Rajsko, wiejsko, sielsko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...

Post »

Dziewczynki ciesze się, że do mnie też zaglądacie ;:4 Ostatnio miałam kłopot z laptopem i taki Pan złota rączka (miejscowy) z dwóch zrobił jeden i już mam ;:333
Na pogodę nie narzekam, bo jak zauważyłam jak nie narzekam to jest całkiem, całkiem... Chyba ktoś podczytuje moje narzekania ;:306 Synuś wziął się za szpadel i poszerzył mi grządkę, dobre dziecko (wpadł tylko na 1 dzień). Obiecał że może w sierpniu przyjedzie na dłużej ;:173 Roślinki dają radę... jak to mówię po Japońsku czyli jakotako :lol: Natomiast te w foliaku rwą się na wolność... ale jeszcze do czwartku muszę je przetrzymać :)
Z jednorocznych do wiszących donic upolowałam na targu taki uczep... inny niż wszystkie :)

Obrazek

A w foliaku

hortensje od Soni trzymają się nieźle :wink:

Obrazek

dynia Hokkaido też już spora...

Obrazek

angielska fioletowa fasolka od córci ładnie rośnie :)

Obrazek

dziwaczki już spore ;:333

Obrazek

a moje ulubione aksamitki (lekarze warzywnika i nie tylko) ... małe, duże, pachnące i nie już chciałyby być przepikowane ;:173

Obrazek

cukinie też już by chciały na wolność , kawony sobie radzą...

Obrazek

Na koniec hortensje uwięzione w foliaku czekają na cieplejsze dni ale różowa ładnie się wybarwia ;:108

Obrazek

Obrazek

Podobno ogrodnicy przyspieszyli kroku i zaczynają chłodzić od dziś. :D .. więc znicze w ruch mam nadzieję,. że już ostatni raz tej wiosny :;230
Miłego tygodnia wszystkim i niech ogrodnicy nie dokuczą roślinkom za bardzo ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, niespodzianek u Ciebie co nie miara! ;:63 ;:63
Śliczne hortensje, choć - jak zauważyłaś, kłopotliwe. Jednak darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. ;:108
Piękne masz sadzonki wyczekujące wysadzenia. ;:333 Jeszcze troszkę muszą poczekać, ;:108 choć z tego co widać w prognozach, to nie daje się zauważyć dobrych cieplutkich dni. ;:174
Jednakowoż życzę Ci naprawdę wiosennego słoneczka i ciepłych nocy. ;:196
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Ewuniu, to miło, że przy ostatnich wybrykach pogodowych masz inne przyjemności :) Hortensje śliczne! Owszem, trzeba je okrywać, ale za to kwitnienie mają spektakularne, zwłaszcza jak już się rozrosną. Uczep śliczny, jeszcze takiego nie widziałam. Dobrze podpatrzeć nowości, bo u nas w najbliższy weekend targi ogrodnicze :) Życzę, żebyś zniczy musiała użyć po raz ostatni!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu ruch w interesie jak widzę! Ja coś się miotam i nie jestem zadowolona z obrotu sprawy tzn ani z pogody ani zimnych ogrodników, którzy podobno mieli być wcześniej ;:223 Czuję że większość moim siewek jest skazana na zagładę, bo część już wsadziłam a część wychodzi jak przysłowiowa krew z nosa ;:oj
Już powoli godzę się ze wszystkim i po powrocie będę ratować co się da.
Śliczne sadzonki, na hortensje już nie narzekaj bo są śliczne! Taki synuś to skarb, nawet taki na miejscu tak nie pomaga :wink: Mój niestety ma już inną kierowniczkę :;230
Podziwiam Twoje hortensje z patyczków i jak je zobaczyłam to szybko wsadziłam do doniczek, ale stoją na zewnątrz więc nie wiem czy dobrze :wink:
Z tych ciemnych dziwaczków poproszę o nasiona (jak zawiążą :D ), bo moje były zielone :wink:
Dobrego dnia Ewuniu ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu, może masz racje i trzeba już zakończyć narzekanie, a zacząć się zachwycać nawet skrawkiem błękitnego nieba... ja próbowałam nie marudzić już na pogodę, ale jak rano spojrzałam na termometr, to.... ok, nie marudzę... zaczął padać deszcz ze śniegiem... ;:145
Piękny ten uczep! Takiego jeszcze nie widziałam
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewuniu śliczny prezent ci em zrobił, dlaczego piszesz, że kłopotliwy?... Syn wie, czym największą frajdę mamie zrobić, nie dość, że przyjechał to jeszcze za szpadel chwycił ;:333 Siewki świetnie się mają w foliaczku.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu widzę ,że folijka się zapełniła to znaczy ,że jest bardzo potrzebna ,brateczki śliczne też je bardzo lubię ,fajnie ,ze synek Cię odwiedził,to tak miło i jeszcze pomógł z taką ciężką robotą ,zimno dalej ,ależ mamy do kitu tą wiosnę ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Jedym słowem masz pomocnego dobrego syna. A i mąż Dobrze się spisuje z prezentami.
Przepiękny ten pomarańczowy uczep.Jeszcze takiego nie widziałam .Nawet bardziej podoba mi się niż ten żółty.
Hortki piękne.
Ciepelka życzę ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewuniu, idzie ku lepszemu, ;:303 domyślam się, że u Ciebie również pogoda sprzyjająca ogrodowi. ;:63
U mnie od godzin południowych tylko słońce. ;:333 Jedynie mnie zabrakło czasu do odwiedzin na działeczce, ale mam obiecany i pewny całodzienny pobyt na łonie w dniu jutrzejszym. ;:63 Już się doczekać nie mogę. ;:65
Tobie również pełnego ;:3 życzę. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,na pewno miałaś piękną pogodę to i w ogródku podrobiłaś zaległości i teraz zmęczona słodko śpisz ,to dobrej nocki ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:4 Kochane dziewczynki bardzo dziękuję za odwiedziny ;:168 Aniu - anabuko1 - witam w moim ogródeczku :) W imieniu syna dziękuję za miłe słowa, a i na eMa już się nie złoszczę bo hortensje w foliaku dobrze sobie poradziły ;:333
Wyobraźcie sobie, że mój migdałek... taki piękny ukwiecony (kiedyś)... w czasie jednej nocy (mroźnej) zasechł ;:145

