Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Post »

Piękne róże, zwłaszcza ta herbaciana Louise ;:215 , lubię te kolory. W domku dla owadów oby na jesień miejsca nie zabrakło. ;:306
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, nie mogę się napatrzeć na Twoje cudne powojniki! One Ci się wspaniale udają ;:215 Póki moje jeszcze w pąkach, to podziwiam Twoje ;:167

Ja Hansę sadziłam jesienią i nie widzę nawet jednego pąka na niej ;:218 Niektóre też stoją jak zaklęte, zapączkowane i ani drgą ;:185
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu Błękitny Anioł niczego sobie :lol: No, ale ważne że odbił i jest nadzieja że coś z niego będzie.
Dziwi mnie, ze tak Ci kaprysi, bo u mnie to potwór nie do okiełznania.
RU świetnie się zapowiada. Ależ będzie kwiecia :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, ta pajęczynka na różach to może być przędziorek :( Poczytaj sobie na ten temat tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=41&t=95080

Twój Charles Austin piękny. Czekam aż mój otworzy pierwszy kwiat, bo już widzę, że to śliczności Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A nie mówiłam, żeby dać szansę ;:183 :D Brawa dla aniołka :D Powojniki chyba cię lubią, bo pięknie ci kwitną ;:215 Nie mogę się doczekać mojego Ville de Lyon ;:65
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Witajcie ;:7 Straszna wichura od wczoraj... Znowu ;:185 O co chodzi z tą pogoda? Co pare dni ciepła, to znowu jakieś załamanie... I już trzecia tej wiosny huraganowa wichura :evil:

Obrazek

Olu - Wrigley, Ville de Lyon i Julia Correvon to świetny wybór, u mnie oba są bardzo silnie rosnące i z pewnością szybko pokryją kraty. U mnie silnie rosną i obficie kwitnie także Etoile Violette i Warszwska Nike, ale to zdecydowanie nie są jasne... Może w obliczu tego, jak teraz wygląda mój Błękitny Anioł (odbija od korzenia), trochę śmieszne, ze go polecam, ale w zeszłym roku, pierwszoroczny, a kwitł mi obficie do końca października :shock: Wiele osób go poleca, jest śliczny, u mnie przetrwał tegoroczne wiosenne przymrozki i bardzo szybko przyrasta odkąd niedawno zobaczyłam, ze jednak korzeń przetrwał. Tak więc mimo początkowych niepowodzeń (które wszystkich tu dziwiły :wink: ), myślę, że Błekitny A., to dobry wybór ;:333

Obrazek

Obrazek

Aniu-Anabuko - pewnie myślisz o Augusta Louise, a moja to Louise Clements :wink: Ale również pięknie pachnie ;:173

Obrazek

Obrazek

Zuziu, ja tez uwielbiam tę game kolorystyczną ;:167 Właściwie teraz, jak róże się rozkręcają, zdałam sobie sprawę, że większość moich róż, to właśnie odcienie brzoskwiniowo-słoneczno-budyniowe. No i odrobina różowych plus jedna jedyna czerwona. Ale generalnie od pomarańczowego do kremowego, to u mnie zdecydowana przewaga ;:173 Domek muszę gdzieś zareklamować, bo chętnych nie widać ;:306

Obrazek

Obrazek

Dominiko, ja też uwielbiam powojniki, zachwycają mnie, chciałabym wciąz sadzić nowe odmiany, tylko miejsca brak... Właściwie ze względu na rozmiary niektórych kwitnień, czasem myślę, ze są nawet bardziej dekoracyjne od róż... ;:131 Ale z kolei róże są bardziej niepowtarzalne i robiące wrażenie z bliska ;:173

Obrazek Obrazek

Wiolu, a żebyś wiedziała, że Błekitny Anioł zrobił na mnie piorunujące wrażenie ;:306 I to samym faktem, że jednak zuch jeden przetrwał. mały pędzik, a tyle radości :wink: Mam nadzieję, że teraz nasza współpraca będzie przebiegała już bardziej harmonijnie...

Obrazek

Obrazek

Dorotko, przędziorek ;:202 Dziękuję za sugestię - poczytałam, pooglądałam zdjęcia - z pewnością masz rację ;:151 Biorę się za niego ;:134
Mnie Charles także zachwycił, mam tylko nadzieję, ze da rade na tej kiepskiej miejscówce, która mu się trafiła - większość dnia musi spędzić na tarasie w cieniu...

