Storczykowa kraina Soni :)
Monisia ja też nie wiem dlaczego ta Ludisia jeszcze nie mieszka na Twoim parapecie
a cen to Ci zazdroszczę
chociaż ostatnio robiłam porządki w szafie z ciuchami i stwierdzam, że wole kupić kolejnego storczyka niż ciuch, który jest prawie nie noszony
bo ostatnio miałam jakieś takie nieudane zakupy ciuchowe
Lucynko mnie do wystawy dzieli 24 dni
i tak nie jestem pewna czy uda mi się tam pojechać, bo pewne ważne sprawy mogą wypaść mi akurat w tym czasie, więc pozwalam sobie na zakup takich maleństw
Pogoda u nas niby śliczna, bo słońce świeci, ale jak na zimnych ogrodników przystało jest po prostu zimno

Lucynko mnie do wystawy dzieli 24 dni

Pogoda u nas niby śliczna, bo słońce świeci, ale jak na zimnych ogrodników przystało jest po prostu zimno

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
moje miniaturki też są bardzo malutkie. rozpiętość liści wynosi ok. 15 cm. Phalaenopsis mini mark jest niewiele większy, bo to też z miniaturowych jest. a ze zwykłych miniaturek mam ciemnorózowy i taki pomarańczowo-rózowy. a ten z liściami w kropki też nie był duży, ale te liście miał super, kwiaty też...
- Storczykowa
Soniu, dawno Ciebie nie odwiedzałam i jestem pod ogromnym wrażeniem tego , co ujrzałam. Jednym słowem cudeńka kwiatowe, a te falenopsisyy miniaturki to malutkie cuda natury
Mamy takiego samego sabotka - mój też tak kwitnie, ale przestawiłam go na okno o wschodniej wystawie, bo słońce przypaliło mu kwiat - brązowa plama- (stał na oknie o wystawie zachodniej)

Mamy takiego samego sabotka - mój też tak kwitnie, ale przestawiłam go na okno o wschodniej wystawie, bo słońce przypaliło mu kwiat - brązowa plama- (stał na oknie o wystawie zachodniej)

Dorcia i Renatka te miniaturki podbiły moje serce
dziś jeszcze w OBI były paphiopedilum dwa rodzaje, ale jak był jeszcze kwitnący kwiat to miał rozetki jakieś wyglądające na chore, a te przekwitające miały piękne rozetki, ale za cenę 37 zł. chciałabym się nacieszyć kwiatem, bo kto wie czy zechciałby jeszcze wypuścić u mnie pęd kwiatowy, no a poza tym liczę, że uda mi się pojechać na wystawę storczyków, a pieniądze ze skarbonki ubywają

dziś jeszcze w OBI były paphiopedilum dwa rodzaje, ale jak był jeszcze kwitnący kwiat to miał rozetki jakieś wyglądające na chore, a te przekwitające miały piękne rozetki, ale za cenę 37 zł. chciałabym się nacieszyć kwiatem, bo kto wie czy zechciałby jeszcze wypuścić u mnie pęd kwiatowy, no a poza tym liczę, że uda mi się pojechać na wystawę storczyków, a pieniądze ze skarbonki ubywają

Kosmiczna cena jak na Biedronkę
a ja mam takie dwie kwiaciarnie, w których mają piękne i zdrowe phalaenopsis i ceny mają bardzo przystępne, na te z marketów też się skuszę, ale jestem ostrożna i oglądam je nie tylko pod względem urodziwych kwiatów, ale i zajrzę też we wnętrze ;:225
a u mnie storczyki i rosną ale też i przekwitają
duży jasno różowy phalaenopsis, zaczyna wypuszczać listek, a przy okazji gubi kwiaty i "Nelcia" przekwita 

a u mnie storczyki i rosną ale też i przekwitają

- Storczykowa