiam z całego serca , a jak zobaczysz kwitnącą różę , to proszę , uśmiechnij się . ;:196
;:4
róże kwitną, ale żal pnących, bo wszystkie biedne ledwie odbijają po zimie i nie wiem, czy kolejną przetrwają. Pierwszy raz miałam taki pogrom wśród pnących ;:218
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bejsonki84 pisze:Witaj Moniś :wit . Wyszłaś już z ogrodowego dołka? Zdjęcia, które pokazałaś jak zwykle zrobiły na mnie ogromne wrażenie ;:167 . A do tego Twój klimatyczny dom ;:167 . Pokazywałam jakiś czes temu mężowi jakie cuda robicie z cegły i też był pod wrażeniem, a dodam, że on całkowicie nieogrodowy jest :D . Po Twoich widoczkach zrobił mi zegar słoneczny, postawił altankę z ceglanych słupów i mały płotek z ceglanymi słupkami. Widzisz jaką byłaś inspiracją ;:180
U mnie też chwasty szaleją: podagrycznik, perz i skrzyp polny. Za Chiny nie mogę się ich pozbyć :evil: . Do tego praktycznie co drugi dzień leje i róże gniją i marnieją a chwaściska rosną na potęgę :evil: . Nieudany mam ten sezon :cry:
Planuję zrobić niedużą rabatkę z trawkami, mogłabyś mi napisać jakie mają być odległości pomiędzy miskantami Gracillimus? Chciałabym aby były blisko siebie, lecz żeby było widać małą przerwę pomiędzy nimi. W środku ma rosnąć Zebrinus a po bokach po 2 Gracki :D
A zdjęcia to gdzie?? Muszę to zobaczyć ;:oj
U mnie póki co budowa grillowej altany trwa, ale dwie ręce nie mogą zbyt szybko działać, więc rośnie toto powoli
Obrazek

Gracillimusy posadź w odległości 1m od siebie ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”