Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam :)

Irenko, jednak znalazłaś inne zdjęcia ;) Są równie piękne. I nawet jak się jakieś powtórzy przypadkowo, myślę, że nikt się nie obrazi, wręcz przeciwnie. Takie widoki, jak u Ciebie, można oglądać i podziwiać, podziwiać i oglądać...i tak w kółko :)
Ale się ubawiłam tą historią o smole. Tak się śmiałam, aż syn przyleciał z drugiego pokoju i pyta czy zobaczyłam swoje odbicie w lustrze, że mi tak wesoło... :) Przecież mu nie powiem (ma dopiero 15 lat), że wyobraziłam sobie jak i CZYM on tę smołę i masło zeskrobywał hmmm niekoniecznie z tyłka :D:D:D
A tak w ogóle, to ja myślałam, że Ty Irenko to taka poważna i zdystansowana osoba jesteś. A tu proszę ;) :) Super!
Pozdrawiam na wesoło
Mirka
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Wejmutko miło, że zajrzałaś do mojego ogrodu, pytasz o sosnę, to jest sosna himalajska, rośnie bardzo wysoko i szeroko, igliwie ma długie około 20 cm. Moja ma 4 lata, nie jest duża, ponieważ dość mocno tnę. Jeżeli masz dużo miejsca to warto posadzić ponieważ jest bardzo dekoracyjna.

Zeniu interesują Cię chryzantemy, to są rzeczywiście ładne kwiaty, nawet przymrozków się nie boją, tylko że dośc wysokie rosną i wymagają wiązania, a odmładzanie daje tyle, że będą jeszcze większe i dorodniejsze.

Geniu dziękuję za miłe słowa.

Mireczko miło, że się trochę pośmiałaś, przeżyliśmy sporo lat i różne historie w życiu się zdarzały . Co do zdjęć mogą się powtórzyć, przy takiej ilości trudno zapamiętać, które były pokazane. Co do mojej osoby to jestem najzwyklejszy babsztyl, lubię żart i dobry humor.

Moje miłe pozdrawiam i dużo słońca życzę, bo u nas świeci.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Irenko kochana nie będziesz miała mi za złe jak zrobie sobie zdjęcia tych rododendronów i azali na Twojej działce moje
krzaczki są jeszcze małe ale myślę że w tym roku zrobię sobie jakeś zdjęcia moich. Patrzę na te Twoje zdjęcia jak urzeczona. Jeśli możesz to proszę o więcej.

Genia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu widzę, że interesują Cię różaneczniki, a zdjęcia oczywiście możesz robić, niedługo pokażę następną część fotek też będą ładne, żebyś Ty zobaczyła je na żywo, to wtedy naprawdę jest czym się zachwycać. Przyjemnej niedzieli.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wierzę Irenko ale te zdjęcia są bajeczne . Zresztą widzisz jak lubię zdjęcia kwiatów , sama robię dużo i całą zimę się nimi zachwycam.

Genia
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Witam :)
Jak to fajnie, że macie tyle pięknych i kolorowych zdjęć. Jak sobie tak pobiegam pomiędzy Waszymi ogródkami, to tak mi... od razu lato w sercu :)

Irenko, nie wiem, czy Ci pisałam. W czerwcu tego roku byłam przypadkiem w szkółce znanego chodowcy Rh i azalii. Mam trochę zdjęć tam zrobionych. Są piękne, wiadomo. Ale uwierz mi, że stokroć bardziej podobają mi się Twoje nasadzenia. I na Twoje kolorowe krzaki patrzę z prawdziwym uwielbieniem.
Ten Pan mógłby się od Ciebie sporo nauczyć :)
A teraz idę na spacer po Twoim ogrodzie, żeby odnaleźć tę himalajkę , o której wspominałyście.

Pozdrawiam
Mirka
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jejku Irenko pojaśniało w sercu od wiosennych widoków, kwitnące drzewka, azalie i rododendrony bajecznie :D (jeszcze tylko parę miesięcy, jeszcze tylko.......)
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Ale kolorowo i owocowo u Ciebie latem.
Cudne azalie i rododendrony,marzenie po prostu.
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Kolekcja Twoich rododendronów i azali jest piękna. Gratuluję.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wstąpiłam tylko się z Tobą przywitać i życzyć Ci miłego dnia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniusiu Ty ranny ptaszku dziękuję za przywitanie, dla Ciebie również dobrego dnia i u nas zaczyna się chmurzyć.

Mireczko jak miło Cię gościć, zawsze coś miłgo napiszesz. Piszesz o szkółce, gdzie mi się równać z ludźmi, którzy tym się zajmują. Co do sosny to rośnie naprawdę wielka (to zakup mojego M), ja nie kupiłabym jej.

Isiu pocieszamy się jak się da a żywe kolory bardziej optymistycznie nastrajają.

Marylko dziękuję za odwiedziny, miło mi, że Ci sie podobało.

Zenku dziękuję za miłe i sympatyczne słowa, a Ty nie skusisz się żeby posadzić krzak azalii na tle iglaków?

Przedstawiam następną część kolorowych wspomnień.

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Masz piękny ogród to i wspomnienia są kolorowe ....oprócz rododendronów i azalii masz jeszcze piękne róże - żółta jest prześliczna i malinki mi zapachniały ;:8
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Powiem tylko ze pięknie.
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Irenko, ale u Ciebie było cudnie kolorowa, aż się na serduchu miło robi :-D

A te żółte kwiatki obok (chyba) białych dzwonków, na 3 zdjęciu, co to za śliczne kwiatuszki :-)
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpadłam jeszcze raz do Ciebie dziękuję za te piękne zdjęcia . Naprawdę mogę patrzyć na nie godzinami. Pewnie już śpisz a ja dopiero za chwilę pójdę spać nie było mnie prawie cały dzień ale nikogo nie ma żeby można jeszcze trochę pogadać

Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”