Obrazek Obrazek

Obrazek

Małgosiu-Clem, tak, aniołek okazał się super wojowniczy - nie poddał się :tan Słusznie niecierpliwisz się na Ville de Lyon, to jeden z najobficiej kwitnących powojników w mojej małej kolekcji ;:173

Obrazek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, niesamowite są Twoje clematisy ;:180 Jak Ty to robisz, ze tak obłędnie Ci kwitną? ;:oj Moje strajkują w tym roku ;:145
Louise Clements w cudownie ciepłym, radosnym kolorze ;:333 A RU u Ciebie to prawdziwy różany potwórz, potworniak znaczy :wink: Oj, będzie widok grzechu wart ;:65
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, mój wpis będzie krótki, bo gnają mnie już obowiązki ale spędziłam dużo czasu podziwiając Twoje dokonaia wiosenne, jesienne, zimowe krajobrazy, aż po aktualne kwitnienia, których bardzo Ci zazdroszcze bo ja jeszcze ani jednego różanego kwiatka u siebie nie mam. Ślicznie masz Aneczko w swoim ogrodzie! ;:138
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Tak..tak o Auguscie myślałam. Ja znam bo mam.
Powojniki coraz piękniejsze. A Ty jak widzę też już sporo ich nagromadzilas.
Ja też je bardzo lubię ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu masz rękę do powojników ;:215 Moje biedaki wypuszcza ze dwa pędy i koniec.Tylko bylinowe rosną,więc jestem za różami.
Będę podziwiała u Ciebie ;:224 Julię C chciałam na wiosnę kupić online,ale zabrakło ;:145 Podobno jest żelazną odmianą,mam jeszcze inne wyjście,by posadzić botaniczne lub kanadyjskie.Dopiero wtedy przekonam się,czy te olbrzymy dadzą radę u mnie,czy na zawsze pożegnam się z clematisami?
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Aniu dziękuję bardzo, zanotowane ! ;:196
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Elwi, no właśnie ja im naprawdę niewiele robię :wink: Nie idę w rośliny, które wymagają ode mnie dużo troski i ciągłej uwagi. Clematisy, te, które trzeba, obcinam i sypię granulat na nogi - koniec :D
Ja tez bardzo czekam na RU ;:65

Kasiu- Kania, bardzo dziękuję za wizytę i pochwały ;:190 Cieszę się, że wpadałaś i zapraszam częściej.

Aniu-Anabuko, trochę clematisów nazbierałam, ale jestem chętna na więcej ;:173 No ale teraz juz mogę sobie sprawić tylko pojedyncze sztuki, nie ma miejsca na szaleństwa ;:131

Aniu-Annes, ja moich clematisów jakoś specjalnie nie rozpieszczam.. hmm... no nie wiem, lubimy się :wink: Julia Correvon to u mnie monstrum pożerające siatkę ogrodzeniową, więc polecam ;:108 Ja mam ten problem z powojnikami niepnącymi, ze i tak podpinam je do czegoś, więc potrzebują specjalnego prowadzenia... Wolę te, co same sobie w tej kwestii radzą ;:131

Olu-Wrigley, nie ma za co, mam nadzieję, że będą super się sprawowały :)

Margo Koster
Obrazek

Obrazek

Charles Austin - rzeczywiście z czasem różowieje...

Obrazek

Chippendale

Obrazek

Obrazek

I oczywiście Louise Clements - wiotka jest, nie wytrzymuje tej ilości kwiatów na swych młodych pędach... A teraz jeszcze ta dwudniowa wichura :evil:

Obrazek

Obrazek

Clematisy tez poturbowane przez wiatr...

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu to tak tak ja. Duzo jeszcze podoba mi się roślin; clemkow,róż, host. .Ale brak miejsca.Tylko coś dopycham gdzieś.
Może kiedyś jak uporzadkuje się te nowe tereny-działkę to coś dokupie. Ale też tam kwiatowych rabat nie chcę robić. Może ze 2 tylko. Nie dam rady tego obrobić inaczej. A to nie sztuka natworzyć trzeba to jeszcze potem utrzymać :)
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

Cześć Aniu :wit
Jestem oszołomiona Twoją Louise C ;:oj . Musiałaś dostać zdrową sadzonkę, że tak Ci pięknie kwitnie. Ja kiedyś też ją miałam, ale nie rosła mi wcale i w końcu oddałam ją mamie. A u Ciebie taka cudowna ;:167
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, oglądanie Twoich róż sprawiło mi wielką przyjemność :D . Powojniki masz tłuściutkie, widać, że im dobrze. Ja nigdy nie odważyłam się u siebie posadzić powojników. Wydają mi się zbyt wymagające i wiotkie jak na moją gliniastą syberię.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”