Storczykowa kraina Soni :)

ODPOWIEDZ
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu to twoje najmniejsze maleństwo jest prześliczne, a co by się stało, jakbym sobie takie cudeńko sprawiła :idea: , nie, nie, ;:78 mowy nie ma. Do wystawy basta. Całe szczęście, że to już tak blisko. Martwi mnie jedynie prognoza pogody, bo przy okazji chcę obejść piękny, stary ogród botaniczny.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Monisia ja też nie wiem dlaczego ta Ludisia jeszcze nie mieszka na Twoim parapecie ;:191 a cen to Ci zazdroszczę ;:171 chociaż ostatnio robiłam porządki w szafie z ciuchami i stwierdzam, że wole kupić kolejnego storczyka niż ciuch, który jest prawie nie noszony ;:155 bo ostatnio miałam jakieś takie nieudane zakupy ciuchowe ;:192
Lucynko mnie do wystawy dzieli 24 dni ;:173 i tak nie jestem pewna czy uda mi się tam pojechać, bo pewne ważne sprawy mogą wypaść mi akurat w tym czasie, więc pozwalam sobie na zakup takich maleństw :heja
Pogoda u nas niby śliczna, bo słońce świeci, ale jak na zimnych ogrodników przystało jest po prostu zimno ;:192
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Już nie pierwszy raz żałyje że nie posłuchałam głosu serca :( ale może jeszcze na nie trafie :roll: Ludisia to taki całkiem inny storczyk ale te malutkie kwiatuszki mają coś w sobie :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

moje miniaturki też są bardzo malutkie. rozpiętość liści wynosi ok. 15 cm. Phalaenopsis mini mark jest niewiele większy, bo to też z miniaturowych jest. a ze zwykłych miniaturek mam ciemnorózowy i taki pomarańczowo-rózowy. a ten z liściami w kropki też nie był duży, ale te liście miał super, kwiaty też...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Duśka falenopsisy z liśćmi w ciapki mają w OBI, kwiaty są niezbyt duże, ale ładne białe z delikatnym różem i kropeczkami wokół warżki ;:183 a liście są normalnej wielkości i cena to 29,90
Monisia no a ja właśnie żałuję, że nie kupiłam w LM dużego falenopsisa z mega kwiatami i był po 33 zł. ;:145
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to może u ciebie sa, ale czy u mnie sa, tego nie wiem... ale i tak pewnie nie pojade :/
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

te maleśstwa są bardzo słodkie,chyba się na nie skuszę i te kolorki :lol:
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Soniu, dawno Ciebie nie odwiedzałam i jestem pod ogromnym wrażeniem tego , co ujrzałam. Jednym słowem cudeńka kwiatowe, a te falenopsisyy miniaturki to malutkie cuda natury :shock:
Mamy takiego samego sabotka - mój też tak kwitnie, ale przestawiłam go na okno o wschodniej wystawie, bo słońce przypaliło mu kwiat - brązowa plama- (stał na oknie o wystawie zachodniej) :cry:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dorcia i Renatka te miniaturki podbiły moje serce ;:226
dziś jeszcze w OBI były paphiopedilum dwa rodzaje, ale jak był jeszcze kwitnący kwiat to miał rozetki jakieś wyglądające na chore, a te przekwitające miały piękne rozetki, ale za cenę 37 zł. chciałabym się nacieszyć kwiatem, bo kto wie czy zechciałby jeszcze wypuścić u mnie pęd kwiatowy, no a poza tym liczę, że uda mi się pojechać na wystawę storczyków, a pieniądze ze skarbonki ubywają ;:120
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Ja też byłam w OBI w sobotę nastawiłam sie ,że coś sobie kupię ,ale nie było nic świeżego,te które stały były klęjące od mszycy ,aż szkoda tych kwiatów.
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Oj, Soniu, rzeczywiście te pieniążki ubywają nie tylko ze skarbonki, a tu tyle chciejstw storczykowych do spełnienia :D
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

W sobotę kupowaliśmy storczyka w kwiaciarni, piękny biały faluś - 40 zł. Wczoraj podjechaliśmy do Biedronki. Nędzne, niemal już przekwitnięte - wszystkie od 55 zl w górę.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Kosmiczna cena jak na Biedronkę ;:154 a ja mam takie dwie kwiaciarnie, w których mają piękne i zdrowe phalaenopsis i ceny mają bardzo przystępne, na te z marketów też się skuszę, ale jestem ostrożna i oglądam je nie tylko pod względem urodziwych kwiatów, ale i zajrzę też we wnętrze ;:225

a u mnie storczyki i rosną ale też i przekwitają ;:199 duży jasno różowy phalaenopsis, zaczyna wypuszczać listek, a przy okazji gubi kwiaty i "Nelcia" przekwita ;:145
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja różnie kupuje Phalaenopsisy,zalezy, gdzie spotkam jakiegoś fajnego. a w sklepach to nie ma za bardzo jak ich obejrzeć, bo często są w foliowej tulejce.
Ilonka
50p
50p
Od: 27 lut 2008, o 15:49

Post »

ja też byłam napalona na miniaturkę. Pojechałam do wrocławia na wystawe i co? 75zł sztuka....

skończyłam na tym że poogladałam i wyszłam z pustymi rekami :cry: ....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”