Nie ma za co przepraszać, każdy może pytaćprzemek1136 pisze:Nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć przepraszam. Nie wyglądały, że mają średnicę powyżej 50 cm. Tak dużych donic niestety nie posiadam a cena nowych jak na moją kieszeń zaporowa. Ale będę gdzieś szukał używanych.
BobejGS pisze:Jak dla mnie, to te ze zdjęcia też nie wyglądają na 50l.Dałbym im max 10-12l.
Nawet sugerując się pojemnikami obok, tak wygląda, więc nie dziwie się Przemkowi.
doskonały pomysł!Ja uprawiałem ziemniaki w wiadrach 40l i pojemniki wydawały się dużo za duże. Jedak przekonałaś mnie wpisem o zbiorze 5-6kg z takiego pojemnika, by w tym roku znów spróbować uprawy pojemnikowej.Może nie do konsumpcji, bo takie ziemniaki, to mam ale by namnożyć sobie kolorowe odmiany.
Aż takich dużych doniczek z gotowymi roslinami nie miałam. Koniecznie się pochwal ziemniakamiTelimenka pisze:U mnie donice są gratis, takie duże i mniejsze. Kupuję co jakiś czas drzewka i krzaczorki , a donice na sztapelku się nudzą. Kompostu Ci u mnie dostatek , ziemniaczki się budzą, dam znać jak coś urośnie.
Aria uprawiałeś te wszystkie odmiany w polu?aria pisze:Najbardziej lubię ziemniaki Vitelotte ze względu na smak, plenność i wielkość jest średnia. Lubię też Blue Congo i Red Cardinal, te plonują lepiej i też są bardzo smaczne. Bardzo plenne i smaczne są Bambergery, białe. To moje pewniaki na ten sezon, oprócz kilku nowości.