Obrazek będę musiała go obciąć ;:174

Ale już nie smucę... :) Dostałam od syna kolejny prezencik, stwierdził, że ta kosa co mamy nie nadaje się dla mnie bo zbyt ciężka i kupił mi podkaszarkę ( babską) wazy 2kg i bardzo fajnie pracuje... co prawda na prąd, ale ja podkaszam trawę między roślinami, bo M nie bardzo odróżnia zieleninę i tnie po całości ;:306

Obrazek

I tak sobie oprządziłam wczoraj moje ogrodowisko :)

Obrazek

W nocy znowu polało i mam to co wcześniej ;:173 ... wróciły miejsca podmokłe... :)

Obrazek

A pokarzę wam jeszcze mini foliaczek przenośny... w obawie przed przemrożeniem truskawek M kupił w L...u założyłam ( trochę nieudolnie) ale poskutkował truskawki przeżyły ;:333

Obrazek

Moja Rozalia trzyma się dobrze ...bardzo ja lubię :)

Obrazek

Uratowane spod kosiarki hosty też się garną do życia ;:333

Obrazek

Na koniec mam pytanie ... od mojego sąsiada rozgościła się od mojej strony jakaś pnąca roślinka ... tylko co to ? listki ma ładne :D

Obrazek

No to tyle zanudzania ;:173 Miłego dnia i ;:3 , a jak nie to chociaż ciepełka ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewuniu, co ja paczę :roll: Znowu masz wodę w ogrodzie... ;:174
Mój migdałek zmarzł podczas poprzednich przymrozków. ;:174 Tylko migdałek, a teraz zmarzły dwie lilie i klonik. ;:222
Migdałka zawsze przycina się po kwitnieniu, ;:108 więc nic nie stracisz. ;:185 Przytniesz, lepiej się rozrośnie. ;:333
Podkaszarka to fantastyczna rzecz. ;:63 Będziesz zadowolona. Słowa uznania dla synka. ;:303
Też mam taki niski tunelik foliowy. ;:108 Okrywam nim ogórki po wysianiu. Sprawdza się znakomicie. ;:215
Słoneczka Ci życzę, ;:196 by woda wyschła i byś spokojnie mogła sobie choćby pospacerować ;:65 ;:65 po ogrodzie. ;:333
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Ewciu, szkoda, że migdałek nie pocieszył Cię dłużej kwiatami, ale tak, jak pisała Lucynka - przytniesz i za rok będzie jeszcze piękniejszy. Za to róża szaleje i hosty też pną się do słoneczka! Wody nie zazdroszczę, ciepło się robi, to może wyparuje, trzeba być dobrej myśli. Taka mała podkaszarka to bardzo przydatna rzecz, sama się nad czymś takim zastanawiam, bo kosiarką nie wszędzie dojadę, na kosę z moim kręgosłupem się nie porywam, a żeby tyle metrów nożycami oblatywać to jeszcze na głowę nie upadłam :) Jeśli chodzi o roślinkę, to przyjrzyj się dokładnie łodydze - listki wyglądają mi znajomo, więc jeśli na łodydze są takie kolco-włoski, to trzymaj to jak najdalej od swojej ziemi. Ja kiedyś zostawiłam, bo nie wiedziałam, co to i od tej pory prowadzę nierówną walkę. Jeśli dobrze pamiętam, to ten "mój" chwast kwitnie małymi żółtymi kwiatuszkami. Oby to było coś innego. Słonka życzę ;:3
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuniu M się postarał i będziesz mieć owoce truskawek. ;:215 Siewki ładnie rosną, ;:138 ja większość posadziłam, bo już nie miałam siły patrzeć, jak męczą się w ciemnym grażu. ;:174 Patyki hortensji będę wysyłać wszystkie do Ciebie, ;:306 takich efektów ukorzeniania jeszcze nie widziałam. :shock: Pozdrawiam ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko wody u mnie dziś przybywa... na szczęście na trawniku bo na rabatkach mam rowy :lol: na słońce muszę poczekać do jutra :wink:
Aniu to zielsko ma lekko zdrewniałe pędy i nie widziałam żeby kwitło ... w razie czego wytnę i po kłopocie :D ( w końcu to sąsiada ) ;:306
Soniu ja nadal nie wiem czy one mają korzenie ;:306 siedzą tak od lutego i nie więdną tylko jakby rosną już je hartuje ale jeszcze nie wyciągam ... zobaczymy co z tego będzie ale to tylko te od ciebie tak się trzymają... :) Miałam inne też od jednej forumki tak na próbę wzięłam kilka patyczków i ani jeden nie przetrwał wszystkie uschły ;:174 ...

U mnie zakwitła niespodziewanie prymulka :shock: ma jeden kwiatek, ale za to jaki kolor ;:173 ...błękitna :)

Obrazek

paprocie też już rozkładają pióropusze :)

Obrazek

Konwalijka nieśmiało wygląda spod listka :)

Obrazek

I piwonie mają pączków bez liku...

Obrazek

Wszystko czeka na ;:3 , którego i wam życzę ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”